För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Citronkaka med vallmofrö

Betyg (1-5):
3.17 (6 betyg)

Saftig, tung mandelkaka med underbar citronsmak.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl majsmjöl
  • 500 g grovriven mandelmassa
  • 4 ägg
  • 0.5 msk mortlad kardemumma
  • 2 msk vallmofrö
  • 2 citroner, skal och saft (ca 1 dl)
  • Till servering
  • vispad grädde
  • massor av jordgubbar och blåbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst. Häll ner övriga ingredienser och rör till en slät smet.
  2. Smörj och bröa (t ex med majsmjöl) en form ca 25 x 30 cm. Bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Låt svalna. Servera kakan med grädde och bär.

Tips

Kakan kan förstås serveras till fikastunden utan bär och grädde.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2015-12-22

Fantastisk kaka, gjort flertalet gånger o alltid lika uppskattad!

Rebecca

2015-09-26

Alldeles för söt och klibbig (kändes inte klar trots extra tid i ugnen). Ingen hit hos oss.

Liknande recept

Hallonsemifreddo

(30)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(12)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(59)

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

(13)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(16)

Enkel cheesecake

(59)

Ris à la Malta med hjortron

(3)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl majsmjöl
  • 500 g grovriven mandelmassa
  • 4 ägg
  • 0.5 msk mortlad kardemumma
  • 2 msk vallmofrö
  • 2 citroner, skal och saft (ca 1 dl)
  • Till servering
  • vispad grädde
  • massor av jordgubbar och blåbär

Citronkaka med vallmofrö

Betyg (1-5):
3.17 (6 betyg)

Saftig, tung mandelkaka med underbar citronsmak.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst. Häll ner övriga ingredienser och rör till en slät smet.
  2. Smörj och bröa (t ex med majsmjöl) en form ca 25 x 30 cm. Bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Låt svalna. Servera kakan med grädde och bär.

Tips

Kakan kan förstås serveras till fikastunden utan bär och grädde.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2015-12-22

Fantastisk kaka, gjort flertalet gånger o alltid lika uppskattad!

Rebecca

2015-09-26

Alldeles för söt och klibbig (kändes inte klar trots extra tid i ugnen). Ingen hit hos oss.

Liknande recept

Hallonsemifreddo

(30)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(12)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(59)

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

(13)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(16)

Enkel cheesecake

(59)

Ris à la Malta med hjortron

(3)