Coleslaw med grönkål och äpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.08 (13 betyg)

Två sorters kål och ett stänk av sesamolja gör det här krispiga tillbehöret till en av de gröna höjdpunkterna på julbordet.

Tillagningstid: 15 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g rödkål
  • 1 liten rödlök
  • 100 g grönkål
  • 1 äpple
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs, gärna Hellmann´s
  • 0.5 msk dijonsenap
  • 1 tsk sesamolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Strimla rödkål och lök tunt, gärna med mandolin. Riv grönkålsbladen i små bitar. Skär äpplet i tändsticksstora strimlor.
  2. Rör ihop gräddfilen med majonnäs, senap och sesamolja, smaka av med salt och peppar. Vänd ihop grönsakerna med såsen och lägg upp i en serveringsskål.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2018-12-23

Superenkel och god! Överdosera inte sesamoljan bara då den är ganska dominant. Perfekt på julbordet

Liknande recept

Spara recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Vårrullar med köttfärs

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Pimiento de padrón

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Italiensk guacamole

Betyg
Betyg
(2)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 200 g rödkål
  • 1 liten rödlök
  • 100 g grönkål
  • 1 äpple
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs, gärna Hellmann´s
  • 0.5 msk dijonsenap
  • 1 tsk sesamolja
  • salt och svartpeppar

Coleslaw med grönkål och äpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.08 (13 betyg)

Två sorters kål och ett stänk av sesamolja gör det här krispiga tillbehöret till en av de gröna höjdpunkterna på julbordet.

Tillagningstid: 15 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Strimla rödkål och lök tunt, gärna med mandolin. Riv grönkålsbladen i små bitar. Skär äpplet i tändsticksstora strimlor.
  2. Rör ihop gräddfilen med majonnäs, senap och sesamolja, smaka av med salt och peppar. Vänd ihop grönsakerna med såsen och lägg upp i en serveringsskål.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2018-12-23

Superenkel och god! Överdosera inte sesamoljan bara då den är ganska dominant. Perfekt på julbordet

Liknande recept

Spara recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Vårrullar med köttfärs

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Pimiento de padrón

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Italiensk guacamole

Betyg
Betyg
(2)