Crostini med kronärtskockskräm och syltad rödlök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Snabbt och enkelt tilltugg på crostini. Den syltade rödlöken ger en lite lyxig känsla. Recept av Sandra Mastio och foto av David Back

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 baguette, 10 - 15 skivor
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk finhackad persilja
  • 1 krm ev svartpeppar
  • Syltad lök
  • 1 stor rödlök
  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 0.25 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 lagerblad
  • 5 vitpepparkorn
  • Kronärtskockskräm
  • 290 g kronärtskocka, i olja på burk
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk finhackad persilja
  • salt och cayennepeppar

Gör så här

  1. Syltad lök: Skiva rödlöken tunt och lägg i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser. Låt sjuda tills det återstår en syltliknande kompott. Pilla bort peppar och lagerblad.
  2. Pensla eller vänd brödskivorna i olja och rosta dem gyllene i stekpanna. Låt svalna.

Kronärtskockskräm:

  1. Mixa avrunna kronärtskockor, vitlök och citron till en jämn konsistens. Rör ner crème fraiche och persilja. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  2. Lägg en klick av krämen på bröden och toppa med den syltade löken. Toppa med hackad persilja och ev nymald svartpeppar.

Tips

Vill du ta en genväg, använd köpt crostini.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Laxsashimi

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Sallad med pumpa, päron och getost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grönsaker med två dippar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Minispenatpajer med fetaost

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Rimmad broccoli med vispad dragonkräm och löjrom

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Aubergine i ugn med fårost

Betyg
Betyg
(6)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 baguette, 10 - 15 skivor
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk finhackad persilja
  • 1 krm ev svartpeppar
  • Syltad lök
  • 1 stor rödlök
  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 0.25 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 lagerblad
  • 5 vitpepparkorn
  • Kronärtskockskräm
  • 290 g kronärtskocka, i olja på burk
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk finhackad persilja
  • salt och cayennepeppar

Crostini med kronärtskockskräm och syltad rödlök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Snabbt och enkelt tilltugg på crostini. Den syltade rödlöken ger en lite lyxig känsla. Recept av Sandra Mastio och foto av David Back

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Syltad lök: Skiva rödlöken tunt och lägg i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser. Låt sjuda tills det återstår en syltliknande kompott. Pilla bort peppar och lagerblad.
  2. Pensla eller vänd brödskivorna i olja och rosta dem gyllene i stekpanna. Låt svalna.

Kronärtskockskräm:

  1. Mixa avrunna kronärtskockor, vitlök och citron till en jämn konsistens. Rör ner crème fraiche och persilja. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  2. Lägg en klick av krämen på bröden och toppa med den syltade löken. Toppa med hackad persilja och ev nymald svartpeppar.

Tips

Vill du ta en genväg, använd köpt crostini.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Laxsashimi

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Sallad med pumpa, päron och getost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grönsaker med två dippar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Minispenatpajer med fetaost

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Rimmad broccoli med vispad dragonkräm och löjrom

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Aubergine i ugn med fårost

Betyg
Betyg
(6)