
Chutneykyckling
Betyg (1-5):
En saftig sötstark kycklingrätt som sköter sig själv i ugnen. En lättlagad och välsmakande veckomiddag.
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 4 kycklingklubbor
- 1 citron, pressad saft
- 75 g rumsvarmt smör
- 2 tsk curry
- 2 msk dijonsenap
- 4 msk mango chutney
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1.5 dl varmt, torrt vitt vin
Gör så här
- Tag eventuellt bort skinnet på kycklingklubborna eller skär några snitt i köttet så att det bättre kan dra åt sig av chutneyblandningen. Lägg kycklingen i en smord ugnsform och häll över hälften av citronsaften.
- Blanda smör, curry, senap och resten av citronsaften. Tillsätt chutney, salt och peppar. Täck kycklingdelarna så noga som möjligt med blandningen. Låt stå i ugnen 15 minuter.
- Häll det varma vinet i ugnsformen. Låt kycklingen stå ytterligare 30 minuter i ugnen, ös med skyn då och då.
Servering
Servera med rött ris, citronklyftor och grönsaker, dekorera med klippt bladpersilja.
Liknande recept
Chutneykyckling
Betyg (1-5):
En saftig sötstark kycklingrätt som sköter sig själv i ugnen. En lättlagad och välsmakande veckomiddag.
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Tag eventuellt bort skinnet på kycklingklubborna eller skär några snitt i köttet så att det bättre kan dra åt sig av chutneyblandningen. Lägg kycklingen i en smord ugnsform och häll över hälften av citronsaften.
- Blanda smör, curry, senap och resten av citronsaften. Tillsätt chutney, salt och peppar. Täck kycklingdelarna så noga som möjligt med blandningen. Låt stå i ugnen 15 minuter.
- Häll det varma vinet i ugnsformen. Låt kycklingen stå ytterligare 30 minuter i ugnen, ös med skyn då och då.
Servering
Servera med rött ris, citronklyftor och grönsaker, dekorera med klippt bladpersilja.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2012-01-07
Bra , enklet och snabblagat. Vi körde färsk kycklinfilé istf låren. Gott särskilt om man serverar med t ex varm majs och extra chutney på burk. Blir saftigt trots att man inte tillsätter så mikt vätska, dvs man behöver ingen extra sås till.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Staffan
2012-01-07
Bra , enklet och snabblagat. Vi körde färsk kycklinfilé istf låren. Gott särskilt om man serverar med t ex varm majs och extra chutney på burk. Blir saftigt trots att man inte tillsätter så mikt vätska, dvs man behöver ingen extra sås till.