Citrusmarmelad

Betyg (1-5):
3.26 (23 betyg)

Fint till frukost! Den vackra färgen kommer av att man använder blodapelsin eller röd grapefrukt.

Tillagningstid: 40 minuter
1,5 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (3)
  • 1 kg citrusfrukter t ex apelsin, blodapelsin, grapefrukt
  • 4 dl vatten
  • 1 liter syltsocker

Gör så här

  1. Borsta frukterna noga i varmt vatten.
  2. Skär bort ändbitarna och dela frukterna på mitten. Skär halvorna i riktigt tunna skivor (halvmånar) med skalet på.
  3. Lägg frukten i en tjockbottnad kastrull. Häll på vatten och socker. Låt koka tills frukten är mjuk, ca 25 min.
  4. Skölj ur rengjorda burkar med kokande vatten och fyll sedan marmeladen ända upp till kanten. Sätt på lock direkt och ställ svalt.

Tips

Om du vill ha en marmelad utan skalbitar kan du skära bort skalet men mängden frukt måste bli 1 kg. Det är skalbitarna som ger den lite beska tonen i marmeladen

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2019-10-07

Gott men lite väl stora fruktbitar för min smak!

Gunilla Zomborcsevics

2016-03-08

Det verkar vara samma recept, som fanns i MerSmak för ett par år sedan. Det blev en mycket god marmelad! Ångrade bara, att jag skuret av bägge ändarna, innan jag började skära. Det var då svårt att skära sista skivan. Nu måste jag göra mer marmelad med den lite beska smaken. Bara sött är inte gott!

Monika Lindberg

2014-02-25

Lätt att göra och blev jättegott.

Liknande recept

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Hallonsmoothie

(8)

Frasvåfflor

(123)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Mango passion smoothie

(8)

Saffransscones med kesella

(1)

Jordgubbssmoothie

(96)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(9)
3 st
  • Ingredienser (3)
  • 1 kg citrusfrukter t ex apelsin, blodapelsin, grapefrukt
  • 4 dl vatten
  • 1 liter syltsocker

Citrusmarmelad

Betyg (1-5):
3.26 (23 betyg)

Fint till frukost! Den vackra färgen kommer av att man använder blodapelsin eller röd grapefrukt.

Tillagningstid: 40 minuter
1,5 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Borsta frukterna noga i varmt vatten.
  2. Skär bort ändbitarna och dela frukterna på mitten. Skär halvorna i riktigt tunna skivor (halvmånar) med skalet på.
  3. Lägg frukten i en tjockbottnad kastrull. Häll på vatten och socker. Låt koka tills frukten är mjuk, ca 25 min.
  4. Skölj ur rengjorda burkar med kokande vatten och fyll sedan marmeladen ända upp till kanten. Sätt på lock direkt och ställ svalt.

Tips

Om du vill ha en marmelad utan skalbitar kan du skära bort skalet men mängden frukt måste bli 1 kg. Det är skalbitarna som ger den lite beska tonen i marmeladen

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2019-10-07

Gott men lite väl stora fruktbitar för min smak!

Gunilla Zomborcsevics

2016-03-08

Det verkar vara samma recept, som fanns i MerSmak för ett par år sedan. Det blev en mycket god marmelad! Ångrade bara, att jag skuret av bägge ändarna, innan jag började skära. Det var då svårt att skära sista skivan. Nu måste jag göra mer marmelad med den lite beska smaken. Bara sött är inte gott!

Monika Lindberg

2014-02-25

Lätt att göra och blev jättegott.

Liknande recept

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Hallonsmoothie

(8)

Frasvåfflor

(123)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Mango passion smoothie

(8)

Saffransscones med kesella

(1)

Jordgubbssmoothie

(96)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror)

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies