För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Citron- och kardemummayoghurt

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Strö eventuellt på lite extra kardemumma och servera som dessert med bitar av mango, granatäpple eller vindruvor.

Tillagningstid: 2 timmar 20 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liter mild naturell yoghurt eller ca halva mängden matyoghurt
  • 3 msk råsocker eller brun farin
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 tsk stötta kardemummafrö
  • 2 krm vaniljsocker

Gör så här

  1. Låt den naturella yoghurten rinna av i ett durkslag med en silduk eller tunn handduk 2-3 timmar (det ska bli lite mindre än hälften avrunnen massa). Matyoghurten behöver inte rinna av.
  2. Sjud råsocker, citronsaft och kardemumma tills sockret har löst sig och lagen tjocknat/blivit simmig. Låt den svalna.
  3. Blanda lagen med den avrunna yoghurten eller matyoghurten. Smaksätt med vaniljsocker.
  4. Häll upp i små portionsglas. Ställ svalt i några timmar.

Servering

Strö eventuellt på lite extra kardemumma och servera som dessert med frukt, i bitar, t ex mango, granatäpple, vindruvor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grekisk dessertbägare

(5)

Äggvåfflor

(88)

Yoghurtbägare med hjortron

(5)

Vit chokladmousse med blueberry swirl

(40)

Körsbärstrifle med kardemummaskorpor

(5)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Frukt och bär med vaniljkräm

(2)

Hallonsmoothie

(8)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 1 liter mild naturell yoghurt eller ca halva mängden matyoghurt
  • 3 msk råsocker eller brun farin
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 tsk stötta kardemummafrö
  • 2 krm vaniljsocker

Citron- och kardemummayoghurt

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Strö eventuellt på lite extra kardemumma och servera som dessert med bitar av mango, granatäpple eller vindruvor.

Tillagningstid: 2 timmar 20 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt den naturella yoghurten rinna av i ett durkslag med en silduk eller tunn handduk 2-3 timmar (det ska bli lite mindre än hälften avrunnen massa). Matyoghurten behöver inte rinna av.
  2. Sjud råsocker, citronsaft och kardemumma tills sockret har löst sig och lagen tjocknat/blivit simmig. Låt den svalna.
  3. Blanda lagen med den avrunna yoghurten eller matyoghurten. Smaksätt med vaniljsocker.
  4. Häll upp i små portionsglas. Ställ svalt i några timmar.

Servering

Strö eventuellt på lite extra kardemumma och servera som dessert med frukt, i bitar, t ex mango, granatäpple, vindruvor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grekisk dessertbägare

(5)

Äggvåfflor

(88)

Yoghurtbägare med hjortron

(5)

Vit chokladmousse med blueberry swirl

(40)

Körsbärstrifle med kardemummaskorpor

(5)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Frukt och bär med vaniljkräm

(2)

Hallonsmoothie

(8)