Dillknäcke med kummin

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Krispigt och tunt hårdbröd med smak av sommaren. Skräddarsydda till buffé och plockmatsbordet.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 msk anis, fänkål eller färdigblandad brödkrydda
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl hackad krondill
  • 2 tsk kummin
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 dl vetemjöl, till utbaket

Gör så här

  1. Dela sönder jästen i en degblandare eller bunke. Rör ut den med fingervarmt vatten (37°). Tillsätt olja, salt, kryddor, sesamfrön, linfrön, kummin eller ost, samt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Den behöver inte jäsa.
  2. Ta ut degen på ett lätt mjölat bakbord. Forma den till en längd och dela den i 24 bitar. Forma en degbit i taget till en rund bulle. Vänd den i mjöl och kavla ut den med kruskavel till en mycket tunn rund kaka (cirka 15 cm i diameter).
  3. Lägg dem efterhand på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen, 4-5 minuter. Passa brödet så att det inte blir bränt.
  4. Låt kakorna svalna på galler utan bakduk. Förvara dem i burk med lock.

Servering

Servera gärna dippsås med fänkål till brödet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

Kalljäst kumminbröd

(4)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Vörtlimpor

(9)

Lingonmarmelad

(2)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Lingonbröd med fänkålsfrön

(1)

Bagels med sötpotatis

(4)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 msk anis, fänkål eller färdigblandad brödkrydda
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl hackad krondill
  • 2 tsk kummin
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 dl vetemjöl, till utbaket

Dillknäcke med kummin

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Krispigt och tunt hårdbröd med smak av sommaren. Skräddarsydda till buffé och plockmatsbordet.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela sönder jästen i en degblandare eller bunke. Rör ut den med fingervarmt vatten (37°). Tillsätt olja, salt, kryddor, sesamfrön, linfrön, kummin eller ost, samt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Den behöver inte jäsa.
  2. Ta ut degen på ett lätt mjölat bakbord. Forma den till en längd och dela den i 24 bitar. Forma en degbit i taget till en rund bulle. Vänd den i mjöl och kavla ut den med kruskavel till en mycket tunn rund kaka (cirka 15 cm i diameter).
  3. Lägg dem efterhand på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen, 4-5 minuter. Passa brödet så att det inte blir bränt.
  4. Låt kakorna svalna på galler utan bakduk. Förvara dem i burk med lock.

Servering

Servera gärna dippsås med fänkål till brödet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

Kalljäst kumminbröd

(4)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Vörtlimpor

(9)

Lingonmarmelad

(2)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Lingonbröd med fänkålsfrön

(1)

Bagels med sötpotatis

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies