Dillkokta kycklinglår

Betyg (1-5):
2.33 (3 betyg)

Ris med kyckling i krämig dillsås.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 4 dl ris
  • 500 g kycklinglårfiléer
  • 4 dl vatten
  • 3 dillkvistar
  • 2 lagerblad
  • 2.5 dl grädde
  • maizena
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 2 dl hackad dill
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • dill
  • 500 g picklad sparris

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. Lägg kycklinglåren i en kastrull. Täck med vatten och tillsätt dillkvistar, salt och lagerblad. Låt sjuda under lock tills kycklingen är klar, ca 20 min.
  2. Lyft ur kycklingen och lägg att svalna medan buljongen sjuder ytterligare 15 min.
  3. Tillsätt grädde och red med Maizena till önskad konsistens. Smaka av med salt, peppar och dill.
  4. Plocka köttet från kycklingbenen och lägg på ett serveringsfat.

Servering

  1. Häll över sås och garnera med dill. Servera med picklad sparris.

Tips

Sparrisen håller sig i ca 1 vecka i lagen i kylen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/webbredaktionen

2014-02-19

@Christina 500 g kycklinglårfilé motsvarar ca 1 kg kycklinglår med ben.

Christina

2014-02-18

Bra. Men hur mycket kycklinglår motsvarar 500 gram lårfiléer? 1 kg?

Britta/webbredaktionen

2014-02-18

@Christina Det går bra att använda både kycklinglårfiléer och kycklinglår.

Christina

2014-02-17

I ingredienslistan står det att man ska använda kycklinglårfiléer men i beskrivningen står kycklinglår och där sägs det att man ska plocka köttet från kycklingbenen. Vilket ska man använda?

Liknande recept

Dillkokt kyckling

(7)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(1)

Indisk curry på kycklingfärs

(33)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(37)

Saffranskokt kamutvete med chutneyglaserade kycklingben

(7)

Kerala curry-kyckling

(9)

Kycklingburgare med chiliaioli

(9)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(2)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 4 dl ris
  • 500 g kycklinglårfiléer
  • 4 dl vatten
  • 3 dillkvistar
  • 2 lagerblad
  • 2.5 dl grädde
  • maizena
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 2 dl hackad dill
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • dill
  • 500 g picklad sparris

Dillkokta kycklinglår

Betyg (1-5):
2.33 (3 betyg)

Ris med kyckling i krämig dillsås.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. Lägg kycklinglåren i en kastrull. Täck med vatten och tillsätt dillkvistar, salt och lagerblad. Låt sjuda under lock tills kycklingen är klar, ca 20 min.
  2. Lyft ur kycklingen och lägg att svalna medan buljongen sjuder ytterligare 15 min.
  3. Tillsätt grädde och red med Maizena till önskad konsistens. Smaka av med salt, peppar och dill.
  4. Plocka köttet från kycklingbenen och lägg på ett serveringsfat.

Servering

  1. Häll över sås och garnera med dill. Servera med picklad sparris.

Tips

Sparrisen håller sig i ca 1 vecka i lagen i kylen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/webbredaktionen

2014-02-19

@Christina 500 g kycklinglårfilé motsvarar ca 1 kg kycklinglår med ben.

Christina

2014-02-18

Bra. Men hur mycket kycklinglår motsvarar 500 gram lårfiléer? 1 kg?

Britta/webbredaktionen

2014-02-18

@Christina Det går bra att använda både kycklinglårfiléer och kycklinglår.

Christina

2014-02-17

I ingredienslistan står det att man ska använda kycklinglårfiléer men i beskrivningen står kycklinglår och där sägs det att man ska plocka köttet från kycklingbenen. Vilket ska man använda?

Liknande recept

Dillkokt kyckling

(7)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(1)

Indisk curry på kycklingfärs

(33)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(37)

Saffranskokt kamutvete med chutneyglaserade kycklingben

(7)

Kerala curry-kyckling

(9)

Kycklingburgare med chiliaioli

(9)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies