Citronkokt kyckling med smak av Grekland

Betyg (1-5):
3.39 (157 betyg)

Kycklinggryta med härlig smak av lök, oliver, timjan och citron.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1 dl olivolja
  • 1 strimlad rödlök
  • 1 dl grovt hackad färsk timjan
  • 600 g delad kycklinglårfilé
  • 1 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 liter vatten
  • 2 dl urkärnade oliver
  • Servering:
  • vitt lantbröd
  • 1 citron i klyftor
  • flingsalt

Gör så här

  1. Hetta upp olivolja i en gryta eller stor kastrull. Bryn lök, timjan, kyckling och citronsaft cirka 5 minuter, salta och peppra. Slå på vattnet och låt sjuda försiktigt 10 minuter. Lägg i oliverna.

Servering

Servera med vitt lantbröd, citronklyftor och flingsalt.

Tips

Häll bort lite soppspad, slå på 1 deciliter grädde och du har trollat fram en mild och len gryta, servera med bulgur.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann

2015-06-28

Njomnjomnjom. Supergod

Liknande recept

Kyckling- och mozzarellapizza

(2)

Thailändsk bowl

(2)

Pulled chicken med mangosalsa

(17)

Lotta Lundgren - Kyckling i ugn med citron och rostade rotfrukter

(71)

Lotta Lundgren - Chicken patties i salladsblad

(131)

Kryddig plommonkyckling

(0)

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa

(2)

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

(18)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 dl olivolja
  • 1 strimlad rödlök
  • 1 dl grovt hackad färsk timjan
  • 600 g delad kycklinglårfilé
  • 1 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 liter vatten
  • 2 dl urkärnade oliver
  • Servering:
  • vitt lantbröd
  • 1 citron i klyftor
  • flingsalt

Citronkokt kyckling med smak av Grekland

Betyg (1-5):
3.39 (157 betyg)

Kycklinggryta med härlig smak av lök, oliver, timjan och citron.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olivolja i en gryta eller stor kastrull. Bryn lök, timjan, kyckling och citronsaft cirka 5 minuter, salta och peppra. Slå på vattnet och låt sjuda försiktigt 10 minuter. Lägg i oliverna.

Servering

Servera med vitt lantbröd, citronklyftor och flingsalt.

Tips

Häll bort lite soppspad, slå på 1 deciliter grädde och du har trollat fram en mild och len gryta, servera med bulgur.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann

2015-06-28

Njomnjomnjom. Supergod

Liknande recept

Kyckling- och mozzarellapizza

(2)

Thailändsk bowl

(2)

Pulled chicken med mangosalsa

(17)

Lotta Lundgren - Kyckling i ugn med citron och rostade rotfrukter

(71)

Lotta Lundgren - Chicken patties i salladsblad

(131)

Kryddig plommonkyckling

(0)

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa

(2)

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies