Citron- och timjangrillad fläskkarré

Betyg (1-5):
1.83 (6 betyg)

Servera det grillade köttet med en kronärtskockspesto som du hittar här.

Tillagningstid: 30 minuter
5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (21)
  • 625 g skivad fläskkarré
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tjockt skuren citron
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 0.5 tsk salt
  • Marinad:
  • 0.75 dl finhackad färsk timjan
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 msk olivolja
  • Kronärtskockspesto:
  • 390 g avrunna kronärtskockshjärtan på konserv
  • 100 g pistagenötter
  • 50 g rucolasallad
  • 0.5 dl färsk basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.25 citron, pressad saft
  • 2 msk olja
  • peppar
  • 0.5 tsk salt
  • Klyftpotatis:
  • 1 kg potatis, i klyftor
  • 2 msk olja
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden. Pensla blandningen på båda sidorna av karrén och låt stå i ca 15 minuter. Salta och peppra.
  2. Mixa alla ingredienser till peston i mixer eller matberedare. Smaka av med lite salt och peppar.
  3. Grilla karrén 3-4 minuter på varje sida. Grilla citronskivorna och löken samtidigt.

Servering

Servera med kronärtskockspeston och klyftpotatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saltimbocca med kalvfärs

(38)

Japanskt långkok med nudlar

(40)

Skomakarlåda

(12)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Medelhavsgratäng

(21)

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

(5)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 625 g skivad fläskkarré
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tjockt skuren citron
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 0.5 tsk salt
  • Marinad:
  • 0.75 dl finhackad färsk timjan
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 msk olivolja
  • Kronärtskockspesto:
  • 390 g avrunna kronärtskockshjärtan på konserv
  • 100 g pistagenötter
  • 50 g rucolasallad
  • 0.5 dl färsk basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.25 citron, pressad saft
  • 2 msk olja
  • peppar
  • 0.5 tsk salt
  • Klyftpotatis:
  • 1 kg potatis, i klyftor
  • 2 msk olja
  • 1 tsk flingsalt

Citron- och timjangrillad fläskkarré

Betyg (1-5):
1.83 (6 betyg)

Servera det grillade köttet med en kronärtskockspesto som du hittar här.

Tillagningstid: 30 minuter
5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden. Pensla blandningen på båda sidorna av karrén och låt stå i ca 15 minuter. Salta och peppra.
  2. Mixa alla ingredienser till peston i mixer eller matberedare. Smaka av med lite salt och peppar.
  3. Grilla karrén 3-4 minuter på varje sida. Grilla citronskivorna och löken samtidigt.

Servering

Servera med kronärtskockspeston och klyftpotatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saltimbocca med kalvfärs

(38)

Japanskt långkok med nudlar

(40)

Skomakarlåda

(12)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Medelhavsgratäng

(21)

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

(5)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies