Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

Betyg (1-5):
3.43 (14 betyg)

Spätta med spröd panering med smak av citron.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 3 msk vetemjöl
  • 700 g rödspättafilé
  • 1 citron, rivet skal
  • 4 msk finhackad persilja
  • 3 msk smör
  • Tillbehör:
  • 800 g kokt potatis
  • 160 g babyspenat
  • 1 msk smör
  • 4 tomater, i bitar
  • 0.5 skivad citron

Gör så här

  1. Blanda salt, peppar och mjöl på ett fat. Vänd fisken i blandningen. Blanda citron och persilja och strö över filéerna på båda sidor. Tryck till lite så att det fastnar i paneringen. Stek filéerna i fettet på ganska låg värme tills de precis är genomstekta.

Servering

Servera genast med potatis, gärna pressad, smörfräst babyspenat, tomater och citronskivor. Bjud gärna bröd till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fisk med frasigt täcke

(73)

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

(0)

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

(2)

Peixe frito com batata doce

(4)

Torsk med tomat, halloumi och dill

(11)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(3)

Laxrulader med torskfärs och gräddkokt fänkål

(99)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 3 msk vetemjöl
  • 700 g rödspättafilé
  • 1 citron, rivet skal
  • 4 msk finhackad persilja
  • 3 msk smör
  • Tillbehör:
  • 800 g kokt potatis
  • 160 g babyspenat
  • 1 msk smör
  • 4 tomater, i bitar
  • 0.5 skivad citron

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

Betyg (1-5):
3.43 (14 betyg)

Spätta med spröd panering med smak av citron.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda salt, peppar och mjöl på ett fat. Vänd fisken i blandningen. Blanda citron och persilja och strö över filéerna på båda sidor. Tryck till lite så att det fastnar i paneringen. Stek filéerna i fettet på ganska låg värme tills de precis är genomstekta.

Servering

Servera genast med potatis, gärna pressad, smörfräst babyspenat, tomater och citronskivor. Bjud gärna bröd till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fisk med frasigt täcke

(73)

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

(0)

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

(2)

Peixe frito com batata doce

(4)

Torsk med tomat, halloumi och dill

(11)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(3)

Laxrulader med torskfärs och gräddkokt fänkål

(99)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies