För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Chokladtryffel med chili och torkad frukt

Betyg (1-5):
2.59 (22 betyg)

Spännande smaksättning med lite sting i. Vackert och gott!

Tillagningstid: 3 timmar
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl grädde
  • 200 g mörk choklad, 70%
  • 1 msk starkt kaffe, helst espresso
  • 0.5 dl finhackade torkade aprikoser
  • 0.5 tsk finhackad chili
  • 1 dl kakao

Gör så här

  1. Koka upp grädden i en kastrull. Sänk värmen. Bryt sönder chokladen och lägg ner den i grädden. Rör om tills chokladen har smält. Ta kastrullen från värmen.
  2. Blanda i kaffe, aprikoser och chili. Ställ in i kylskåp tills smeten har stelnat så mycket att den kan formas, cirka 2 timmar.
  3. Forma kulor av cirka 1 matsked smet med hjälp av två teskedar. Klicka ner dem i lite kakao och rulla dem runt. Ta upp kulorna och rulla dem släta med händerna. Rulla dem åter i kakao.
  4. Lägg eventuellt tryfflarna i pappersformar. Låt tryfflarna stelna och förvara dem sedan svalt i burk med lock.

Obs!

  1. Chilin går naturligtvis att utesluta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Valentinhjärtan

(17)

Rickards kärleksmums

(12)

Jordgubbsbruschetta

(5)

Lussebullar med kvarg

(116)

Saffranspannkaka med mandel

(62)

Gotländsk saffranspannkaka

(34)

Kärleksmums grundrecept

(468)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 dl grädde
  • 200 g mörk choklad, 70%
  • 1 msk starkt kaffe, helst espresso
  • 0.5 dl finhackade torkade aprikoser
  • 0.5 tsk finhackad chili
  • 1 dl kakao

Chokladtryffel med chili och torkad frukt

Betyg (1-5):
2.59 (22 betyg)

Spännande smaksättning med lite sting i. Vackert och gott!

Tillagningstid: 3 timmar
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp grädden i en kastrull. Sänk värmen. Bryt sönder chokladen och lägg ner den i grädden. Rör om tills chokladen har smält. Ta kastrullen från värmen.
  2. Blanda i kaffe, aprikoser och chili. Ställ in i kylskåp tills smeten har stelnat så mycket att den kan formas, cirka 2 timmar.
  3. Forma kulor av cirka 1 matsked smet med hjälp av två teskedar. Klicka ner dem i lite kakao och rulla dem runt. Ta upp kulorna och rulla dem släta med händerna. Rulla dem åter i kakao.
  4. Lägg eventuellt tryfflarna i pappersformar. Låt tryfflarna stelna och förvara dem sedan svalt i burk med lock.

Obs!

  1. Chilin går naturligtvis att utesluta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Valentinhjärtan

(17)

Rickards kärleksmums

(12)

Jordgubbsbruschetta

(5)

Lussebullar med kvarg

(116)

Saffranspannkaka med mandel

(62)

Gotländsk saffranspannkaka

(34)

Kärleksmums grundrecept

(468)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)