För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Crème brûlée - grundrecept

Betyg (1-5):
3.64 (125 betyg)

Klassisk crème brûlée med len smak av vanilj och knäckigt täcke av socker. Krämigt och krispigt på samma gång. En riktig drömdessert!

Ugnstemperatur:125º
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 ägg, endast gulan
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 vaniljstång
  • Topping:
  • 4 msk strösocker ev mer

Gör så här

  1. Vispa äggulor och socker lätt. Koka upp grädde och mjölk. Häll den varma gräddmjölken över äggblandningen under omrörning. Sila gärna blandningen så försvinner eventuella äggklumpar.
  2. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna med en knivspets och rör ner dem i smeten. Fördela smeten i 4 ugnssäkra portionsformar à 2 deciliter.
  3. Ställ formarna i en långpanna i nedre delen av ugnen. Häll kokande vatten i långpannan upp till halva formarnas höjd. Grädda 45–60 minuter (den kortare tiden för låga formar). Smeten ska vara lite lös i mitten, den stelnar medan den kallnar. Ställ formarna kallt, gärna över natten.

Topping

  1. Strö socker över ytan när brûléen är helt kall. Smält sockret med en liten gasolbrännare tills det fått färg och är knäckigt.

Tips

Sockret kan smältas högst upp i ugnen i 275 grader, grill, med ugnsluckan öppen, cirka 3 minuter. Passa noga så att det inte blir bränt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carin

2019-11-25

Ny favorit! Jättegott och enkel att göra.

Louise Nilsson

2019-01-29

Supergod och krämig, lätt att göra trotts att det var första gången. Hade i vaniljen medan jag kokade upp gräddblandningen dock och silade sen efter för att bli av med dem större bitar när jag blandat klart smeten !

Marie Palerius

2016-01-01

Älskar crème brûlée men har aldrig gjort det förr men med detta recept gick det enkelt och den blev supergod!

kerstin ljunghall

2015-12-31

full poäng utmärkt rec. lättlagat. Gott.

Lisa

2015-12-26

Det var för sött

Kristoffer

2015-12-11

Halvera mängden socker, så blir det bra!

Sheila, 12 Juni 2013

2013-06-12

Detta recept är väldigt bra, jag gjorde det första gången den 30 april i år och det blev succe!! Jag gjordeigen och igen och den har gången i en stor form och fortfarande succe. Kan inte klaga, bra jobbat COOP!!

Nick

2013-04-19

Mitt första försök med creme brulee blev en braksuccee :)

Liknande recept

Nutella semifreddo

(2)

Rabarberpaj med kardemumma

(29)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(12)

Fryst apelsinsabayon med tropisk fruktsallad

(3)

Nötfri schwarzwaldbakelse

(11)

Mandelmusslor med färska hallon

(11)

Frukt och bär med vaniljkräm

(2)

Äggost

(52)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 6 ägg, endast gulan
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 vaniljstång
  • Topping:
  • 4 msk strösocker ev mer

Crème brûlée - grundrecept

Betyg (1-5):
3.64 (125 betyg)

Klassisk crème brûlée med len smak av vanilj och knäckigt täcke av socker. Krämigt och krispigt på samma gång. En riktig drömdessert!

Ugnstemperatur:125º
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa äggulor och socker lätt. Koka upp grädde och mjölk. Häll den varma gräddmjölken över äggblandningen under omrörning. Sila gärna blandningen så försvinner eventuella äggklumpar.
  2. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna med en knivspets och rör ner dem i smeten. Fördela smeten i 4 ugnssäkra portionsformar à 2 deciliter.
  3. Ställ formarna i en långpanna i nedre delen av ugnen. Häll kokande vatten i långpannan upp till halva formarnas höjd. Grädda 45–60 minuter (den kortare tiden för låga formar). Smeten ska vara lite lös i mitten, den stelnar medan den kallnar. Ställ formarna kallt, gärna över natten.

Topping

  1. Strö socker över ytan när brûléen är helt kall. Smält sockret med en liten gasolbrännare tills det fått färg och är knäckigt.

Tips

Sockret kan smältas högst upp i ugnen i 275 grader, grill, med ugnsluckan öppen, cirka 3 minuter. Passa noga så att det inte blir bränt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carin

2019-11-25

Ny favorit! Jättegott och enkel att göra.

Louise Nilsson

2019-01-29

Supergod och krämig, lätt att göra trotts att det var första gången. Hade i vaniljen medan jag kokade upp gräddblandningen dock och silade sen efter för att bli av med dem större bitar när jag blandat klart smeten !

Marie Palerius

2016-01-01

Älskar crème brûlée men har aldrig gjort det förr men med detta recept gick det enkelt och den blev supergod!

kerstin ljunghall

2015-12-31

full poäng utmärkt rec. lättlagat. Gott.

Lisa

2015-12-26

Det var för sött

Kristoffer

2015-12-11

Halvera mängden socker, så blir det bra!

Sheila, 12 Juni 2013

2013-06-12

Detta recept är väldigt bra, jag gjorde det första gången den 30 april i år och det blev succe!! Jag gjordeigen och igen och den har gången i en stor form och fortfarande succe. Kan inte klaga, bra jobbat COOP!!

Nick

2013-04-19

Mitt första försök med creme brulee blev en braksuccee :)

Liknande recept

Nutella semifreddo

(2)

Rabarberpaj med kardemumma

(29)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(12)

Fryst apelsinsabayon med tropisk fruktsallad

(3)

Nötfri schwarzwaldbakelse

(11)

Mandelmusslor med färska hallon

(11)

Frukt och bär med vaniljkräm

(2)

Äggost

(52)