
Creamy corn soup med rökt sidfläsk
En god soppa med smak av lök, vitlök och majs.
- (10)
- 1 hackad gul lök
- 1 hackad vitlök
- 2 burkar majs à 340 g
- 1 msk olivolja
- 1.2 liter hönsbuljong
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 tsk kajennpeppar, eventuellt
- 2 dl grädde
- 1 tsk salt
- Till servering:
- 200 g rökt sidfläsk i små kuber
Gör så här
- Bryn lök, vitlök och majs försiktigt i olivolja i en stor stekpanna eller kastrull, cirka 2 minuter.
- Tillsätt buljong, salt, svartpeppar och eventuellt kajennpeppar och låt koka 10 minuter.
- Rör om då och då. Mixa soppan i en mixer eller med stavmixer till en slät konsistens. Häll tillbaka i kastrullen och koka upp igen tillsammans med grädden.
- Stek fläsket på medelhög värme 3 minuter.
- Toppa soppan med fläsktärningarna.
Liknande recept
Creamy corn soup med rökt sidfläsk
En god soppa med smak av lök, vitlök och majs.
Gör så här
- Bryn lök, vitlök och majs försiktigt i olivolja i en stor stekpanna eller kastrull, cirka 2 minuter.
- Tillsätt buljong, salt, svartpeppar och eventuellt kajennpeppar och låt koka 10 minuter.
- Rör om då och då. Mixa soppan i en mixer eller med stavmixer till en slät konsistens. Häll tillbaka i kastrullen och koka upp igen tillsammans med grädden.
- Stek fläsket på medelhög värme 3 minuter.
- Toppa soppan med fläsktärningarna.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2013-02-20
Kajenpenpparen är ett förslag på krydda som man kan välja att använda eller inte, därför har vi skrivit eventuellt.
2013-02-19
Mycket for Mycket kajennpeppar! Kanske borde vara en kryddmat istallet! Jag tror vi at massvis med turkisk yogurt bara for att lindra halsen och vi brukar giller stark mat! Det tog mycket mer an 2 minuter att bryn lok och vitlok och majs, aven i en stor varm stekpanna. Att hacka, bryna, koka, mixa, koka igen tog oss minst 40 minuter. Och vi var tva styck som jobbade samtidig.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Britta/Webbredaktionen
2013-02-20
Kajenpenpparen är ett förslag på krydda som man kan välja att använda eller inte, därför har vi skrivit eventuellt.
Sarah
2013-02-19
Mycket for Mycket kajennpeppar! Kanske borde vara en kryddmat istallet! Jag tror vi at massvis med turkisk yogurt bara for att lindra halsen och vi brukar giller stark mat! Det tog mycket mer an 2 minuter att bryn lok och vitlok och majs, aven i en stor varm stekpanna. Att hacka, bryna, koka, mixa, koka igen tog oss minst 40 minuter. Och vi var tva styck som jobbade samtidig.