Creamy corn soup med rökt sidfläsk

Betyg (1-5):
3.89 (19 betyg)

En god soppa med smak av lök, vitlök och majs.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlök
  • 2 burkar majs à 340 g
  • 1 msk olivolja
  • 1.2 liter hönsbuljong
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk kajennpeppar, eventuellt
  • 2 dl grädde
  • Till servering:
  • 200 g rökt sidfläsk i små kuber

Gör så här

  1. Bryn lök, vitlök och majs försiktigt i olivolja i en stor stekpanna eller kastrull, cirka 2 minuter.
  2. Tillsätt buljong, salt, svartpeppar och eventuellt kajennpeppar och låt koka 10 minuter.
  3. Rör om då och då. Mixa soppan i en mixer eller med stavmixer till en slät konsistens. Häll tillbaka i kastrullen och koka upp igen tillsammans med grädden.
  4. Stek fläsket på medelhög värme 3 minuter.
  5. Toppa soppan med fläsktärningarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/Webbredaktionen

2013-02-20

Kajenpenpparen är ett förslag på krydda som man kan välja att använda eller inte, därför har vi skrivit eventuellt.

Sarah

2013-02-19

Mycket for Mycket kajennpeppar! Kanske borde vara en kryddmat istallet! Jag tror vi at massvis med turkisk yogurt bara for att lindra halsen och vi brukar giller stark mat! Det tog mycket mer an 2 minuter att bryn lok och vitlok och majs, aven i en stor varm stekpanna. Att hacka, bryna, koka, mixa, koka igen tog oss minst 40 minuter. Och vi var tva styck som jobbade samtidig.

Liknande recept

Mini- janssons med soltorkad tomat, pinjenötter och parmesan

(3)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Grillade ägg på salladsbädd

(3)

Inlagd sill

(15)

Bowl med sashimilax

(2)

Melonsallad med kallrökt lax

(2)

Färskostpaj med nässlor

(3)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlök
  • 2 burkar majs à 340 g
  • 1 msk olivolja
  • 1.2 liter hönsbuljong
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk kajennpeppar, eventuellt
  • 2 dl grädde
  • Till servering:
  • 200 g rökt sidfläsk i små kuber

Creamy corn soup med rökt sidfläsk

Betyg (1-5):
3.89 (19 betyg)

En god soppa med smak av lök, vitlök och majs.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn lök, vitlök och majs försiktigt i olivolja i en stor stekpanna eller kastrull, cirka 2 minuter.
  2. Tillsätt buljong, salt, svartpeppar och eventuellt kajennpeppar och låt koka 10 minuter.
  3. Rör om då och då. Mixa soppan i en mixer eller med stavmixer till en slät konsistens. Häll tillbaka i kastrullen och koka upp igen tillsammans med grädden.
  4. Stek fläsket på medelhög värme 3 minuter.
  5. Toppa soppan med fläsktärningarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/Webbredaktionen

2013-02-20

Kajenpenpparen är ett förslag på krydda som man kan välja att använda eller inte, därför har vi skrivit eventuellt.

Sarah

2013-02-19

Mycket for Mycket kajennpeppar! Kanske borde vara en kryddmat istallet! Jag tror vi at massvis med turkisk yogurt bara for att lindra halsen och vi brukar giller stark mat! Det tog mycket mer an 2 minuter att bryn lok och vitlok och majs, aven i en stor varm stekpanna. Att hacka, bryna, koka, mixa, koka igen tog oss minst 40 minuter. Och vi var tva styck som jobbade samtidig.

Liknande recept

Mini- janssons med soltorkad tomat, pinjenötter och parmesan

(3)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Grillade ägg på salladsbädd

(3)

Inlagd sill

(15)

Bowl med sashimilax

(2)

Melonsallad med kallrökt lax

(2)

Färskostpaj med nässlor

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies