Chokladtryffel med chili och torkad frukt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.59 (22 betyg)

Spännande smaksättning med lite sting i. Vackert och gott!

Tillagningstid: 3 timmar
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl grädde
  • 200 g mörk choklad, 70%
  • 1 msk starkt kaffe, helst espresso
  • 0.5 dl finhackade torkade aprikoser
  • 0.5 tsk finhackad chili
  • 1 dl kakao

Gör så här

  1. Koka upp grädden i en kastrull. Sänk värmen. Bryt sönder chokladen och lägg ner den i grädden. Rör om tills chokladen har smält. Ta kastrullen från värmen.
  2. Blanda i kaffe, aprikoser och chili. Ställ in i kylskåp tills smeten har stelnat så mycket att den kan formas, cirka 2 timmar.
  3. Forma kulor av cirka 1 matsked smet med hjälp av två teskedar. Klicka ner dem i lite kakao och rulla dem runt. Ta upp kulorna och rulla dem släta med händerna. Rulla dem åter i kakao.
  4. Lägg eventuellt tryfflarna i pappersformar. Låt tryfflarna stelna och förvara dem sedan svalt i burk med lock.

Obs!

  1. Chilin går naturligtvis att utesluta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rickards kärleksmums

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Knäckig saffranstosca

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Jordgubbsbruschetta

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Mjuk pepparkaka med kardemumma

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Saffransugnspannkaka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kärleksmums grundrecept

Betyg
Betyg
(470)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 dl grädde
  • 200 g mörk choklad, 70%
  • 1 msk starkt kaffe, helst espresso
  • 0.5 dl finhackade torkade aprikoser
  • 0.5 tsk finhackad chili
  • 1 dl kakao

Chokladtryffel med chili och torkad frukt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.59 (22 betyg)

Spännande smaksättning med lite sting i. Vackert och gott!

Tillagningstid: 3 timmar
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp grädden i en kastrull. Sänk värmen. Bryt sönder chokladen och lägg ner den i grädden. Rör om tills chokladen har smält. Ta kastrullen från värmen.
  2. Blanda i kaffe, aprikoser och chili. Ställ in i kylskåp tills smeten har stelnat så mycket att den kan formas, cirka 2 timmar.
  3. Forma kulor av cirka 1 matsked smet med hjälp av två teskedar. Klicka ner dem i lite kakao och rulla dem runt. Ta upp kulorna och rulla dem släta med händerna. Rulla dem åter i kakao.
  4. Lägg eventuellt tryfflarna i pappersformar. Låt tryfflarna stelna och förvara dem sedan svalt i burk med lock.

Obs!

  1. Chilin går naturligtvis att utesluta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rickards kärleksmums

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Knäckig saffranstosca

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Jordgubbsbruschetta

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Mjuk pepparkaka med kardemumma

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Saffransugnspannkaka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kärleksmums grundrecept

Betyg
Betyg
(470)