Chokladsandwich med glass

Betyg (1-5):
3.08 (49 betyg)

Barnens favorit i hemmagjord tappning.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 3.75 dl vetemjöl
  • 0.75 dl kakao
  • 1.75 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 225 g smör, osaltat, kallt och tärnat
  • 2 ägg, bara gulan
  • 1 liter glass, av valfri sort

Gör så här

  1. Klä två bakplåtar med bakplåtspapper. Blanda mjöl, kakao, florsocker och vaniljsocker i en stor skål. Arbeta in smöret med fingertopparna tills det hela blir en smulig massa. Tillsätt äggulorna och blanda till en deg. Stjälp upp den på lätt mjölad yta och forma till en boll.
  2. Kavla ut degen till en 5 mm tjock kaka mellan två ark bakplåtspapper. Ta ut 12 st kakor, ca 7 cm i diameter, i valfri form. Lägg kakorna på plåtarna och grädda i 8 minuter eller tills de är genomgräddade. Låt svalna på galler.
  3. Strax innan servering stansar eller skär du, i samma form som chokladkakorna, ut ca 1½ cm tjocka skivor glass. Lägg en chokladkaka i botten sedan en skiva glass och så en chokladkaka på toppen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

(15)

Kladdkaka med dadlar

(44)

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)

Karamelliserade päronchips doppade i choklad

(1)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Saffransmorotskaka med vit chokladsmörkräm

(3)

Chokladswirlade maränger med bär och grädde

(4)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 3.75 dl vetemjöl
  • 0.75 dl kakao
  • 1.75 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 225 g smör, osaltat, kallt och tärnat
  • 2 ägg, bara gulan
  • 1 liter glass, av valfri sort

Chokladsandwich med glass

Betyg (1-5):
3.08 (49 betyg)

Barnens favorit i hemmagjord tappning.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Klä två bakplåtar med bakplåtspapper. Blanda mjöl, kakao, florsocker och vaniljsocker i en stor skål. Arbeta in smöret med fingertopparna tills det hela blir en smulig massa. Tillsätt äggulorna och blanda till en deg. Stjälp upp den på lätt mjölad yta och forma till en boll.
  2. Kavla ut degen till en 5 mm tjock kaka mellan två ark bakplåtspapper. Ta ut 12 st kakor, ca 7 cm i diameter, i valfri form. Lägg kakorna på plåtarna och grädda i 8 minuter eller tills de är genomgräddade. Låt svalna på galler.
  3. Strax innan servering stansar eller skär du, i samma form som chokladkakorna, ut ca 1½ cm tjocka skivor glass. Lägg en chokladkaka i botten sedan en skiva glass och så en chokladkaka på toppen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

(15)

Kladdkaka med dadlar

(44)

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)

Karamelliserade päronchips doppade i choklad

(1)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Saffransmorotskaka med vit chokladsmörkräm

(3)

Chokladswirlade maränger med bär och grädde

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies