Citron- och saffranskyckling

Betyg (1-5):
3.33 (6 betyg)

Saftig kyckling med citron- och saffranssmak passar fint på buffén.

Tillagningstid: 45 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 3 msk olivolja
  • 2 skivade gula lökar
  • 1 kg kycklingbröstfilé, i bitar
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 0.25 g saffran
  • 1 dl pressad citron
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Till servering:
  • 1 citron, i skivor
  • 0.5 dl hackad färsk koriander

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en gryta. Fräs löken glansig ett par minuter. Vänd ner kycklingen och vitlöken tillsammans med koriander, saffran och pressad citron. Krydda med salt och peppar. Låt grytan få ett uppkok och låt puttra under lock på svag värme cirka 20 minuter tills kycklingen är genomkokt.
  2. Servera med citronskivor och hackad koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



sanna

2014-10-25

Riktigt fräsch och gott. Rekommenderas starkt!

Liknande recept

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(6)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Fish tacos deluxe

(31)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Bowl med sashimilax

(3)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Klassisk lasagne

(64)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 3 msk olivolja
  • 2 skivade gula lökar
  • 1 kg kycklingbröstfilé, i bitar
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 0.25 g saffran
  • 1 dl pressad citron
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Till servering:
  • 1 citron, i skivor
  • 0.5 dl hackad färsk koriander

Citron- och saffranskyckling

Betyg (1-5):
3.33 (6 betyg)

Saftig kyckling med citron- och saffranssmak passar fint på buffén.

Tillagningstid: 45 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en gryta. Fräs löken glansig ett par minuter. Vänd ner kycklingen och vitlöken tillsammans med koriander, saffran och pressad citron. Krydda med salt och peppar. Låt grytan få ett uppkok och låt puttra under lock på svag värme cirka 20 minuter tills kycklingen är genomkokt.
  2. Servera med citronskivor och hackad koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



sanna

2014-10-25

Riktigt fräsch och gott. Rekommenderas starkt!

Liknande recept

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(6)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Fish tacos deluxe

(31)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Bowl med sashimilax

(3)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Klassisk lasagne

(64)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies