Crostini med bönkräm och svamp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

En liten läcker smakbit i väntan på grillen är alltid rätt.

Tillagningstid: 25 min
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl kokta vita bönor (200 g)
  • 1 dl finriven parmesan
  • 1 liten vitlöksklyfta hackad
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 dl crème fraiche
  • 20 crostini
  • Topping
  • 200 g ostronskivling eller champinjoner
  • smör att steka i
  • salt och svartpeppar
  • 1 citron, finrivet skal
  • Toppinig
  • 1 dl finhackad bladpersilja

Gör så här

  1. Mixa avrunna bönor, parmesan, hackad vitlök, citronsaft och hälften av crème fraichen till en slät kräm. Rör ner resten av crème fraichen och smaka av med salt. Låt stå i kylskåp ca 20 min.
  2. Skär svampen i mindre bitar. Stek den i smör till fin färg. Smaka av med salt och peppar och vänd runt med persiljan.
  3. Lägg en sked bönkräm på varje crostini och toppa med stekt svamp. Strö över lite rivet citronskal och servera.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Potatisplättar med kantarellmousse

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Krustader med stuvad svamp

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gratinerade champinjoner med parmesan och salsiccia

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Italienska hattar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kantarelltoast med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Parmesan- och örtpaj med syltade kantareller

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Gratinerade vitlökschampinjoner

Betyg
Betyg
(14)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 dl kokta vita bönor (200 g)
  • 1 dl finriven parmesan
  • 1 liten vitlöksklyfta hackad
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 dl crème fraiche
  • 20 crostini
  • Topping
  • 200 g ostronskivling eller champinjoner
  • smör att steka i
  • salt och svartpeppar
  • 1 citron, finrivet skal
  • Toppinig
  • 1 dl finhackad bladpersilja

Crostini med bönkräm och svamp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

En liten läcker smakbit i väntan på grillen är alltid rätt.

Tillagningstid: 25 min
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa avrunna bönor, parmesan, hackad vitlök, citronsaft och hälften av crème fraichen till en slät kräm. Rör ner resten av crème fraichen och smaka av med salt. Låt stå i kylskåp ca 20 min.
  2. Skär svampen i mindre bitar. Stek den i smör till fin färg. Smaka av med salt och peppar och vänd runt med persiljan.
  3. Lägg en sked bönkräm på varje crostini och toppa med stekt svamp. Strö över lite rivet citronskal och servera.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Potatisplättar med kantarellmousse

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Krustader med stuvad svamp

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gratinerade champinjoner med parmesan och salsiccia

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Italienska hattar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kantarelltoast med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Parmesan- och örtpaj med syltade kantareller

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Gratinerade vitlökschampinjoner

Betyg
Betyg
(14)