För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Chutneykyckling

Betyg (1-5):
2.86 (7 betyg)

En saftig sötstark kycklingrätt som sköter sig själv i ugnen. En lättlagad och välsmakande veckomiddag.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 kycklingklubbor
  • 1 citron, pressad saft
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 2 tsk curry
  • 2 msk dijonsenap
  • 4 msk mango chutney
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1.5 dl varmt, torrt vitt vin

Gör så här

  1. Tag eventuellt bort skinnet på kycklingklubborna eller skär några snitt i köttet så att det bättre kan dra åt sig av chutneyblandningen. Lägg kycklingen i en smord ugnsform och häll över hälften av citronsaften.
  2. Blanda smör, curry, senap och resten av citronsaften. Tillsätt chutney, salt och peppar. Täck kycklingdelarna så noga som möjligt med blandningen. Låt stå i ugnen 15 minuter.
  3. Häll det varma vinet i ugnsformen. Låt kycklingen stå ytterligare 30 minuter i ugnen, ös med skyn då och då.

Servering

Servera med rött ris, citronklyftor och grönsaker, dekorera med klippt bladpersilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Staffan

2012-01-07

Bra , enklet och snabblagat. Vi körde färsk kycklinfilé istf låren. Gott särskilt om man serverar med t ex varm majs och extra chutney på burk. Blir saftigt trots att man inte tillsätter så mikt vätska, dvs man behöver ingen extra sås till.

Liknande recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(17)

Pasta med kyckling och bacon

(24)

Kycklingspett med hummus

(10)

Kycklingwok med cashewnötter

(79)

Pot au feu

(37)

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

(15)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)

Klassisk paella

(13)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 4 kycklingklubbor
  • 1 citron, pressad saft
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 2 tsk curry
  • 2 msk dijonsenap
  • 4 msk mango chutney
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1.5 dl varmt, torrt vitt vin

Chutneykyckling

Betyg (1-5):
2.86 (7 betyg)

En saftig sötstark kycklingrätt som sköter sig själv i ugnen. En lättlagad och välsmakande veckomiddag.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tag eventuellt bort skinnet på kycklingklubborna eller skär några snitt i köttet så att det bättre kan dra åt sig av chutneyblandningen. Lägg kycklingen i en smord ugnsform och häll över hälften av citronsaften.
  2. Blanda smör, curry, senap och resten av citronsaften. Tillsätt chutney, salt och peppar. Täck kycklingdelarna så noga som möjligt med blandningen. Låt stå i ugnen 15 minuter.
  3. Häll det varma vinet i ugnsformen. Låt kycklingen stå ytterligare 30 minuter i ugnen, ös med skyn då och då.

Servering

Servera med rött ris, citronklyftor och grönsaker, dekorera med klippt bladpersilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Staffan

2012-01-07

Bra , enklet och snabblagat. Vi körde färsk kycklinfilé istf låren. Gott särskilt om man serverar med t ex varm majs och extra chutney på burk. Blir saftigt trots att man inte tillsätter så mikt vätska, dvs man behöver ingen extra sås till.

Liknande recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(17)

Pasta med kyckling och bacon

(24)

Kycklingspett med hummus

(10)

Kycklingwok med cashewnötter

(79)

Pot au feu

(37)

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

(15)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)

Klassisk paella

(13)