För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Citron- och kardemummayoghurt

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Strö eventuellt på lite extra kardemumma och servera som dessert med bitar av mango, granatäpple eller vindruvor.

Tillagningstid: 2 timmar 20 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liter mild naturell yoghurt eller ca halva mängden matyoghurt
  • 3 msk råsocker eller brun farin
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 tsk stötta kardemummafrö
  • 2 krm vaniljsocker

Gör så här

  1. Låt den naturella yoghurten rinna av i ett durkslag med en silduk eller tunn handduk 2-3 timmar (det ska bli lite mindre än hälften avrunnen massa). Matyoghurten behöver inte rinna av.
  2. Sjud råsocker, citronsaft och kardemumma tills sockret har löst sig och lagen tjocknat/blivit simmig. Låt den svalna.
  3. Blanda lagen med den avrunna yoghurten eller matyoghurten. Smaksätt med vaniljsocker.
  4. Häll upp i små portionsglas. Ställ svalt i några timmar.

Servering

Strö eventuellt på lite extra kardemumma och servera som dessert med frukt, i bitar, t ex mango, granatäpple, vindruvor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(48)

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

(15)

Äggvåfflor

(66)

Våfflor utan ägg

(108)

Yoghurtbägare med hjortron

(5)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(56)

Grekisk dessertbägare

(5)

Frukt och bär med vaniljkräm

(2)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 1 liter mild naturell yoghurt eller ca halva mängden matyoghurt
  • 3 msk råsocker eller brun farin
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 tsk stötta kardemummafrö
  • 2 krm vaniljsocker

Citron- och kardemummayoghurt

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Strö eventuellt på lite extra kardemumma och servera som dessert med bitar av mango, granatäpple eller vindruvor.

Tillagningstid: 2 timmar 20 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt den naturella yoghurten rinna av i ett durkslag med en silduk eller tunn handduk 2-3 timmar (det ska bli lite mindre än hälften avrunnen massa). Matyoghurten behöver inte rinna av.
  2. Sjud råsocker, citronsaft och kardemumma tills sockret har löst sig och lagen tjocknat/blivit simmig. Låt den svalna.
  3. Blanda lagen med den avrunna yoghurten eller matyoghurten. Smaksätt med vaniljsocker.
  4. Häll upp i små portionsglas. Ställ svalt i några timmar.

Servering

Strö eventuellt på lite extra kardemumma och servera som dessert med frukt, i bitar, t ex mango, granatäpple, vindruvor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(48)

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

(15)

Äggvåfflor

(66)

Våfflor utan ägg

(108)

Yoghurtbägare med hjortron

(5)

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(56)

Grekisk dessertbägare

(5)

Frukt och bär med vaniljkräm

(2)