För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Citronskorpor

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

En finskorpa som är mer en kaka. Underbart god. Recept ur kokboken Fullkorn av Christine Hegner

Tillagningstid: 20 min + tid att torka
Ugnstemperatur:250º
50 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl finmalet fullkornsdinkelmjöl (175 g)
  • 0.5 dl rårörsocker
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 2 citroner, finrivet skal (ekologiska)
  • 50 g finhackad mandel
  • 0.75 dl mjölk
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Finfördela smöret i mjölet med händerna. Blanda ner citronskal och mandel.
  2. Rör till sist i mjölk och ägg till en lite kladdig smet. Forma degen till 25 valnötsstora bollar.
  3. Blöt ev händerna så går det lättare. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 6 min.
  4. Skär bullarna försiktigt i två delar medan de fortfarande är varma. Lägg tillbaka på plåten med snittsidan upp och ställ in i ugnen ca 3 min för att få lite färg.
  5. Stäng av och låt ugnen svalna lite innan skorporna ställs in igen, gärna med ugnsluckan lite på glänt. Låt torka i eftervärmen ca 1 timme.

Tips

Det är viktigt att mandeln är mycket finhackad, annars smular bullarna sönder när du skär dem i två delar. Tål du inte mandel går det bra att utesluta dem.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Äppelsockerkaka

(38)

Rabarberpaj

(48)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Vegansk glass

(3)

Mumsig hallonlemonad

(20)

Varm mango med honung och ingefära

(27)

Apelsin- och mandelkaka med topping

(3)

Vit chokladtryffel

(39)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 dl finmalet fullkornsdinkelmjöl (175 g)
  • 0.5 dl rårörsocker
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 2 citroner, finrivet skal (ekologiska)
  • 50 g finhackad mandel
  • 0.75 dl mjölk
  • 1 ägg

Citronskorpor

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

En finskorpa som är mer en kaka. Underbart god. Recept ur kokboken Fullkorn av Christine Hegner

Tillagningstid: 20 min + tid att torka
Ugnstemperatur:250º
50 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Finfördela smöret i mjölet med händerna. Blanda ner citronskal och mandel.
  2. Rör till sist i mjölk och ägg till en lite kladdig smet. Forma degen till 25 valnötsstora bollar.
  3. Blöt ev händerna så går det lättare. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 6 min.
  4. Skär bullarna försiktigt i två delar medan de fortfarande är varma. Lägg tillbaka på plåten med snittsidan upp och ställ in i ugnen ca 3 min för att få lite färg.
  5. Stäng av och låt ugnen svalna lite innan skorporna ställs in igen, gärna med ugnsluckan lite på glänt. Låt torka i eftervärmen ca 1 timme.

Tips

Det är viktigt att mandeln är mycket finhackad, annars smular bullarna sönder när du skär dem i två delar. Tål du inte mandel går det bra att utesluta dem.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Äppelsockerkaka

(38)

Rabarberpaj

(48)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Vegansk glass

(3)

Mumsig hallonlemonad

(20)

Varm mango med honung och ingefära

(27)

Apelsin- och mandelkaka med topping

(3)

Vit chokladtryffel

(39)