För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Citron- och vallmosockerkaka med lavendelglasyr

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g smör
  • 3 dl havredryck eller annat alternativ
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 0.75 dl potatismjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 msk vallmofrön
  • 2 citroner, finrivet skal (endast det gula)
  • 2 krm salt
  • Glasyr:
  • 1 msk lavendel blommor
  • 2 msk strösocker
  • 4 msk florsocker
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 2 tsk vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smör i en kastrull och tillsätt dryck. Låt svalna. Blanda de torra ingredienserna med citronskal i en skål. Häll på vätskan och rör ihop till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad kakform. Grädda mitt i ugnen 30–35 min.
  2. Mixa eller mortla lavendelblommor med strösocker. Blanda med florsocker och tillsätt citronsaft och vatten. Rör ihop till en tjock glasyr och ringla över kakan. Strö över lavendelblommor som garnering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Redaktör

2015-05-28

Hej! Det ska vara 0,75 dl potatismjöl!

Pia eklund

2015-05-28

Hur mycket potatismjöl?

Liknande recept

Kalljästa hälsomuffins

(45)

Naggande goda julkakor

(5)

Citrusflarn

(4)

Äppelsockerkaka

(36)

Amerikanska pannkakor med lemon curd

(7)

Äppelbröd

(24)

Banankaka med kesellatopping

(25)

Smulpaj med päron och kardemumma

(34)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 100 g smör
  • 3 dl havredryck eller annat alternativ
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 0.75 dl potatismjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 msk vallmofrön
  • 2 citroner, finrivet skal (endast det gula)
  • 2 krm salt
  • Glasyr:
  • 1 msk lavendel blommor
  • 2 msk strösocker
  • 4 msk florsocker
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 2 tsk vatten

Citron- och vallmosockerkaka med lavendelglasyr

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smör i en kastrull och tillsätt dryck. Låt svalna. Blanda de torra ingredienserna med citronskal i en skål. Häll på vätskan och rör ihop till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad kakform. Grädda mitt i ugnen 30–35 min.
  2. Mixa eller mortla lavendelblommor med strösocker. Blanda med florsocker och tillsätt citronsaft och vatten. Rör ihop till en tjock glasyr och ringla över kakan. Strö över lavendelblommor som garnering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Redaktör

2015-05-28

Hej! Det ska vara 0,75 dl potatismjöl!

Pia eklund

2015-05-28

Hur mycket potatismjöl?

Liknande recept

Kalljästa hälsomuffins

(45)

Naggande goda julkakor

(5)

Citrusflarn

(4)

Äppelsockerkaka

(36)

Amerikanska pannkakor med lemon curd

(7)

Äppelbröd

(24)

Banankaka med kesellatopping

(25)

Smulpaj med päron och kardemumma

(34)