Citronkokt kyckling med smak av Grekland

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(162)

Kycklinggryta med härlig smak av lök, oliver, timjan och citron.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl olivolja
  • 1 strimlad rödlök
  • 1 dl grovt hackad färsk timjan
  • 600 g delad kycklinglårfilé
  • 1 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 liter vatten
  • 2 dl urkärnade oliver
  • 0.5 tsk salt
  • Servering:
  • vitt lantbröd
  • 1 citron i klyftor
  • flingsalt

Gör så här

  1. Hetta upp olivolja i en gryta eller stor kastrull. Bryn lök, timjan, kyckling och citronsaft cirka 5 minuter, salta och peppra. Slå på vattnet och låt sjuda försiktigt 10 minuter. Lägg i oliverna.

Servering

Servera med vitt lantbröd, citronklyftor och flingsalt.

Tips

Häll bort lite soppspad, slå på 1 deciliter grädde och du har trollat fram en mild och len gryta, servera med bulgur.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann

2015-06-28

Njomnjomnjom. Supergod

Liknande recept

Spara recept

Hel kyckling i ugn med rotfrukter och citron

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Julkalkon med cidersås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kryddig plommonkyckling

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Mangokyckling med habanero

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 dl olivolja
  • 1 strimlad rödlök
  • 1 dl grovt hackad färsk timjan
  • 600 g delad kycklinglårfilé
  • 1 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 liter vatten
  • 2 dl urkärnade oliver
  • 0.5 tsk salt
  • Servering:
  • vitt lantbröd
  • 1 citron i klyftor
  • flingsalt

Citronkokt kyckling med smak av Grekland

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(162)

Kycklinggryta med härlig smak av lök, oliver, timjan och citron.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olivolja i en gryta eller stor kastrull. Bryn lök, timjan, kyckling och citronsaft cirka 5 minuter, salta och peppra. Slå på vattnet och låt sjuda försiktigt 10 minuter. Lägg i oliverna.

Servering

Servera med vitt lantbröd, citronklyftor och flingsalt.

Tips

Häll bort lite soppspad, slå på 1 deciliter grädde och du har trollat fram en mild och len gryta, servera med bulgur.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann

2015-06-28

Njomnjomnjom. Supergod

Liknande recept

Spara recept

Hel kyckling i ugn med rotfrukter och citron

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Julkalkon med cidersås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kryddig plommonkyckling

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Mangokyckling med habanero

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg
Betyg
(3)