För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Dillkött

Betyg (1-5):
3.4 (20 betyg)

Välj lamm eller kalv och gör en såsig middag med kokt potatis och purjolök.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g tärnat, benfritt lammkött
  • 5 vitpepparkorn
  • 5 kryddnejlikor
  • 5 dillkvistar
  • Till dillsås:
  • 6 dl buljong från koket
  • 1.5 msk ljus redning
  • 0.5 dl mellangrädde
  • 2 ägg, endast gulan
  • 1.5 tsk ättiksprit (12 %)
  • Till servering:
  • 800 g kokt potatis
  • 200 g kokta morötter
  • 200 g kokt purjolök

Gör så här

  1. Lägg köttbitarna i en kastrull och häll på kokande vatten så att det täcker. Koka upp, skumma noga och och lägg i grönsakerna samt kryddor och dillstjälkar.
  2. Sjud under lock tills köttet känns mört, cirka 1 timme. Tag upp köttet i en skål och håll varmt. Sila upp 6 deciliter buljong i en kastrull, koka upp och red av till en lätt simmig sås.
  3. Vispa ihop grädde och äggulor och rör ner i såsen som absolut inte får koka sedan. Smaksätt med ättikssprit och dill, blanda med köttet och servera med potatis och grönsaker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2018-03-27

Till Iréne: Någon form av nötkött, t ex högrev funkar bra. Lycka till!

Iréne

2018-03-20

Vilket kött byter jag till om jag ej vill använda lamm ?

Bengt Lundberg

2013-03-14

Mycket gott och mättande

Liknande recept

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

(14)

Wok med biff, lime, chili och vitlök

(59)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(4)

Köttfärs och ris med gurkmeja och saffran

(20)

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)

Pulled pork i hamburgerbröd

(16)

Kryddiga färsbiffar med basilikasalsa

(3)

Karibisk köttgryta

(17)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g tärnat, benfritt lammkött
  • 5 vitpepparkorn
  • 5 kryddnejlikor
  • 5 dillkvistar
  • Till dillsås:
  • 6 dl buljong från koket
  • 1.5 msk ljus redning
  • 0.5 dl mellangrädde
  • 2 ägg, endast gulan
  • 1.5 tsk ättiksprit (12 %)
  • Till servering:
  • 800 g kokt potatis
  • 200 g kokta morötter
  • 200 g kokt purjolök

Dillkött

Betyg (1-5):
3.4 (20 betyg)

Välj lamm eller kalv och gör en såsig middag med kokt potatis och purjolök.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg köttbitarna i en kastrull och häll på kokande vatten så att det täcker. Koka upp, skumma noga och och lägg i grönsakerna samt kryddor och dillstjälkar.
  2. Sjud under lock tills köttet känns mört, cirka 1 timme. Tag upp köttet i en skål och håll varmt. Sila upp 6 deciliter buljong i en kastrull, koka upp och red av till en lätt simmig sås.
  3. Vispa ihop grädde och äggulor och rör ner i såsen som absolut inte får koka sedan. Smaksätt med ättikssprit och dill, blanda med köttet och servera med potatis och grönsaker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2018-03-27

Till Iréne: Någon form av nötkött, t ex högrev funkar bra. Lycka till!

Iréne

2018-03-20

Vilket kött byter jag till om jag ej vill använda lamm ?

Bengt Lundberg

2013-03-14

Mycket gott och mättande

Liknande recept

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

(14)

Wok med biff, lime, chili och vitlök

(59)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(4)

Köttfärs och ris med gurkmeja och saffran

(20)

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)

Pulled pork i hamburgerbröd

(16)

Kryddiga färsbiffar med basilikasalsa

(3)

Karibisk köttgryta

(17)