För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Citronpasta med sparris

Betyg (1-5):
4.28 (18 betyg)

Fräsch pasta med smak av citrus och parmesan. Toppa med kokt sparris, finhackad persilja, salt och svartpeppar.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 350 g spagetti, gärna cappellini
  • 1 liter vatten
  • 3 tsk socker
  • 250 g grön sparris, ansad, delad
  • 4 msk olivolja
  • 2 citroner, rivet skal
  • 1 dl finhackad persilja
  • flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 4 msk riven parmesanost

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Koka upp vatten med socker och salt. Skär bort foten på sparrisen. Koka sparrisen tills den är mjuk men ändå har lite spänst kvar, 3-5 minuter. Klyv den på längden.
  2. Häll olivolja och citronskal över pastan. Toppa med finhackad persilja, sparris, salt och svartpeppar. Servera gärna med färskriven parmesanost.

Tips

Servera gärna med 500 g kyckling. Lägg kyckling i en bunke och vänd runt med 0,5 dl olivolja, 1 vitlöksklyfta, 1 tsk salt och citronsaft från 1 citron. Stek kycklingen i en het stekpanna till den är klar och fått fin färg, ca 10 min. Använd gärna ste...

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sue

2016-07-15

blev väldigt gott

Malin

2013-05-20

Jag kokade sparrisen som det står i receptet, men skar sedan upp den och stekte den i en torr grillpanna för att få fram lite goa ränder! Blev kanongott! Ta gärna lite extra parmesanost över pastan och snåla inte på saltet. GÖR-GÖTT!

Micke

2013-05-16

Det blir 100 % godare om du steker sparrisen istället för att koka den. Stek den i små bitar på hög värme i lite olivolja ca 2 minuter, krydda med havssalt under tiden.

Liknande recept

Zucchinigratäng med korv

(19)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(2)

Risnudelsallad med broccoli

(10)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(16)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Potatissallad med vinägrett

(176)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(24)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(1)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 350 g spagetti, gärna cappellini
  • 1 liter vatten
  • 3 tsk socker
  • 250 g grön sparris, ansad, delad
  • 4 msk olivolja
  • 2 citroner, rivet skal
  • 1 dl finhackad persilja
  • flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 4 msk riven parmesanost

Citronpasta med sparris

Betyg (1-5):
4.28 (18 betyg)

Fräsch pasta med smak av citrus och parmesan. Toppa med kokt sparris, finhackad persilja, salt och svartpeppar.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Koka upp vatten med socker och salt. Skär bort foten på sparrisen. Koka sparrisen tills den är mjuk men ändå har lite spänst kvar, 3-5 minuter. Klyv den på längden.
  2. Häll olivolja och citronskal över pastan. Toppa med finhackad persilja, sparris, salt och svartpeppar. Servera gärna med färskriven parmesanost.

Tips

Servera gärna med 500 g kyckling. Lägg kyckling i en bunke och vänd runt med 0,5 dl olivolja, 1 vitlöksklyfta, 1 tsk salt och citronsaft från 1 citron. Stek kycklingen i en het stekpanna till den är klar och fått fin färg, ca 10 min. Använd gärna ste...

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sue

2016-07-15

blev väldigt gott

Malin

2013-05-20

Jag kokade sparrisen som det står i receptet, men skar sedan upp den och stekte den i en torr grillpanna för att få fram lite goa ränder! Blev kanongott! Ta gärna lite extra parmesanost över pastan och snåla inte på saltet. GÖR-GÖTT!

Micke

2013-05-16

Det blir 100 % godare om du steker sparrisen istället för att koka den. Stek den i små bitar på hög värme i lite olivolja ca 2 minuter, krydda med havssalt under tiden.

Liknande recept

Zucchinigratäng med korv

(19)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(2)

Risnudelsallad med broccoli

(10)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(16)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Potatissallad med vinägrett

(176)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(24)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(1)