
Citronkokt kyckling med smak av Grekland
Betyg (1-5):
Kycklinggryta med härlig smak av lök, oliver, timjan och citron.
Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 dl olivolja
- 1 strimlad rödlök
- 1 dl grovt hackad färsk timjan
- 600 g delad kycklinglårfilé
- 1 citron, pressad saft
- 0.5 tsk svartpeppar
- 0.5 liter vatten
- 2 dl urkärnade oliver
- 0.5 tsk salt
- Servering:
- vitt lantbröd
- 1 citron i klyftor
- flingsalt
Gör så här
- Hetta upp olivolja i en gryta eller stor kastrull. Bryn lök, timjan, kyckling och citronsaft cirka 5 minuter, salta och peppra. Slå på vattnet och låt sjuda försiktigt 10 minuter. Lägg i oliverna.
Servering
Servera med vitt lantbröd, citronklyftor och flingsalt.
Tips

Häll bort lite soppspad, slå på 1 deciliter grädde och du har trollat fram en mild och len gryta, servera med bulgur.
Liknande recept
Citronkokt kyckling med smak av Grekland
Betyg (1-5):
Kycklinggryta med härlig smak av lök, oliver, timjan och citron.
Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Hetta upp olivolja i en gryta eller stor kastrull. Bryn lök, timjan, kyckling och citronsaft cirka 5 minuter, salta och peppra. Slå på vattnet och låt sjuda försiktigt 10 minuter. Lägg i oliverna.
Servering
Servera med vitt lantbröd, citronklyftor och flingsalt.
Tips

Häll bort lite soppspad, slå på 1 deciliter grädde och du har trollat fram en mild och len gryta, servera med bulgur.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Ann
2015-06-28
Njomnjomnjom. Supergod