Citron- och vallmosockerkaka med lavendelglasyr

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 100 g smör
  • 3 dl havredryck eller annat alternativ
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 0.75 dl potatismjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 msk vallmofrön
  • 2 citroner, finrivet skal (endast det gula)
  • 2 krm salt
  • Glasyr:
  • 1 msk lavendel blommor
  • 2 msk strösocker
  • 4 msk florsocker
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 2 tsk vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smör i en kastrull och tillsätt dryck. Låt svalna. Blanda de torra ingredienserna med citronskal i en skål. Häll på vätskan och rör ihop till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad kakform. Grädda mitt i ugnen 30–35 min.
  2. Mixa eller mortla lavendelblommor med strösocker. Blanda med florsocker och tillsätt citronsaft och vatten. Rör ihop till en tjock glasyr och ringla över kakan. Strö över lavendelblommor som garnering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Redaktör

2015-05-28

Hej! Det ska vara 0,75 dl potatismjöl!

Pia eklund

2015-05-28

Hur mycket potatismjöl?

Liknande recept

Mandelkaka med ananas

(9)

Äppel- och kardemummamuffins

(12)

Äppelbröd

(24)

Amerikanska pannkakor med lemon curd

(7)

Coffee cake med äpple

(22)

Banankaka med kesellatopping

(25)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Fibermuffins med frukt

(1)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 100 g smör
  • 3 dl havredryck eller annat alternativ
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 0.75 dl potatismjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 msk vallmofrön
  • 2 citroner, finrivet skal (endast det gula)
  • 2 krm salt
  • Glasyr:
  • 1 msk lavendel blommor
  • 2 msk strösocker
  • 4 msk florsocker
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 2 tsk vatten

Citron- och vallmosockerkaka med lavendelglasyr

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smör i en kastrull och tillsätt dryck. Låt svalna. Blanda de torra ingredienserna med citronskal i en skål. Häll på vätskan och rör ihop till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad kakform. Grädda mitt i ugnen 30–35 min.
  2. Mixa eller mortla lavendelblommor med strösocker. Blanda med florsocker och tillsätt citronsaft och vatten. Rör ihop till en tjock glasyr och ringla över kakan. Strö över lavendelblommor som garnering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Redaktör

2015-05-28

Hej! Det ska vara 0,75 dl potatismjöl!

Pia eklund

2015-05-28

Hur mycket potatismjöl?

Liknande recept

Mandelkaka med ananas

(9)

Äppel- och kardemummamuffins

(12)

Äppelbröd

(24)

Amerikanska pannkakor med lemon curd

(7)

Coffee cake med äpple

(22)

Banankaka med kesellatopping

(25)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Fibermuffins med frukt

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies