Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Spätta med spröd panering med smak av citron.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 3 msk vetemjöl
  • 700 g rödspättafilé
  • 1 citron, rivet skal
  • 4 msk finhackad persilja
  • 3 msk smör
  • Tillbehör:
  • 800 g kokt potatis
  • 160 g babyspenat
  • 1 msk smör
  • 4 tomater, i bitar
  • 0.5 skivad citron

Gör så här

  1. Blanda salt, peppar och mjöl på ett fat. Vänd fisken i blandningen. Blanda citron och persilja och strö över filéerna på båda sidor. Tryck till lite så att det fastnar i paneringen. Stek filéerna i fettet på ganska låg värme tills de precis är genomstekta.

Servering

Servera genast med potatis, gärna pressad, smörfräst babyspenat, tomater och citronskivor. Bjud gärna bröd till.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Asiatisk fisk i ugn

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Torsk i saffranssås med rosépeppar

Betyg
Betyg
(96)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 3 msk vetemjöl
  • 700 g rödspättafilé
  • 1 citron, rivet skal
  • 4 msk finhackad persilja
  • 3 msk smör
  • Tillbehör:
  • 800 g kokt potatis
  • 160 g babyspenat
  • 1 msk smör
  • 4 tomater, i bitar
  • 0.5 skivad citron

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Spätta med spröd panering med smak av citron.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda salt, peppar och mjöl på ett fat. Vänd fisken i blandningen. Blanda citron och persilja och strö över filéerna på båda sidor. Tryck till lite så att det fastnar i paneringen. Stek filéerna i fettet på ganska låg värme tills de precis är genomstekta.

Servering

Servera genast med potatis, gärna pressad, smörfräst babyspenat, tomater och citronskivor. Bjud gärna bröd till.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Asiatisk fisk i ugn

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Torsk i saffranssås med rosépeppar

Betyg
Betyg
(96)