Crostini med kronärtskockskräm och syltad rödlök

Betyg (1-5):
4.83 (6 betyg)

Snabbt och enkelt tilltugg på crostini. Den syltade rödlöken ger en lite lyxig känsla. Recept av Sandra Mastio och foto av David Back

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 1 baguette, 10 - 15 skivor
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk finhackad persilja
  • 1 krm ev svartpeppar
  • Syltad lök
  • 1 stor rödlök
  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 0.25 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 lagerblad
  • 5 vitpepparkorn
  • Kronärtskockskräm
  • 290 g kronärtskocka, i olja på burk
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk finhackad persilja
  • salt och cayennepeppar

Gör så här

  1. Syltad lök: Skiva rödlöken tunt och lägg i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser. Låt sjuda tills det återstår en syltliknande kompott. Pilla bort peppar och lagerblad.
  2. Pensla eller vänd brödskivorna i olja och rosta dem gyllene i stekpanna. Låt svalna.

Kronärtskockskräm:

  1. Mixa avrunna kronärtskockor, vitlök och citron till en jämn konsistens. Rör ner crème fraiche och persilja. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  2. Lägg en klick av krämen på bröden och toppa med den syltade löken. Toppa med hackad persilja och ev nymald svartpeppar.

Tips

Vill du ta en genväg, använd köpt crostini.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Börekpaj med mangold och fetaost

(7)

Asiatisk skaldjursröra på endivesallad

(3)

Grönsaker med två dippar

(0)

Vårsallad med sparris och ägg

(3)

Krämig rucolasill

(5)

Sallad med pumpa, päron och getost

(0)

Minispenatpajer med fetaost

(44)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 baguette, 10 - 15 skivor
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk finhackad persilja
  • 1 krm ev svartpeppar
  • Syltad lök
  • 1 stor rödlök
  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 0.25 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 lagerblad
  • 5 vitpepparkorn
  • Kronärtskockskräm
  • 290 g kronärtskocka, i olja på burk
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk finhackad persilja
  • salt och cayennepeppar

Crostini med kronärtskockskräm och syltad rödlök

Betyg (1-5):
4.83 (6 betyg)

Snabbt och enkelt tilltugg på crostini. Den syltade rödlöken ger en lite lyxig känsla. Recept av Sandra Mastio och foto av David Back

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Syltad lök: Skiva rödlöken tunt och lägg i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser. Låt sjuda tills det återstår en syltliknande kompott. Pilla bort peppar och lagerblad.
  2. Pensla eller vänd brödskivorna i olja och rosta dem gyllene i stekpanna. Låt svalna.

Kronärtskockskräm:

  1. Mixa avrunna kronärtskockor, vitlök och citron till en jämn konsistens. Rör ner crème fraiche och persilja. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  2. Lägg en klick av krämen på bröden och toppa med den syltade löken. Toppa med hackad persilja och ev nymald svartpeppar.

Tips

Vill du ta en genväg, använd köpt crostini.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Börekpaj med mangold och fetaost

(7)

Asiatisk skaldjursröra på endivesallad

(3)

Grönsaker med två dippar

(0)

Vårsallad med sparris och ägg

(3)

Krämig rucolasill

(5)

Sallad med pumpa, päron och getost

(0)

Minispenatpajer med fetaost

(44)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies