Citronmarinerade oliver med vitlöksstickor

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Piffa till oliverna till ett mer attraktivt tillbehör.

Tillagningstid: 3 timmar 15 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 0.5 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten röd chili
  • 50 g fetaost
  • 25 st svarta oliver eller gröna oliver
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk kvist av färsk timjan
  • Vitlöksstickor:
  • 1 liten baguette
  • 2 msk olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Borsta citronen och skär den i små tärningar. Skiva vitlöken tunt och finhacka urkärnad chilifrukt. Skär osten i små tärningar. Blanda oliverna med citron, vitlök, chili, olivolja och timjan. Vänd försiktigt ner osten. Täck och ställ kallt några timmar eller över en natt.
  2. Skär baguetten i 3-4 skivor på längden och skär sedan varje skiva i 2-3 stickor. Lägg brödet på en plåt. Pensla alla sidor med oljan blandad med vitlök. Strö över lite salt. Sätt in i övre delen av ugnen tills de fått lite färg, 5-10 minuter. Servera stickorna varma eller kalla.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tomatmarinerade kycklingspett

(4)

Bikarbonatsbröd med äpple och fänkål

(4)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Räksallad med japansk dressing

(86)

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost

(0)

Fish tacos deluxe

(32)

Fisktaco med mangosalsa

(25)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 0.5 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten röd chili
  • 50 g fetaost
  • 25 st svarta oliver eller gröna oliver
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk kvist av färsk timjan
  • Vitlöksstickor:
  • 1 liten baguette
  • 2 msk olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk flingsalt

Citronmarinerade oliver med vitlöksstickor

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Piffa till oliverna till ett mer attraktivt tillbehör.

Tillagningstid: 3 timmar 15 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Borsta citronen och skär den i små tärningar. Skiva vitlöken tunt och finhacka urkärnad chilifrukt. Skär osten i små tärningar. Blanda oliverna med citron, vitlök, chili, olivolja och timjan. Vänd försiktigt ner osten. Täck och ställ kallt några timmar eller över en natt.
  2. Skär baguetten i 3-4 skivor på längden och skär sedan varje skiva i 2-3 stickor. Lägg brödet på en plåt. Pensla alla sidor med oljan blandad med vitlök. Strö över lite salt. Sätt in i övre delen av ugnen tills de fått lite färg, 5-10 minuter. Servera stickorna varma eller kalla.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tomatmarinerade kycklingspett

(4)

Bikarbonatsbröd med äpple och fänkål

(4)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Räksallad med japansk dressing

(86)

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost

(0)

Fish tacos deluxe

(32)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies