Crêpes med rödbetor och chèvre

Crêpes med rödbetor och chèvre

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(51)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 5 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk smör, till stekning
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 2 färdigkokta rödbetor (500 g)
  • 200 g chèvre
  • 20 g valnötter, hackade
  • flingsalt och svartpeppar
  • flytande honung
  • olivolja

Gör så här

  1. Vispa ihop mjöl och havregryn med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt. Låt smeten stå ca 5 min att svälla.
  2. Hetta upp en stekpanna och grädda tunna pannkakor i smör till fin färg på båda sidorna. Servera med tärnade rödbetor, smulad chèvre och torrostade valnötter. Salta, peppra och ringla över honung och olivolja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-05-11

Vad kul att ni gillar våra crepes!

Marlene

2022-05-10

Riktigt gott! Full pott av mig och sambon. Pannkakorna är väldigt goda att äta som "vanliga" pannkakor också med valfritt pålägg.

Patrik

2020-08-02

Perfekta crêpes, kan även rekommendera andra pålägg!

Sandra

2019-02-24

Otroligt goda och mättande! Vi har gjort dem flera gånger, ibland bara med sylt till. Bra alternativ till vanliga pannkakor. Gillas av hela familjen :)

Crêpes med rödbetor och chèvre
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 5 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk smör, till stekning
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 2 färdigkokta rödbetor (500 g)
  • 200 g chèvre
  • 20 g valnötter, hackade
  • flingsalt och svartpeppar
  • flytande honung
  • olivolja

Crêpes med rödbetor och chèvre

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(51)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop mjöl och havregryn med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt. Låt smeten stå ca 5 min att svälla.
  2. Hetta upp en stekpanna och grädda tunna pannkakor i smör till fin färg på båda sidorna. Servera med tärnade rödbetor, smulad chèvre och torrostade valnötter. Salta, peppra och ringla över honung och olivolja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-05-11

Vad kul att ni gillar våra crepes!

Marlene

2022-05-10

Riktigt gott! Full pott av mig och sambon. Pannkakorna är väldigt goda att äta som "vanliga" pannkakor också med valfritt pålägg.

Patrik

2020-08-02

Perfekta crêpes, kan även rekommendera andra pålägg!

Sandra

2019-02-24

Otroligt goda och mättande! Vi har gjort dem flera gånger, ibland bara med sylt till. Bra alternativ till vanliga pannkakor. Gillas av hela familjen :)