Cool carbonara

Betyg (1-5):
3.77 (69 betyg)

Carbonara med bacon, parmesan och vitlök när du vill laga något gott och har ont om tid.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 st
  • 300 g spagetti
  • 240 g bacon i bitar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 4 äggulor
  • 90 g riven parmesan
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 250 g broccoli

Gör så här

  1. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek baconbitarna knapriga. Rör ihop vitlök, äggulor, parmesan och svartpeppar. Vänd ner pasta och bacon.
  3. Toppa carbonaran med ett par varv med pepparkvarnen.
  4. Koka broccolin i lättsaltat vatten cirka 5 minuter.

Tips

Slå på ett skvätt mjölk eller grädde i äggblandningen för en krämigare pasta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



marie.gummesson@karlskrona.se

2014-04-07

Häll över spagettin med mycket vätska från koket, då blir det bäst

Anna

2013-10-18

Bli kvällens fredagsmys!

Jenny

2013-01-08

Jag använder hela äggen istf grädde/mjölk.

Conny

2013-01-07

Det skulle vara bra om kalorimängden stod med. Det går att räkna ut själv, men det tar lite tid.

2012-10-14

Mare

2012-09-16

En underbar och busenkel maträtt. Blir klart en favorit!

Emma

2012-09-11

Mycket god! Ett tips är att riva ner osten direkt i den varma pastan, den kan annars klumpa ihop sig om man blandar den och vänder ner den med de kalla äggulorna.. blev godast med 1 dl grädde.

Liknande recept

Fransk omelett med bacon och tomater - Coop

(37)

Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor - Coop

(4)

Köttfärsspett med couscous - Coop

(9)

Vesuvio-pizza - Coop

(7)

Bästa köttbullarna med pasta pesto - Coop

(2)

Pannbiff med grönpeppar och persilja - Coop

(12)

Viltköttbullar - Coop

(11)

Brunchplåt - Coop

(33)
7 st
  • Ingredienser 7 st
  • 300 g spagetti
  • 240 g bacon i bitar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 4 äggulor
  • 90 g riven parmesan
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 250 g broccoli

Cool carbonara

Betyg (1-5):
3.77 (69 betyg)

Carbonara med bacon, parmesan och vitlök när du vill laga något gott och har ont om tid.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek baconbitarna knapriga. Rör ihop vitlök, äggulor, parmesan och svartpeppar. Vänd ner pasta och bacon.
  3. Toppa carbonaran med ett par varv med pepparkvarnen.
  4. Koka broccolin i lättsaltat vatten cirka 5 minuter.

Tips

Slå på ett skvätt mjölk eller grädde i äggblandningen för en krämigare pasta.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



marie.gummesson@karlskrona.se

2014-04-07

Häll över spagettin med mycket vätska från koket, då blir det bäst

Anna

2013-10-18

Bli kvällens fredagsmys!

Jenny

2013-01-08

Jag använder hela äggen istf grädde/mjölk.

Conny

2013-01-07

Det skulle vara bra om kalorimängden stod med. Det går att räkna ut själv, men det tar lite tid.

2012-10-14

Mare

2012-09-16

En underbar och busenkel maträtt. Blir klart en favorit!

Emma

2012-09-11

Mycket god! Ett tips är att riva ner osten direkt i den varma pastan, den kan annars klumpa ihop sig om man blandar den och vänder ner den med de kalla äggulorna.. blev godast med 1 dl grädde.

Liknande recept

Fransk omelett med bacon och tomater - Coop

(37)

Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor - Coop

(4)

Köttfärsspett med couscous - Coop

(9)

Vesuvio-pizza - Coop

(7)

Bästa köttbullarna med pasta pesto - Coop

(2)

Pannbiff med grönpeppar och persilja - Coop

(12)

Viltköttbullar - Coop

(11)

Brunchplåt - Coop

(33)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies