Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

Betyg (1-5):
3.46 (13 betyg)

Spätta med spröd panering med smak av citron.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 3 msk vetemjöl
  • 700 g rödspättafilé
  • 1 citron, rivet skal
  • 4 msk finhackad persilja
  • 3 msk smör
  • Tillbehör:
  • 800 g kokt potatis
  • 160 g babyspenat
  • 1 msk smör
  • 4 tomater, i bitar
  • 0.5 skivad citron

Gör så här

  1. Blanda salt, peppar och mjöl på ett fat. Vänd fisken i blandningen. Blanda citron och persilja och strö över filéerna på båda sidor. Tryck till lite så att det fastnar i paneringen. Stek filéerna i fettet på ganska låg värme tills de precis är genomstekta.

Servering

Servera genast med potatis, gärna pressad, smörfräst babyspenat, tomater och citronskivor. Bjud gärna bröd till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(1)

Lax- och skaldjursgryta med saffran

(12)

Bouillabaisse med örtaioli

(34)

Gratinerad lax med basilika och västerbottensost

(32)

Saffransfisk med fänkål och tomater

(4)

Bowl med sashimilax

(2)

Fisk i skaldjurssås

(8)

Chili- och limelax i ugn med nudelsallad

(148)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 3 msk vetemjöl
  • 700 g rödspättafilé
  • 1 citron, rivet skal
  • 4 msk finhackad persilja
  • 3 msk smör
  • Tillbehör:
  • 800 g kokt potatis
  • 160 g babyspenat
  • 1 msk smör
  • 4 tomater, i bitar
  • 0.5 skivad citron

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

Betyg (1-5):
3.46 (13 betyg)

Spätta med spröd panering med smak av citron.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda salt, peppar och mjöl på ett fat. Vänd fisken i blandningen. Blanda citron och persilja och strö över filéerna på båda sidor. Tryck till lite så att det fastnar i paneringen. Stek filéerna i fettet på ganska låg värme tills de precis är genomstekta.

Servering

Servera genast med potatis, gärna pressad, smörfräst babyspenat, tomater och citronskivor. Bjud gärna bröd till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(1)

Lax- och skaldjursgryta med saffran

(12)

Bouillabaisse med örtaioli

(34)

Gratinerad lax med basilika och västerbottensost

(32)

Saffransfisk med fänkål och tomater

(4)

Bowl med sashimilax

(2)

Fisk i skaldjurssås

(8)

Chili- och limelax i ugn med nudelsallad

(148)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies