
Crêpes med apelsinlikör och chokladsås
Betyg (1-5):
En fransk klassisk dessert! Låt glasskulan smälta lätt i ett nystekt crêpekuvert.
24 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- Crêpessmet:
- 4 dl vetemjöl
- 0.5 tsk vaniljsocker
- 4 ägg
- 5 dl mjölk
- 2 msk smält smör
- Fyllning:
- 25 g smör
- 1 dl apelsinlikör, t ex Grand Marnier
- 1 dl apelsinjuice
- 1 dl socker
- 2 apelsiner, rivet skal + filéade klyftor utan hinnor
- Chokladsås:
- 2 dl grädde
- 200 mörk choklad, 70%, i bitar
- 1 dl vatten
- 1 dl florsocker
- Servering:
- 1 liter vaniljglass
Gör så här
Crêpes
- Blanda mjöl, vaniljsocker och salt. Tillsätt hälften av mjölken och äggen, blanda med en visp och tillsätt sedan resten av mjölken långsamt. Blanda allt till en slät smet och tillsätt det smälta smöret. Låt smeten vila i kylen i cirka 30 minuter.
- Smält smör i en het panna. Stek tunna crêpes gyllenbruna.
Fyllning
- Smält smöret till fyllningen i en stekpanna, tillsätt likör, juice och socker under omrörning. Koka upp och tillsätt apelsinfiléer och skal.
Chokladsås
- Koka upp grädden i en kastrull. Ta av från plattan, lägg i chokladen och låt den smälta. Tillsätt vatten, florsocker och salt. Lägg en kula vaniljglass på varje crêpe, vik in kanterna och skeda över lite av apelsinsåsen och några apelsinklyftor. Ringla till sist lite chokladsås över crêpen.
Liknande recept
Crêpes med apelsinlikör och chokladsås
Betyg (1-5):
En fransk klassisk dessert! Låt glasskulan smälta lätt i ett nystekt crêpekuvert.
24 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
Crêpes
- Blanda mjöl, vaniljsocker och salt. Tillsätt hälften av mjölken och äggen, blanda med en visp och tillsätt sedan resten av mjölken långsamt. Blanda allt till en slät smet och tillsätt det smälta smöret. Låt smeten vila i kylen i cirka 30 minuter.
- Smält smör i en het panna. Stek tunna crêpes gyllenbruna.
Fyllning
- Smält smöret till fyllningen i en stekpanna, tillsätt likör, juice och socker under omrörning. Koka upp och tillsätt apelsinfiléer och skal.
Chokladsås
- Koka upp grädden i en kastrull. Ta av från plattan, lägg i chokladen och låt den smälta. Tillsätt vatten, florsocker och salt. Lägg en kula vaniljglass på varje crêpe, vik in kanterna och skeda över lite av apelsinsåsen och några apelsinklyftor. Ringla till sist lite chokladsås över crêpen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!