Couscous med torkade aprikoser

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 5 tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk kanel
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 msk paprikapulver
  • 6 dl vatten
  • 4 dl couscous
  • 100 g torkade aprikoser
  • salt och svartpeppar
  • 1 gemsallad eller 1 liten romansallad

Gör så här

  1. Dela och gröp ut kärnhuset ur tomaterna. Skär i mindre bitar.
  2. Värm upp olja i en kastrull och stek lök, vitlök och tomater med de torra kryddorna. Stek tills löken är mjuk.
  3. Tillsätt vatten och låt sjuda ca 15 min. Ta bort kastrullen från värmen. Tillsätt couscous, rör om och sätt på ett lock. Låt stå 5 min.
  4. Fördela couscousen på ett större fat så att den svalnar något. Smaka av med salt och peppar.
  5. Strimla aprikoserna och bryt salladen i bitar. Vänd runt med couscousen och salladsbladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(0)

Strutsfärsjärpar med quinoasallad

(0)

Sultanens couscous

(6)

Quinoa med rostad sötpotatis och chipotledressing

(18)

Grynsallad med grönkål, citrus och krispiga mandelspån

(0)

Kycklingwrap med grön hummus

(10)

Couscoussallad med halloumi

(65)

Matvetesallad med nektarin och mozzarella

(4)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 5 tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk kanel
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 msk paprikapulver
  • 6 dl vatten
  • 4 dl couscous
  • 100 g torkade aprikoser
  • salt och svartpeppar
  • 1 gemsallad eller 1 liten romansallad

Couscous med torkade aprikoser

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela och gröp ut kärnhuset ur tomaterna. Skär i mindre bitar.
  2. Värm upp olja i en kastrull och stek lök, vitlök och tomater med de torra kryddorna. Stek tills löken är mjuk.
  3. Tillsätt vatten och låt sjuda ca 15 min. Ta bort kastrullen från värmen. Tillsätt couscous, rör om och sätt på ett lock. Låt stå 5 min.
  4. Fördela couscousen på ett större fat så att den svalnar något. Smaka av med salt och peppar.
  5. Strimla aprikoserna och bryt salladen i bitar. Vänd runt med couscousen och salladsbladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(0)

Strutsfärsjärpar med quinoasallad

(0)

Sultanens couscous

(6)

Quinoa med rostad sötpotatis och chipotledressing

(18)

Grynsallad med grönkål, citrus och krispiga mandelspån

(0)

Kycklingwrap med grön hummus

(10)

Couscoussallad med halloumi

(65)

Matvetesallad med nektarin och mozzarella

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies