Citronkaka med vallmofrö

Betyg (1-5):
3.17 (6 betyg)

Saftig, tung mandelkaka med underbar citronsmak.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl majsmjöl
  • 500 g grovriven mandelmassa
  • 4 ägg
  • 0.5 msk mortlad kardemumma
  • 2 msk vallmofrö
  • 2 citroner, skal och saft (ca 1 dl)
  • Till servering
  • vispad grädde
  • massor av jordgubbar och blåbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst. Häll ner övriga ingredienser och rör till en slät smet.
  2. Smörj och bröa (t ex med majsmjöl) en form ca 25 x 30 cm. Bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Låt svalna. Servera kakan med grädde och bär.

Tips

Kakan kan förstås serveras till fikastunden utan bär och grädde.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2015-12-22

Fantastisk kaka, gjort flertalet gånger o alltid lika uppskattad!

Rebecca

2015-09-26

Alldeles för söt och klibbig (kändes inte klar trots extra tid i ugnen). Ingen hit hos oss.

Liknande recept

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Mandelmusslor med färska hallon

(11)

Hallon- och apelsinsemifreddo

(27)

Bärbägare

(14)

Hallontarte

(34)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(47)

Snabba marängbakelser

(1)

Grillad sockerkaka med marinerade bär

(17)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl majsmjöl
  • 500 g grovriven mandelmassa
  • 4 ägg
  • 0.5 msk mortlad kardemumma
  • 2 msk vallmofrö
  • 2 citroner, skal och saft (ca 1 dl)
  • Till servering
  • vispad grädde
  • massor av jordgubbar och blåbär

Citronkaka med vallmofrö

Betyg (1-5):
3.17 (6 betyg)

Saftig, tung mandelkaka med underbar citronsmak.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst. Häll ner övriga ingredienser och rör till en slät smet.
  2. Smörj och bröa (t ex med majsmjöl) en form ca 25 x 30 cm. Bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Låt svalna. Servera kakan med grädde och bär.

Tips

Kakan kan förstås serveras till fikastunden utan bär och grädde.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2015-12-22

Fantastisk kaka, gjort flertalet gånger o alltid lika uppskattad!

Rebecca

2015-09-26

Alldeles för söt och klibbig (kändes inte klar trots extra tid i ugnen). Ingen hit hos oss.

Liknande recept

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Mandelmusslor med färska hallon

(11)

Hallon- och apelsinsemifreddo

(27)

Bärbägare

(14)

Hallontarte

(34)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(47)

Snabba marängbakelser

(1)

Grillad sockerkaka med marinerade bär

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies