Currysås - grundrecept

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

En klassisk currysås som passar bra att servera till en kokt kyckling med ris eller kycklingspett.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 2 msk smör
  • 1.5 tsk curry
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 1 äggula
  • 0.5 dl grädde

Gör så här

  1. Fräs curryn i smör i en kastrull. Rör ner mjölet och späd med buljongen, lite i taget, under omrörning.
  2. Koka såsen ca 3 min. Rör ut äggulan med grädden och vispa ner i såsen som sedan inte får koka. Smaka av.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Karibisk köttgryta

(12)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Tant Harriets pepparkakor

(52)

Korianderdressing

(2)

Vit glögg

(1)

Svärmors pepparkakor galore

(10)

Garam masala

(20)

Krassesoppa

(0)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 2 msk smör
  • 1.5 tsk curry
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 1 äggula
  • 0.5 dl grädde

Currysås - grundrecept

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

En klassisk currysås som passar bra att servera till en kokt kyckling med ris eller kycklingspett.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs curryn i smör i en kastrull. Rör ner mjölet och späd med buljongen, lite i taget, under omrörning.
  2. Koka såsen ca 3 min. Rör ut äggulan med grädden och vispa ner i såsen som sedan inte får koka. Smaka av.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Karibisk köttgryta

(12)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Tant Harriets pepparkakor

(52)

Korianderdressing

(2)

Vit glögg

(1)

Svärmors pepparkakor galore

(10)

Garam masala

(20)

Krassesoppa

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies