Currykyckling

Betyg (1-5):
3.73 (64 betyg)

Fruktigt gryta med kyckling, äpple och indiska kryddan curry serverad med bulgur. Enkel och snabb att laga, perfekt vardagsmiddag!

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 3 dl bulgur
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 msk olivolja
  • 1 strimlad gul lök
  • 1 msk gul curry
  • 1 tärnat äpple
  • 2 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl morötter

Gör så här

  1. Koka bulguren/riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar.
  3. Hetta upp olja i en gryta eller traktörpanna och bryn kyckling, lök och curry 3 minuter. Tillsätt äpple, grädde, vatten, salt och peppar. Låt puttra under lock cirka 10 minuter.
  4. Servera med rivna morötter.

Tips

Smaksätt morötterna! Skaka 1 dl olivolja, 0,5 dl vitvinsvinäger, 1 msk honung, 1 vitlöksklyfta, salt och peppar i en burk med lock. Dressing för hela veckan!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



helene

2018-12-30

Jag fastnade för dressingen, den har jag använt jättemycket. Tex även till rivna rödbetor och äpplen .

Håkan

2018-06-09

Har gjort denna flera gånger. Brukar ha mycket svartpeppar för det tycker jag fungerar bra i denna rätt.

Birgit

2014-01-28

Gott. Ös på ordentligt med curry! Jag lade också till två skivade bananer.

Sanna

2013-06-16

Jätte gott och riktigt enkelt!

Lisbeth

2012-05-23

Verkligen Gott!!! Enkelt känns lite indiskt.

Liknande recept

Kycklingköttbullar med krämig sås och rårörda lingon

(18)

Kyckling och sötpotatis på plåt

(18)

Kycklinggryta med grädde och timjan

(36)

Fajitagryta med kyckling

(7)

Tandoorikyckling med ris

(22)

Indisk kycklinggryta

(10)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(3)

Rostad kryddkyckling i libabröd

(11)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 dl bulgur
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 msk olivolja
  • 1 strimlad gul lök
  • 1 msk gul curry
  • 1 tärnat äpple
  • 2 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl morötter

Currykyckling

Betyg (1-5):
3.73 (64 betyg)

Fruktigt gryta med kyckling, äpple och indiska kryddan curry serverad med bulgur. Enkel och snabb att laga, perfekt vardagsmiddag!

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka bulguren/riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar.
  3. Hetta upp olja i en gryta eller traktörpanna och bryn kyckling, lök och curry 3 minuter. Tillsätt äpple, grädde, vatten, salt och peppar. Låt puttra under lock cirka 10 minuter.
  4. Servera med rivna morötter.

Tips

Smaksätt morötterna! Skaka 1 dl olivolja, 0,5 dl vitvinsvinäger, 1 msk honung, 1 vitlöksklyfta, salt och peppar i en burk med lock. Dressing för hela veckan!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



helene

2018-12-30

Jag fastnade för dressingen, den har jag använt jättemycket. Tex även till rivna rödbetor och äpplen .

Håkan

2018-06-09

Har gjort denna flera gånger. Brukar ha mycket svartpeppar för det tycker jag fungerar bra i denna rätt.

Birgit

2014-01-28

Gott. Ös på ordentligt med curry! Jag lade också till två skivade bananer.

Sanna

2013-06-16

Jätte gott och riktigt enkelt!

Lisbeth

2012-05-23

Verkligen Gott!!! Enkelt känns lite indiskt.

Liknande recept

Kycklingköttbullar med krämig sås och rårörda lingon

(18)

Kyckling och sötpotatis på plåt

(18)

Kycklinggryta med grädde och timjan

(36)

Fajitagryta med kyckling

(7)

Tandoorikyckling med ris

(22)

Indisk kycklinggryta

(10)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(3)

Rostad kryddkyckling i libabröd

(11)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies