Croque monsieur

Betyg (1-5):
2.78 (18 betyg)

Godaste kvällsmackan med smält ost över en bit skinka, tomat och ett sting av senap.

Tillagningstid: 15 minuter
Ugnstemperatur:275º-Grill
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 1 skiva lantbröd, eller formfranska
  • 1 msk smör
  • 2 skivor rökt skinka
  • 0.5 msk dijonsenap
  • 0.5 skivad tomat
  • 70 g lagrad ost (1 ostskiva väger ca 17 g)

Gör så här

  1. En klassisk fransk varm smörgås. Äter man den med ett stekt ägg kallas den för Croque madame. Bred smör eller smörgåsmargarin på brödet. Lägg på skinka och bred senap på skinkan. Lägg på tomat och ost. Gratinera i ugnen tills osten smält och fått färg, 5-7 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carl-Johan Löfmarck

2015-01-19

Jag har en smörgåsgrill med stoes stekytor så jag har ett större urval av passande bröd. Bröd, skinka, dijonsenap, Boxholms Chilli-ost, skinka, smör, bröd. Lägg ihop och g kör i smörgåsgrill 2 minuter. .

Robin

2014-10-21

Henri, måste du åka till Paris för att äta en varm macka (som en Croque monsieur är)? Det verkar lite väl... Du kan väl göra en hemma hur enkelt som helst.

Henri

2013-07-24

Jag äter alltid denna goda smörgås i Paris på cafe.

lena englund

2013-01-03

Ja har ketchup istället för senap,,,men ikväll ska ja prova mä senap

Liknande recept

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök

(2)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(10)

Wrap med curryröra på tofu

(10)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Supergreen smoothie bowl

(2)

Quesadilla med quinoa och chili

(8)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 skiva lantbröd, eller formfranska
  • 1 msk smör
  • 2 skivor rökt skinka
  • 0.5 msk dijonsenap
  • 0.5 skivad tomat
  • 70 g lagrad ost (1 ostskiva väger ca 17 g)

Croque monsieur

Betyg (1-5):
2.78 (18 betyg)

Godaste kvällsmackan med smält ost över en bit skinka, tomat och ett sting av senap.

Tillagningstid: 15 minuter
Ugnstemperatur:275º-Grill
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. En klassisk fransk varm smörgås. Äter man den med ett stekt ägg kallas den för Croque madame. Bred smör eller smörgåsmargarin på brödet. Lägg på skinka och bred senap på skinkan. Lägg på tomat och ost. Gratinera i ugnen tills osten smält och fått färg, 5-7 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carl-Johan Löfmarck

2015-01-19

Jag har en smörgåsgrill med stoes stekytor så jag har ett större urval av passande bröd. Bröd, skinka, dijonsenap, Boxholms Chilli-ost, skinka, smör, bröd. Lägg ihop och g kör i smörgåsgrill 2 minuter. .

Robin

2014-10-21

Henri, måste du åka till Paris för att äta en varm macka (som en Croque monsieur är)? Det verkar lite väl... Du kan väl göra en hemma hur enkelt som helst.

Henri

2013-07-24

Jag äter alltid denna goda smörgås i Paris på cafe.

lena englund

2013-01-03

Ja har ketchup istället för senap,,,men ikväll ska ja prova mä senap

Liknande recept

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök

(2)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(10)

Wrap med curryröra på tofu

(10)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Supergreen smoothie bowl

(2)

Quesadilla med quinoa och chili

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies