Citron- och saffranskyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Saftig kyckling med citron- och saffranssmak passar fint på buffén.

Tillagningstid: 45 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 msk olivolja
  • 2 skivade gula lökar
  • 1 kg kycklingbröstfilé, i bitar
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 0.25 g saffran
  • 1 dl pressad citron
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 citron, i skivor
  • 0.5 dl hackad färsk koriander

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en gryta. Fräs löken glansig ett par minuter. Vänd ner kycklingen och vitlöken tillsammans med koriander, saffran och pressad citron. Krydda med salt och peppar. Låt grytan få ett uppkok och låt puttra under lock på svag värme cirka 20 minuter tills kycklingen är genomkokt.
  2. Servera med citronskivor och hackad koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



sanna

2014-10-25

Riktigt fräsch och gott. Rekommenderas starkt!

Liknande recept

Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Sommarmarinerade kycklingfiléer

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

Betyg
Betyg
(134)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklingspett med hummus

Betyg
Betyg
(11)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 msk olivolja
  • 2 skivade gula lökar
  • 1 kg kycklingbröstfilé, i bitar
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 0.25 g saffran
  • 1 dl pressad citron
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 citron, i skivor
  • 0.5 dl hackad färsk koriander

Citron- och saffranskyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Saftig kyckling med citron- och saffranssmak passar fint på buffén.

Tillagningstid: 45 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en gryta. Fräs löken glansig ett par minuter. Vänd ner kycklingen och vitlöken tillsammans med koriander, saffran och pressad citron. Krydda med salt och peppar. Låt grytan få ett uppkok och låt puttra under lock på svag värme cirka 20 minuter tills kycklingen är genomkokt.
  2. Servera med citronskivor och hackad koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



sanna

2014-10-25

Riktigt fräsch och gott. Rekommenderas starkt!

Liknande recept

Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Sommarmarinerade kycklingfiléer

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

Betyg
Betyg
(134)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklingspett med hummus

Betyg
Betyg
(11)