Nu visas utbudet för Stockholm. Se sortimentet för din leveransadress:
I dagsläget levererar vi inte till ditt valda postnummer. Däremot kan du köpa våra färdigpackade matkassar.
Klassisk och mustig gryta med vin där tuppen ersatts med kyckling.
Tillagningstid: 1 timme och 45 minuter
Låt en del av fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Bryn fågelbitarna runt om, några i taget på medelstark värme. Lägg över dem i en rymlig gryta, om den är i järn bör den vara emaljerad. Vin i en oemaljerad järngryta frigör järn från grytan och ger en ful färg.
Stek fläsket knaprigt och lägg åt sidan. Fräs lök och morötter efter fläsket och lägg dem i grytan. Tillsätt vin, salt, lagerblad, peppar, timjan, rosmarin, vitlök, rivet citronskal och persiljestjälkar.
Koka upp och koka under lock på svag värme 25-30 minuter. Skala under tiden steklökarna, det går lättast om de först får ligga i hett vatten.
Stek svampen i pannan och låt det mesta av vätskan koka in innan resten av fettet läggs i. Fräs svamp och lök och lägg i grytan. Lägg också i det brynta fläsket. Ta eventuellt upp persiljestjälkarna. Koka ytterligare cirka 10 minuter.
Rör ut mjölet med vattnet. Blanda det i grytan och koka cirka 5 minuter. Smaka av, grytan ska ha en mustig smak. Strö över hackad timjan. Servera med kokt potatis eller ris, gärna råris.
Logga in för att skriva en kommentar
Tog kycklingfile och rökt nog istället. Blev gott. Svampen blev fantastisk god.