
Crostini med bönkräm och svamp
Betyg (1-5):
En liten läcker smakbit i väntan på grillen är alltid rätt.
Tillagningstid: 25 min
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 3 dl kokta vita bönor (200 g)
- 1 dl finriven parmesan
- 1 liten vitlöksklyfta hackad
- 1 tsk pressad citronsaft
- 1 dl crème fraiche
- 20 crostini
- Topping
- 200 g ostronskivling eller champinjoner
- smör att steka i
- salt och svartpeppar
- 1 citron, finrivet skal
- Toppinig
- 1 dl finhackad bladpersilja
Gör så här
- Mixa avrunna bönor, parmesan, hackad vitlök, citronsaft och hälften av crème fraichen till en slät kräm. Rör ner resten av crème fraichen och smaka av med salt. Låt stå i kylskåp ca 20 min.
- Skär svampen i mindre bitar. Stek den i smör till fin färg. Smaka av med salt och peppar och vänd runt med persiljan.
- Lägg en sked bönkräm på varje crostini och toppa med stekt svamp. Strö över lite rivet citronskal och servera.
Liknande recept
Crostini med bönkräm och svamp
Betyg (1-5):
En liten läcker smakbit i väntan på grillen är alltid rätt.
Tillagningstid: 25 min
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Mixa avrunna bönor, parmesan, hackad vitlök, citronsaft och hälften av crème fraichen till en slät kräm. Rör ner resten av crème fraichen och smaka av med salt. Låt stå i kylskåp ca 20 min.
- Skär svampen i mindre bitar. Stek den i smör till fin färg. Smaka av med salt och peppar och vänd runt med persiljan.
- Lägg en sked bönkräm på varje crostini och toppa med stekt svamp. Strö över lite rivet citronskal och servera.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!