För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

Betyg (1-5):
5 (4 betyg)

Tunna franska pannkakor fyllda med krämig stuvning.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Crepes:
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 msk persilja
  • Kokta blåmusslor:
  • 1 kg blåmusslor
  • 0.5 gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • Skaldjursstuvning:
  • 2 dl buljong från musselkoket
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk ljus majsena
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 150 g skalade räkor
  • 150 g skalade kräftstjärtar
  • 1 krm salt, efter smak

Gör så här

Crepessmet

  1. Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken och äggen. Låt svälla ca 0,5 timme. Smält smör i stekpanna och grädda crepes, ca 3 per person.

Musslorna

  1. Kontroller att musslorna lever genom att skalet är helt och att öppna musslor sluter sig när man stöter dem i diskbänken. Drag bort ev. "skägg" och skölj väl. Skala och hacka löken och fräs den i smöret. Lägg i musslorna och låt fräsa med ca 1 minut. Slå på vin och vatten och låt koka under lock ca 3-4 minuter tills musslorna öppnat sig. Lyft ur musslorna, plocka dem ur skalen och ställ kallt.

Skaldjursstuvning

  1. Koka samman musselfonden tills ca 2/3 återstår. Slå på grädden och koka ihop tills ca 3/4 återstår. Red av såsen lätt med Maizena redning. Sila. Värm skaldjuren i musselsåsen, fyll pannkakorna, rulla ihop. Hit kan man förbereda.
  2. Värm crepesen i ugn ca 7-8 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Skaldjurslasagne

(138)

Gaffelmosad potatis med räkor och sandefjordssås

(17)

Risnudelsallad med kokos- och limeräkor

(12)

Indisk rispanna

(16)

Rispappersrullar med dippsås

(5)

Crabcakes med sötpotatis-fries, tartarsås och majssallad

(3)

Nudelsallad med räkor och mango

(40)

Räksallad med japansk dressing

(109)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • Crepes:
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 msk persilja
  • Kokta blåmusslor:
  • 1 kg blåmusslor
  • 0.5 gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • Skaldjursstuvning:
  • 2 dl buljong från musselkoket
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk ljus majsena
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 150 g skalade räkor
  • 150 g skalade kräftstjärtar
  • 1 krm salt, efter smak

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

Betyg (1-5):
5 (4 betyg)

Tunna franska pannkakor fyllda med krämig stuvning.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Crepessmet

  1. Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken och äggen. Låt svälla ca 0,5 timme. Smält smör i stekpanna och grädda crepes, ca 3 per person.

Musslorna

  1. Kontroller att musslorna lever genom att skalet är helt och att öppna musslor sluter sig när man stöter dem i diskbänken. Drag bort ev. "skägg" och skölj väl. Skala och hacka löken och fräs den i smöret. Lägg i musslorna och låt fräsa med ca 1 minut. Slå på vin och vatten och låt koka under lock ca 3-4 minuter tills musslorna öppnat sig. Lyft ur musslorna, plocka dem ur skalen och ställ kallt.

Skaldjursstuvning

  1. Koka samman musselfonden tills ca 2/3 återstår. Slå på grädden och koka ihop tills ca 3/4 återstår. Red av såsen lätt med Maizena redning. Sila. Värm skaldjuren i musselsåsen, fyll pannkakorna, rulla ihop. Hit kan man förbereda.
  2. Värm crepesen i ugn ca 7-8 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Skaldjurslasagne

(138)

Gaffelmosad potatis med räkor och sandefjordssås

(17)

Risnudelsallad med kokos- och limeräkor

(12)

Indisk rispanna

(16)

Rispappersrullar med dippsås

(5)

Crabcakes med sötpotatis-fries, tartarsås och majssallad

(3)

Nudelsallad med räkor och mango

(40)

Räksallad med japansk dressing

(109)