För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Citronmarinerade oliver med vitlöksstickor

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Piffa till oliverna till ett mer attraktivt tillbehör.

Tillagningstid: 3 timmar 15 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten röd chili
  • 50 g fetaost
  • 25 st svarta oliver eller gröna oliver
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk kvist av färsk timjan
  • Vitlöksstickor:
  • 1 liten baguette
  • 2 msk olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Borsta citronen och skär den i små tärningar. Skiva vitlöken tunt och finhacka urkärnad chilifrukt. Skär osten i små tärningar. Blanda oliverna med citron, vitlök, chili, olivolja och timjan. Vänd försiktigt ner osten. Täck och ställ kallt några timmar eller över en natt.
  2. Skär baguetten i 3-4 skivor på längden och skär sedan varje skiva i 2-3 stickor. Lägg brödet på en plåt. Pensla alla sidor med oljan blandad med vitlök. Strö över lite salt. Sätt in i övre delen av ugnen tills de fått lite färg, 5-10 minuter. Servera stickorna varma eller kalla.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Päronmarmelad

(12)

Baconinlindat spett med äpple och steklök

(1)

Äppelcoca

(0)

Krämig citrongrässill

(1)

Kryddiga rotselleristicks med mangoyoghurt

(1)

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

(11)

Tacos al pastor

(10)

Gravad lax med rosépeppar

(7)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 0.5 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten röd chili
  • 50 g fetaost
  • 25 st svarta oliver eller gröna oliver
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk kvist av färsk timjan
  • Vitlöksstickor:
  • 1 liten baguette
  • 2 msk olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk flingsalt

Citronmarinerade oliver med vitlöksstickor

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Piffa till oliverna till ett mer attraktivt tillbehör.

Tillagningstid: 3 timmar 15 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Borsta citronen och skär den i små tärningar. Skiva vitlöken tunt och finhacka urkärnad chilifrukt. Skär osten i små tärningar. Blanda oliverna med citron, vitlök, chili, olivolja och timjan. Vänd försiktigt ner osten. Täck och ställ kallt några timmar eller över en natt.
  2. Skär baguetten i 3-4 skivor på längden och skär sedan varje skiva i 2-3 stickor. Lägg brödet på en plåt. Pensla alla sidor med oljan blandad med vitlök. Strö över lite salt. Sätt in i övre delen av ugnen tills de fått lite färg, 5-10 minuter. Servera stickorna varma eller kalla.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Päronmarmelad

(12)

Baconinlindat spett med äpple och steklök

(1)

Äppelcoca

(0)

Krämig citrongrässill

(1)

Kryddiga rotselleristicks med mangoyoghurt

(1)

Spett med melon, skinka, taleggio och basilika

(11)

Tacos al pastor

(10)

Gravad lax med rosépeppar

(7)