Coleslaw med grönkål och äpple

Betyg (1-5):
4.44 (9 betyg)

Två sorters kål och ett stänk av sesamolja gör det här krispiga tillbehöret till en av de gröna höjdpunkterna på julbordet.

Tillagningstid: 15 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 200 g rödkål
  • 1 liten rödlök
  • 100 g grönkål
  • 1 äpple
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs, gärna Hellmann´s
  • 0.5 msk dijonsenap
  • 1 tsk sesamolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Strimla rödkål och lök tunt, gärna med mandolin. Riv grönkålsbladen i små bitar. Skär äpplet i tändsticksstora strimlor.
  2. Rör ihop gräddfilen med majonnäs, senap och sesamolja, smaka av med salt och peppar. Vänd ihop grönsakerna med såsen och lägg upp i en serveringsskål.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2018-12-23

Superenkel och god! Överdosera inte sesamoljan bara då den är ganska dominant. Perfekt på julbordet

Liknande recept

Ljummen primörsallad med brynt smör och västerbottenost

(1)

Quesadillas med avokadoröra

(2)

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

(19)

Annikas sommardipp med grillat pitabröd

(13)

Laxsashimi med sesamfrön

(24)

Tortillasnibbar

(24)

Räktacos

(9)

Italiensk guacamole

(2)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 200 g rödkål
  • 1 liten rödlök
  • 100 g grönkål
  • 1 äpple
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs, gärna Hellmann´s
  • 0.5 msk dijonsenap
  • 1 tsk sesamolja
  • salt och svartpeppar

Coleslaw med grönkål och äpple

Betyg (1-5):
4.44 (9 betyg)

Två sorters kål och ett stänk av sesamolja gör det här krispiga tillbehöret till en av de gröna höjdpunkterna på julbordet.

Tillagningstid: 15 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Strimla rödkål och lök tunt, gärna med mandolin. Riv grönkålsbladen i små bitar. Skär äpplet i tändsticksstora strimlor.
  2. Rör ihop gräddfilen med majonnäs, senap och sesamolja, smaka av med salt och peppar. Vänd ihop grönsakerna med såsen och lägg upp i en serveringsskål.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2018-12-23

Superenkel och god! Överdosera inte sesamoljan bara då den är ganska dominant. Perfekt på julbordet

Liknande recept

Ljummen primörsallad med brynt smör och västerbottenost

(1)

Quesadillas med avokadoröra

(2)

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

(19)

Annikas sommardipp med grillat pitabröd

(13)

Laxsashimi med sesamfrön

(24)

Tortillasnibbar

(24)

Räktacos

(9)

Italiensk guacamole

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies