Crème brûlée med choklad

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Crème brûlée är den perfekta efterrätten. Om den smakar choklad blir det om möjligt ännu bättre. Servera den som final på nyårsaftonenens middag.

Tillagningstid: 20 min + ca 45 min i ugnen
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 50 g mörk choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk (3%)
  • 1 msk kakao
  • 4 äggulor
  • 0.5 dl rårörsocker
  • 0.5 tsk flingsalt
  • Till servering:
  • 3 msk strösocker
  • 0.5 dl torrostade hasselnötter
  • färska fikon

Gör så här

  1. Hacka chokladen och lägg i en kastrull med grädde, mjölk och kakao. Värm under omrörning tills chokladen smält. Ta kastrullen från värmen. Vispa lätt ihop äggulor, socker och salt. Häll chokladgrädden över äggvispet och rör om. Häll upp i 4 ugnssäkra formar.
  2. Ställ formarna i en långpanna i nedre delen av ugnen. Häll kokande vatten i långpannan upp till halva formarnas höjd. Grädda 45–60 min, beroende på formarnas storlek. Låt kallna helt.
  3. Strö socker över brûléerna och bränn av med en brännare tills sockret smält. Toppa ev med finhackade hasselnötter och färska fikon.

Servering

Om du saknar brännare går det bra att bränna av sockret högst upp i ugnen på 275° grill, ca 3 min med luckan öppen. Passa noga så att de inte bränner vid!

Tips

Gott att använda smaksatt choklad, t ex kaffe eller chili.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chokladsufflé med mangosorbet

(10)

Snabb chokladsås med porter

(3)

Chokladmudcake med karamell

(4)

Salt karamellparfait med marinerade bär

(19)

Lingonmousse med chokladfyllning på toscabotten

(24)

Sommardröm

(1)

Paradis rocky road glasscoupe

(2)

Barnens påsktårta

(10)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 50 g mörk choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk (3%)
  • 1 msk kakao
  • 4 äggulor
  • 0.5 dl rårörsocker
  • 0.5 tsk flingsalt
  • Till servering:
  • 3 msk strösocker
  • 0.5 dl torrostade hasselnötter
  • färska fikon

Crème brûlée med choklad

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Crème brûlée är den perfekta efterrätten. Om den smakar choklad blir det om möjligt ännu bättre. Servera den som final på nyårsaftonenens middag.

Tillagningstid: 20 min + ca 45 min i ugnen
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hacka chokladen och lägg i en kastrull med grädde, mjölk och kakao. Värm under omrörning tills chokladen smält. Ta kastrullen från värmen. Vispa lätt ihop äggulor, socker och salt. Häll chokladgrädden över äggvispet och rör om. Häll upp i 4 ugnssäkra formar.
  2. Ställ formarna i en långpanna i nedre delen av ugnen. Häll kokande vatten i långpannan upp till halva formarnas höjd. Grädda 45–60 min, beroende på formarnas storlek. Låt kallna helt.
  3. Strö socker över brûléerna och bränn av med en brännare tills sockret smält. Toppa ev med finhackade hasselnötter och färska fikon.

Servering

Om du saknar brännare går det bra att bränna av sockret högst upp i ugnen på 275° grill, ca 3 min med luckan öppen. Passa noga så att de inte bränner vid!

Tips

Gott att använda smaksatt choklad, t ex kaffe eller chili.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chokladsufflé med mangosorbet

(10)

Snabb chokladsås med porter

(3)

Chokladmudcake med karamell

(4)

Salt karamellparfait med marinerade bär

(19)

Lingonmousse med chokladfyllning på toscabotten

(24)

Sommardröm

(1)

Paradis rocky road glasscoupe

(2)

Barnens påsktårta

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies