Crostini med bönkräm och svamp

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

En liten läcker smakbit i väntan på grillen är alltid rätt.

Tillagningstid: 25 min
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 3 dl kokta vita bönor (200 g)
  • 1 dl finriven parmesan
  • 1 liten vitlöksklyfta hackad
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 dl crème fraiche
  • 20 crostini
  • Topping
  • 200 g ostronskivling eller champinjoner
  • smör att steka i
  • salt och svartpeppar
  • 1 citron, finrivet skal
  • Toppinig
  • 1 dl finhackad bladpersilja

Gör så här

  1. Mixa avrunna bönor, parmesan, hackad vitlök, citronsaft och hälften av crème fraichen till en slät kräm. Rör ner resten av crème fraichen och smaka av med salt. Låt stå i kylskåp ca 20 min.
  2. Skär svampen i mindre bitar. Stek den i smör till fin färg. Smaka av med salt och peppar och vänd runt med persiljan.
  3. Lägg en sked bönkräm på varje crostini och toppa med stekt svamp. Strö över lite rivet citronskal och servera.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegopiroger

(8)

Rödbetskorgar med ostkräm

(1)

Nötknyten

(0)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(5)

Fish tacos deluxe

(30)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 3 dl kokta vita bönor (200 g)
  • 1 dl finriven parmesan
  • 1 liten vitlöksklyfta hackad
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 dl crème fraiche
  • 20 crostini
  • Topping
  • 200 g ostronskivling eller champinjoner
  • smör att steka i
  • salt och svartpeppar
  • 1 citron, finrivet skal
  • Toppinig
  • 1 dl finhackad bladpersilja

Crostini med bönkräm och svamp

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

En liten läcker smakbit i väntan på grillen är alltid rätt.

Tillagningstid: 25 min
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa avrunna bönor, parmesan, hackad vitlök, citronsaft och hälften av crème fraichen till en slät kräm. Rör ner resten av crème fraichen och smaka av med salt. Låt stå i kylskåp ca 20 min.
  2. Skär svampen i mindre bitar. Stek den i smör till fin färg. Smaka av med salt och peppar och vänd runt med persiljan.
  3. Lägg en sked bönkräm på varje crostini och toppa med stekt svamp. Strö över lite rivet citronskal och servera.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegopiroger

(8)

Rödbetskorgar med ostkräm

(1)

Nötknyten

(0)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(5)

Fish tacos deluxe

(30)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies