Citronkokt kyckling med smak av Grekland

Betyg (1-5):
3.39 (158 betyg)

Kycklinggryta med härlig smak av lök, oliver, timjan och citron.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1 dl olivolja
  • 1 strimlad rödlök
  • 1 dl grovt hackad färsk timjan
  • 600 g delad kycklinglårfilé
  • 1 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 liter vatten
  • 2 dl urkärnade oliver
  • 0.5 tsk salt
  • Servering:
  • vitt lantbröd
  • 1 citron i klyftor
  • flingsalt

Gör så här

  1. Hetta upp olivolja i en gryta eller stor kastrull. Bryn lök, timjan, kyckling och citronsaft cirka 5 minuter, salta och peppra. Slå på vattnet och låt sjuda försiktigt 10 minuter. Lägg i oliverna.

Servering

Servera med vitt lantbröd, citronklyftor och flingsalt.

Tips

Häll bort lite soppspad, slå på 1 deciliter grädde och du har trollat fram en mild och len gryta, servera med bulgur.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann

2015-06-28

Njomnjomnjom. Supergod

Liknande recept

Kycklingcurrysoppa med äpple

(55)

Lotta Lundgren - Kyckling i ugn med citron och rostade rotfrukter

(73)

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

(12)

Grillad kycklingfilé och nudelsallad med apelsin och jordnötter

(23)

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

(0)

Mangokyckling med habanero

(4)

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

(15)

Julkalkon med cidersås

(8)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 dl olivolja
  • 1 strimlad rödlök
  • 1 dl grovt hackad färsk timjan
  • 600 g delad kycklinglårfilé
  • 1 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 liter vatten
  • 2 dl urkärnade oliver
  • 0.5 tsk salt
  • Servering:
  • vitt lantbröd
  • 1 citron i klyftor
  • flingsalt

Citronkokt kyckling med smak av Grekland

Betyg (1-5):
3.39 (158 betyg)

Kycklinggryta med härlig smak av lök, oliver, timjan och citron.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olivolja i en gryta eller stor kastrull. Bryn lök, timjan, kyckling och citronsaft cirka 5 minuter, salta och peppra. Slå på vattnet och låt sjuda försiktigt 10 minuter. Lägg i oliverna.

Servering

Servera med vitt lantbröd, citronklyftor och flingsalt.

Tips

Häll bort lite soppspad, slå på 1 deciliter grädde och du har trollat fram en mild och len gryta, servera med bulgur.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann

2015-06-28

Njomnjomnjom. Supergod

Liknande recept

Kycklingcurrysoppa med äpple

(55)

Lotta Lundgren - Kyckling i ugn med citron och rostade rotfrukter

(73)

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

(12)

Grillad kycklingfilé och nudelsallad med apelsin och jordnötter

(23)

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

(0)

Mangokyckling med habanero

(4)

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

(15)

Julkalkon med cidersås

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies