Croissanter

Betyg (1-5):
3.41 (17 betyg)

Luftiga och spröd croissanter fyllda med nyttiga och goda blåbär.

Ugnstemperatur:225º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 dl vatten
  • 30 g jäst
  • 0.5 dl socker
  • 8 dl vetemjöl
  • 300 g kylskåpskallt smör
  • 1.5 dl blåbärssylt eller valfri smak
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Värm mjölk och vatten till 37 grader. Lös upp jäst, salt och socker med den varma vätskan i en bunke. Tillsätt nästan allt mjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Lägg degen i en plastlåda med lock och låt jäsa cirka 10 timmar (eller över natten) i kylskåp.
  2. Kavla ut den kalla degen på mjölat bakbord till ett tunt ark, cirka 40x70 centimeter. Skär det kalla smöret med en osthyvel. Sprid ut det på halva delen av degen och vik över den andra halvan. Kavla ut degen igen och vik den i 3 lager. Kavla och vik likadant cirka 20 gånger till.
  3. Dela degen i 2 delar. Kavla ut dem till 2 rundlar, 30 centimeter i diameter. Skär varje rundel tvärsöver till 8 trekanter.
  4. Lägg en halv matsked sylt längs basen av trekanten och rulla ihop varje trekant från ytterkanten mot spetsen. Lägg dem med spetsen nedåt på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk cirka 1 timme.
  5. Pensla croissanterna försiktigt med ett uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt dem svalna på ett galler utan bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



arne

2012-01-05

croissanter

Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Frasvåfflor

(123)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(9)

Hallonsmoothie

(8)

Smoothie med mango och banan

(4)

Mango passion smoothie

(8)

Saffransscones med kesella

(1)

Vattenmelonsoppa

(0)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 dl vatten
  • 30 g jäst
  • 0.5 dl socker
  • 8 dl vetemjöl
  • 300 g kylskåpskallt smör
  • 1.5 dl blåbärssylt eller valfri smak
  • 1 ägg

Croissanter

Betyg (1-5):
3.41 (17 betyg)

Luftiga och spröd croissanter fyllda med nyttiga och goda blåbär.

Ugnstemperatur:225º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm mjölk och vatten till 37 grader. Lös upp jäst, salt och socker med den varma vätskan i en bunke. Tillsätt nästan allt mjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Lägg degen i en plastlåda med lock och låt jäsa cirka 10 timmar (eller över natten) i kylskåp.
  2. Kavla ut den kalla degen på mjölat bakbord till ett tunt ark, cirka 40x70 centimeter. Skär det kalla smöret med en osthyvel. Sprid ut det på halva delen av degen och vik över den andra halvan. Kavla ut degen igen och vik den i 3 lager. Kavla och vik likadant cirka 20 gånger till.
  3. Dela degen i 2 delar. Kavla ut dem till 2 rundlar, 30 centimeter i diameter. Skär varje rundel tvärsöver till 8 trekanter.
  4. Lägg en halv matsked sylt längs basen av trekanten och rulla ihop varje trekant från ytterkanten mot spetsen. Lägg dem med spetsen nedåt på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk cirka 1 timme.
  5. Pensla croissanterna försiktigt med ett uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt dem svalna på ett galler utan bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



arne

2012-01-05

croissanter

Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Frasvåfflor

(123)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(9)

Hallonsmoothie

(8)

Smoothie med mango och banan

(4)

Mango passion smoothie

(8)

Saffransscones med kesella

(1)

Vattenmelonsoppa

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies