Crêpes med rödbetor och chèvre

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(49)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 5 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk smör, till stekning
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 2 färdigkokta rödbetor (500 g)
  • 200 g chèvre
  • 20 g valnötter, hackade
  • flingsalt och svartpeppar
  • flytande honung
  • olivolja

Gör så här

  1. Vispa ihop mjöl och havregryn med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt. Låt smeten stå ca 5 min att svälla.
  2. Hetta upp en stekpanna och grädda tunna pannkakor i smör till fin färg på båda sidorna. Servera med tärnade rödbetor, smulad chèvre och torrostade valnötter. Salta, peppra och ringla över honung och olivolja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Patrik

2020-08-02

Perfekta crêpes, kan även rekommendera andra pålägg!

Sandra

2019-02-24

Otroligt goda och mättande! Vi har gjort dem flera gånger, ibland bara med sylt till. Bra alternativ till vanliga pannkakor. Gillas av hela familjen :)

Liknande recept

Spara recept

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(94)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Ramensoppa med fläskkarré

Betyg
Betyg
(121)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 5 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk smör, till stekning
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 2 färdigkokta rödbetor (500 g)
  • 200 g chèvre
  • 20 g valnötter, hackade
  • flingsalt och svartpeppar
  • flytande honung
  • olivolja

Crêpes med rödbetor och chèvre

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(49)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop mjöl och havregryn med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt. Låt smeten stå ca 5 min att svälla.
  2. Hetta upp en stekpanna och grädda tunna pannkakor i smör till fin färg på båda sidorna. Servera med tärnade rödbetor, smulad chèvre och torrostade valnötter. Salta, peppra och ringla över honung och olivolja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Patrik

2020-08-02

Perfekta crêpes, kan även rekommendera andra pålägg!

Sandra

2019-02-24

Otroligt goda och mättande! Vi har gjort dem flera gånger, ibland bara med sylt till. Bra alternativ till vanliga pannkakor. Gillas av hela familjen :)

Liknande recept

Spara recept

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(94)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Ramensoppa med fläskkarré

Betyg
Betyg
(121)