Currysill med äpple och kapris
Currysill med äpple och kapris

Currysill med äpple och kapris

3 (6 betyg)

  • Ingredienser 9

Tillagningstid: 1 dygn

Ingredienser

4 portioner
  • 4 sillfiléer
Lag:
  • 1.5 dl vatten
  • 5 msk ättiksprit (12 %), 12%
  • 1 dl socker
Sås:
  • 3 dl gräddfil
  • 1 msk curry
  • 1 finhackat äpple
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 msk kapris
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär sillfiléerna tvärs över i ca 1 cm breda strimlor och lägg dem i en skål.

Lag

  1. 1

    Blanda vatten, ättikssprit och socker och rör tills sockret löst sig. Häll lagen över sillen. Täck skålen och låt den stå i kylskåp ca 1 dygn.

  2. 2

    Tag upp sillen ur lagen och låt den rinna av.

Sås

  1. 1

    Blanda såsen och rör ner sillen. Klart att servera.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Mia Bäck

    Gjorde den här sillen till julbordet, försvinnande god. Använde turkisk yoghurt istället för gräddfil.