Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Tunna franska pannkakor fyllda med krämig stuvning.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Crepes:
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 msk persilja
  • 1 smör
  • 0.5 tsk salt
  • Kokta blåmusslor:
  • 1 kg blåmusslor
  • 0.5 gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • Skaldjursstuvning:
  • 2 dl buljong från musselkoket
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk ljus majsena
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 150 g skalade räkor
  • 150 g skalade kräftstjärtar
  • 1 krm salt, efter smak

Gör så här

Crepessmet

  1. Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken och äggen. Låt svälla ca 0,5 timme. Smält smör i stekpanna och grädda crepes, ca 3 per person.

Musslorna

  1. Kontroller att musslorna lever genom att skalet är helt och att öppna musslor sluter sig när man stöter dem i diskbänken. Drag bort ev. "skägg" och skölj väl. Skala och hacka löken och fräs den i smöret. Lägg i musslorna och låt fräsa med ca 1 minut. Slå på vin och vatten och låt koka under lock ca 3-4 minuter tills musslorna öppnat sig. Lyft ur musslorna, plocka dem ur skalen och ställ kallt.

Skaldjursstuvning

  1. Koka samman musselfonden tills ca 2/3 återstår. Slå på grädden och koka ihop tills ca 3/4 återstår. Red av såsen lätt med Maizena redning. Sila. Värm skaldjuren i musselsåsen, fyll pannkakorna, rulla ihop. Hit kan man förbereda.
  2. Värm crepesen i ugn ca 7-8 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räktacos

(9)

Indisk rispanna

(11)

Risnudelsallad med kokos- och limeräkor

(10)

Nudelsallad med räkor och mango

(33)

Gaffelmosad potatis med räkor och sandefjordssås

(14)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Rispappersrullar med dippsås

(4)

Skaldjurslasagne

(105)
18 st
  • Crepes:
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 msk persilja
  • 1 smör
  • 0.5 tsk salt
  • Kokta blåmusslor:
  • 1 kg blåmusslor
  • 0.5 gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • Skaldjursstuvning:
  • 2 dl buljong från musselkoket
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk ljus majsena
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 150 g skalade räkor
  • 150 g skalade kräftstjärtar
  • 1 krm salt, efter smak

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Tunna franska pannkakor fyllda med krämig stuvning.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Crepessmet

  1. Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken och äggen. Låt svälla ca 0,5 timme. Smält smör i stekpanna och grädda crepes, ca 3 per person.

Musslorna

  1. Kontroller att musslorna lever genom att skalet är helt och att öppna musslor sluter sig när man stöter dem i diskbänken. Drag bort ev. "skägg" och skölj väl. Skala och hacka löken och fräs den i smöret. Lägg i musslorna och låt fräsa med ca 1 minut. Slå på vin och vatten och låt koka under lock ca 3-4 minuter tills musslorna öppnat sig. Lyft ur musslorna, plocka dem ur skalen och ställ kallt.

Skaldjursstuvning

  1. Koka samman musselfonden tills ca 2/3 återstår. Slå på grädden och koka ihop tills ca 3/4 återstår. Red av såsen lätt med Maizena redning. Sila. Värm skaldjuren i musselsåsen, fyll pannkakorna, rulla ihop. Hit kan man förbereda.
  2. Värm crepesen i ugn ca 7-8 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räktacos

(9)

Indisk rispanna

(11)

Risnudelsallad med kokos- och limeräkor

(10)

Nudelsallad med räkor och mango

(33)

Gaffelmosad potatis med räkor och sandefjordssås

(14)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Rispappersrullar med dippsås

(4)

Skaldjurslasagne

(105)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies