
Dillknäcke med kummin
Betyg (1-5):
Krispigt och tunt hårdbröd med smak av sommaren. Skräddarsydda till buffé och plockmatsbordet.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (11)
- 25 g jäst
- 2 dl vatten
- 0.5 dl rapsolja
- 1 msk anis, fänkål eller färdigblandad brödkrydda
- 1 dl sesamfrön
- 1 dl linfrön
- 1 dl hackad krondill
- 2 tsk kummin
- 2 dl grovt rågmjöl
- 1.5 dl vetemjöl
- 2 dl vetemjöl, till utbaket
Gör så här
- Dela sönder jästen i en degblandare eller bunke. Rör ut den med fingervarmt vatten (37°). Tillsätt olja, salt, kryddor, sesamfrön, linfrön, kummin eller ost, samt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Den behöver inte jäsa.
- Ta ut degen på ett lätt mjölat bakbord. Forma den till en längd och dela den i 24 bitar. Forma en degbit i taget till en rund bulle. Vänd den i mjöl och kavla ut den med kruskavel till en mycket tunn rund kaka (cirka 15 cm i diameter).
- Lägg dem efterhand på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen, 4-5 minuter. Passa brödet så att det inte blir bränt.
- Låt kakorna svalna på galler utan bakduk. Förvara dem i burk med lock.
Servering
Servera gärna dippsås med fänkål till brödet.
Liknande recept
Dillknäcke med kummin
Betyg (1-5):
Krispigt och tunt hårdbröd med smak av sommaren. Skräddarsydda till buffé och plockmatsbordet.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Dela sönder jästen i en degblandare eller bunke. Rör ut den med fingervarmt vatten (37°). Tillsätt olja, salt, kryddor, sesamfrön, linfrön, kummin eller ost, samt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Den behöver inte jäsa.
- Ta ut degen på ett lätt mjölat bakbord. Forma den till en längd och dela den i 24 bitar. Forma en degbit i taget till en rund bulle. Vänd den i mjöl och kavla ut den med kruskavel till en mycket tunn rund kaka (cirka 15 cm i diameter).
- Lägg dem efterhand på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen, 4-5 minuter. Passa brödet så att det inte blir bränt.
- Låt kakorna svalna på galler utan bakduk. Förvara dem i burk med lock.
Servering
Servera gärna dippsås med fänkål till brödet.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!