
Citronmarinerade oliver med vitlöksstickor
Betyg (1-5):
Piffa till oliverna till ett mer attraktivt tillbehör.
Tillagningstid: 3 timmar 15 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 0.5 citron
- 1 vitlöksklyfta
- 1 liten röd chili
- 50 g fetaost
- 25 st svarta oliver eller gröna oliver
- 1 msk olivolja
- 2 msk kvist av färsk timjan
- Vitlöksstickor:
- 1 liten baguette
- 2 msk olivolja
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 0.5 tsk flingsalt
Gör så här
- Borsta citronen och skär den i små tärningar. Skiva vitlöken tunt och finhacka urkärnad chilifrukt. Skär osten i små tärningar. Blanda oliverna med citron, vitlök, chili, olivolja och timjan. Vänd försiktigt ner osten. Täck och ställ kallt några timmar eller över en natt.
- Skär baguetten i 3-4 skivor på längden och skär sedan varje skiva i 2-3 stickor. Lägg brödet på en plåt. Pensla alla sidor med oljan blandad med vitlök. Strö över lite salt. Sätt in i övre delen av ugnen tills de fått lite färg, 5-10 minuter. Servera stickorna varma eller kalla.
Liknande recept
Citronmarinerade oliver med vitlöksstickor
Betyg (1-5):
Piffa till oliverna till ett mer attraktivt tillbehör.
Tillagningstid: 3 timmar 15 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Borsta citronen och skär den i små tärningar. Skiva vitlöken tunt och finhacka urkärnad chilifrukt. Skär osten i små tärningar. Blanda oliverna med citron, vitlök, chili, olivolja och timjan. Vänd försiktigt ner osten. Täck och ställ kallt några timmar eller över en natt.
- Skär baguetten i 3-4 skivor på längden och skär sedan varje skiva i 2-3 stickor. Lägg brödet på en plåt. Pensla alla sidor med oljan blandad med vitlök. Strö över lite salt. Sätt in i övre delen av ugnen tills de fått lite färg, 5-10 minuter. Servera stickorna varma eller kalla.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!