Crêpes med rödbetor och chèvre
  • Tid 30 min

Crêpes med rödbetor och chèvre

3.63 (19 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 5 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk smör, till stekning
Till servering
  • 2 färdigkokta rödbetor (500 g)
  • 200 g chèvre
  • 20 g valnötter, hackade
  • flingsalt och svartpeppar
  • flytande honung
  • olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa ihop mjöl och havregryn med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt. Låt smeten stå ca 5 min att svälla.

  2. 2

    Hetta upp en stekpanna och grädda tunna pannkakor i smör till fin färg på båda sidorna. Servera med tärnade rödbetor, smulad chèvre och torrostade valnötter. Salta, peppra och ringla över honung och olivolja.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar