
Citronkräm med färska bär
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 ägg, små
- 1 dl socker
- 1 citron, rivet skal och saft
- 250 g mascarpone
- 1.5 dl färska eller frysta bär
- 1 dl mandelbiskvier, krossade
Gör så här
- Dela äggen och spara äggvitan. Vispa äggula och socker vitt och pösigt. Blanda i citronsaft och -skal. Häll i mascarponeost och blanda väl. Vispa äggvitorna hårt och vänd försiktigt ner dem i smeten. Varva citronkräm och bär i portionsglas. Toppa med mandelbiskvikross.
Liknande recept
Citronkräm med färska bär
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Dela äggen och spara äggvitan. Vispa äggula och socker vitt och pösigt. Blanda i citronsaft och -skal. Häll i mascarponeost och blanda väl. Vispa äggvitorna hårt och vänd försiktigt ner dem i smeten. Varva citronkräm och bär i portionsglas. Toppa med mandelbiskvikross.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!