Crème brûlée med choklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.33 (3 betyg)

Crème brûlée är den perfekta efterrätten. Om den smakar choklad blir det om möjligt ännu bättre. Servera den som final på nyårsaftonenens middag.

Tillagningstid: 20 min + ca 45 min i ugnen
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 50 g mörk choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk (3%)
  • 1 msk kakao
  • 4 äggulor
  • 0.5 dl rårörsocker
  • 0.5 tsk flingsalt
  • Till servering:
  • 3 msk strösocker
  • 0.5 dl torrostade hasselnötter
  • färska fikon

Gör så här

  1. Hacka chokladen och lägg i en kastrull med grädde, mjölk och kakao. Värm under omrörning tills chokladen smält. Ta kastrullen från värmen. Vispa lätt ihop äggulor, socker och salt. Häll chokladgrädden över äggvispet och rör om. Häll upp i 4 ugnssäkra formar.
  2. Ställ formarna i en långpanna i nedre delen av ugnen. Häll kokande vatten i långpannan upp till halva formarnas höjd. Grädda 45–60 min, beroende på formarnas storlek. Låt kallna helt.
  3. Strö socker över brûléerna och bränn av med en brännare tills sockret smält. Toppa ev med finhackade hasselnötter och färska fikon.

Servering

Om du saknar brännare går det bra att bränna av sockret högst upp i ugnen på 275° grill, ca 3 min med luckan öppen. Passa noga så att de inte bränner vid!

Tips

Gott att använda smaksatt choklad, t ex kaffe eller chili.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Paradis rocky road glasscoupe

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lakritsstrut med färska hallon

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Chokladmudcake med karamell

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Chokladsufflé med mangosorbet

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Kladdkaka med inbakade godisägg

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Sommardröm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Snabb chokladsås med porter

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Lingonmousse med chokladfyllning på toscabotten

Betyg
Betyg
(24)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 50 g mörk choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk (3%)
  • 1 msk kakao
  • 4 äggulor
  • 0.5 dl rårörsocker
  • 0.5 tsk flingsalt
  • Till servering:
  • 3 msk strösocker
  • 0.5 dl torrostade hasselnötter
  • färska fikon

Crème brûlée med choklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.33 (3 betyg)

Crème brûlée är den perfekta efterrätten. Om den smakar choklad blir det om möjligt ännu bättre. Servera den som final på nyårsaftonenens middag.

Tillagningstid: 20 min + ca 45 min i ugnen
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hacka chokladen och lägg i en kastrull med grädde, mjölk och kakao. Värm under omrörning tills chokladen smält. Ta kastrullen från värmen. Vispa lätt ihop äggulor, socker och salt. Häll chokladgrädden över äggvispet och rör om. Häll upp i 4 ugnssäkra formar.
  2. Ställ formarna i en långpanna i nedre delen av ugnen. Häll kokande vatten i långpannan upp till halva formarnas höjd. Grädda 45–60 min, beroende på formarnas storlek. Låt kallna helt.
  3. Strö socker över brûléerna och bränn av med en brännare tills sockret smält. Toppa ev med finhackade hasselnötter och färska fikon.

Servering

Om du saknar brännare går det bra att bränna av sockret högst upp i ugnen på 275° grill, ca 3 min med luckan öppen. Passa noga så att de inte bränner vid!

Tips

Gott att använda smaksatt choklad, t ex kaffe eller chili.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Paradis rocky road glasscoupe

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lakritsstrut med färska hallon

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Chokladmudcake med karamell

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Chokladsufflé med mangosorbet

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Kladdkaka med inbakade godisägg

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Sommardröm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Snabb chokladsås med porter

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Lingonmousse med chokladfyllning på toscabotten

Betyg
Betyg
(24)