För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Crêpes med apelsinlikör och chokladsås

Betyg (1-5):
3 (3 betyg)

En fransk klassisk dessert! Låt glasskulan smälta lätt i ett nystekt crêpekuvert.

Tillagningstid: 1 timme
24 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Crêpessmet:
  • 4 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 2 msk smält smör
  • Fyllning:
  • 25 g smör
  • 1 dl apelsinlikör, t ex Grand Marnier
  • 1 dl apelsinjuice
  • 1 dl socker
  • 2 apelsiner, rivet skal + filéade klyftor utan hinnor
  • Chokladsås:
  • 2 dl grädde
  • 200 mörk choklad, 70%, i bitar
  • 1 dl vatten
  • 1 dl florsocker
  • Servering:
  • 1 liter vaniljglass

Gör så här

Crêpes

  1. Blanda mjöl, vaniljsocker och salt. Tillsätt hälften av mjölken och äggen, blanda med en visp och tillsätt sedan resten av mjölken långsamt. Blanda allt till en slät smet och tillsätt det smälta smöret. Låt smeten vila i kylen i cirka 30 minuter.
  2. Smält smör i en het panna. Stek tunna crêpes gyllenbruna.

Fyllning

  1. Smält smöret till fyllningen i en stekpanna, tillsätt likör, juice och socker under omrörning. Koka upp och tillsätt apelsinfiléer och skal.

Chokladsås

  1. Koka upp grädden i en kastrull. Ta av från plattan, lägg i chokladen och låt den smälta. Tillsätt vatten, florsocker och salt. Lägg en kula vaniljglass på varje crêpe, vik in kanterna och skeda över lite av apelsinsåsen och några apelsinklyftor. Ringla till sist lite chokladsås över crêpen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Apelsinsallad med dadlar och choklad

(13)

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

(110)

Vit chokladmousse med passionsfrukt och maränger

(131)

Varma fikon med mascarponecrème

(0)

Semifreddo med nougat

(2)

Chokladtoppar

(6)

Påskdessert med citroncurd

(8)

Citrusflarn

(4)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • Crêpessmet:
  • 4 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 2 msk smält smör
  • Fyllning:
  • 25 g smör
  • 1 dl apelsinlikör, t ex Grand Marnier
  • 1 dl apelsinjuice
  • 1 dl socker
  • 2 apelsiner, rivet skal + filéade klyftor utan hinnor
  • Chokladsås:
  • 2 dl grädde
  • 200 mörk choklad, 70%, i bitar
  • 1 dl vatten
  • 1 dl florsocker
  • Servering:
  • 1 liter vaniljglass

Crêpes med apelsinlikör och chokladsås

Betyg (1-5):
3 (3 betyg)

En fransk klassisk dessert! Låt glasskulan smälta lätt i ett nystekt crêpekuvert.

Tillagningstid: 1 timme
24 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Crêpes

  1. Blanda mjöl, vaniljsocker och salt. Tillsätt hälften av mjölken och äggen, blanda med en visp och tillsätt sedan resten av mjölken långsamt. Blanda allt till en slät smet och tillsätt det smälta smöret. Låt smeten vila i kylen i cirka 30 minuter.
  2. Smält smör i en het panna. Stek tunna crêpes gyllenbruna.

Fyllning

  1. Smält smöret till fyllningen i en stekpanna, tillsätt likör, juice och socker under omrörning. Koka upp och tillsätt apelsinfiléer och skal.

Chokladsås

  1. Koka upp grädden i en kastrull. Ta av från plattan, lägg i chokladen och låt den smälta. Tillsätt vatten, florsocker och salt. Lägg en kula vaniljglass på varje crêpe, vik in kanterna och skeda över lite av apelsinsåsen och några apelsinklyftor. Ringla till sist lite chokladsås över crêpen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Apelsinsallad med dadlar och choklad

(13)

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

(110)

Vit chokladmousse med passionsfrukt och maränger

(131)

Varma fikon med mascarponecrème

(0)

Semifreddo med nougat

(2)

Chokladtoppar

(6)

Påskdessert med citroncurd

(8)

Citrusflarn

(4)