
Coleslaw med grönkål och äpple
Betyg (1-5):
Två sorters kål och ett stänk av sesamolja gör det här krispiga tillbehöret till en av de gröna höjdpunkterna på julbordet.
Tillagningstid: 15 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 200 g rödkål
- 1 liten rödlök
- 100 g grönkål
- 1 äpple
- 1 dl gräddfil
- 1 dl majonnäs, gärna Hellmann´s
- 0.5 msk dijonsenap
- 1 tsk sesamolja
- salt och svartpeppar
Gör så här
- Strimla rödkål och lök tunt, gärna med mandolin. Riv grönkålsbladen i små bitar. Skär äpplet i tändsticksstora strimlor.
- Rör ihop gräddfilen med majonnäs, senap och sesamolja, smaka av med salt och peppar. Vänd ihop grönsakerna med såsen och lägg upp i en serveringsskål.
Liknande recept
Coleslaw med grönkål och äpple
Betyg (1-5):
Två sorters kål och ett stänk av sesamolja gör det här krispiga tillbehöret till en av de gröna höjdpunkterna på julbordet.
Tillagningstid: 15 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Strimla rödkål och lök tunt, gärna med mandolin. Riv grönkålsbladen i små bitar. Skär äpplet i tändsticksstora strimlor.
- Rör ihop gräddfilen med majonnäs, senap och sesamolja, smaka av med salt och peppar. Vänd ihop grönsakerna med såsen och lägg upp i en serveringsskål.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2018-12-23
Superenkel och god! Överdosera inte sesamoljan bara då den är ganska dominant. Perfekt på julbordet
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Maria
2018-12-23
Superenkel och god! Överdosera inte sesamoljan bara då den är ganska dominant. Perfekt på julbordet