För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Citron- och timjangrillad fläskkarré

Betyg (1-5):
1.83 (6 betyg)

Servera det grillade köttet med en kronärtskockspesto som du hittar här.

Tillagningstid: 30 minuter
5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 625 g skivad fläskkarré
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tjockt skuren citron
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 0.5 tsk salt
  • Marinad:
  • 0.75 dl finhackad färsk timjan
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 msk olivolja
  • Kronärtskockspesto:
  • 390 g avrunna kronärtskockshjärtan på konserv
  • 100 g pistagenötter
  • 50 g rucolasallad
  • 0.5 dl färsk basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.25 citron, pressad saft
  • 2 msk olja
  • peppar
  • 0.5 tsk salt
  • Klyftpotatis:
  • 1 kg potatis, i klyftor
  • 2 msk olja
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden. Pensla blandningen på båda sidorna av karrén och låt stå i ca 15 minuter. Salta och peppra.
  2. Mixa alla ingredienser till peston i mixer eller matberedare. Smaka av med lite salt och peppar.
  3. Grilla karrén 3-4 minuter på varje sida. Grilla citronskivorna och löken samtidigt.

Servering

Servera med kronärtskockspeston och klyftpotatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

(20)

Skomakarlåda

(15)

Baconlindad järpe med primörer

(16)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(26)

Kött- och grönsakssoppa

(36)

Köttfärsgratäng med zucchini

(29)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 625 g skivad fläskkarré
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tjockt skuren citron
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 0.5 tsk salt
  • Marinad:
  • 0.75 dl finhackad färsk timjan
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 msk olivolja
  • Kronärtskockspesto:
  • 390 g avrunna kronärtskockshjärtan på konserv
  • 100 g pistagenötter
  • 50 g rucolasallad
  • 0.5 dl färsk basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.25 citron, pressad saft
  • 2 msk olja
  • peppar
  • 0.5 tsk salt
  • Klyftpotatis:
  • 1 kg potatis, i klyftor
  • 2 msk olja
  • 1 tsk flingsalt

Citron- och timjangrillad fläskkarré

Betyg (1-5):
1.83 (6 betyg)

Servera det grillade köttet med en kronärtskockspesto som du hittar här.

Tillagningstid: 30 minuter
5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden. Pensla blandningen på båda sidorna av karrén och låt stå i ca 15 minuter. Salta och peppra.
  2. Mixa alla ingredienser till peston i mixer eller matberedare. Smaka av med lite salt och peppar.
  3. Grilla karrén 3-4 minuter på varje sida. Grilla citronskivorna och löken samtidigt.

Servering

Servera med kronärtskockspeston och klyftpotatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

(20)

Skomakarlåda

(15)

Baconlindad järpe med primörer

(16)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(26)

Kött- och grönsakssoppa

(36)

Köttfärsgratäng med zucchini

(29)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)