Chokladpraliner med kardemumma

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Supergoda praliner med choklad och kardemumma. Mycket enklare än de ser ut! "Det är min dotter Ines, 10 år, som lärt mig hur man gör. Och de är jättegoda!" - Sara Begner

Tillagningstid: 30 min + tid att stelna
14 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (3)
  • 250 g mörk choklad
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 0.5 tsk kardemummakärnor

Gör så här

  1. Smält 100 g choklad i vattenbad eller i mikro. Pensla insidan av små silikonformar, t ex iskubsformar, (spar ca 1/3 av chokladen). Ställ in i kylen tills de stelnat, ca 15 min.
  2. Värm grädde med kardemumma utan att det kokar. Lägg i 150 g grovhackad choklad. Rör tills den smält.
  3. Fyll formarna med tryffelsmeten och ställ in i kylen att stelna igen.
  4. Pensla choklad ovanpå de fyllda formarna och låt stelna. Tryck ut pralinerna och förvara i kylen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linn

2016-12-11

Innehållet kommer inte se ut som på bilden (där det mer ser ut som kola/fudge innuti). Innehållet är mer chokladtryffel-likt och till färgen lika mörkt som övrig choklad. Tänk på att använda en mörk choklad som du gillar att äta av som den är - det ska bli en pralin, så jag skulle inte välja "bakchoklad". De var lite struliga att få ihop. Hade underlättat om det stod med i receptet att låta tryffeln kallna helt innan den läggs i formarna, men gick ganska bra ändå. Tryffeln hade smält igenom överdraget på vissa och det märktes att överdraget smälte när fyllningen lades i. Så det är ett tips, att vänta till fyllningen kallnat helt. Skulle även ändra till nästa gång - att mortla kardemumman innan (det står inget om det i receptet heller, är det meningen att kärnorna ska användas hela?) Det gick förvånansvärt bra att pensla silikonformarna och få chokladen att fastna hela vägen upp. Dock väldigt mycket kladd och svårdiskat efteråt, samt mer chokladkladd när man skall ta ur hjärtana ur formen. (det skvätter choklad..). Kan tänka mig göra om dessa, och pröva använda olika kakao-% i fyllning resp överdrag.

Liknande recept

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(10)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Saffranspannkaka

(11)

Rulltårta med kardemumma, jordgubbar och rabarber

(3)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Äppelterrine med lagerbladsglass

(0)

Jordgubbsmuffins med vaniljyoghurttopping

(9)
3 st
  • Ingredienser (3)
  • 250 g mörk choklad
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 0.5 tsk kardemummakärnor

Chokladpraliner med kardemumma

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Supergoda praliner med choklad och kardemumma. Mycket enklare än de ser ut! "Det är min dotter Ines, 10 år, som lärt mig hur man gör. Och de är jättegoda!" - Sara Begner

Tillagningstid: 30 min + tid att stelna
14 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält 100 g choklad i vattenbad eller i mikro. Pensla insidan av små silikonformar, t ex iskubsformar, (spar ca 1/3 av chokladen). Ställ in i kylen tills de stelnat, ca 15 min.
  2. Värm grädde med kardemumma utan att det kokar. Lägg i 150 g grovhackad choklad. Rör tills den smält.
  3. Fyll formarna med tryffelsmeten och ställ in i kylen att stelna igen.
  4. Pensla choklad ovanpå de fyllda formarna och låt stelna. Tryck ut pralinerna och förvara i kylen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linn

2016-12-11

Innehållet kommer inte se ut som på bilden (där det mer ser ut som kola/fudge innuti). Innehållet är mer chokladtryffel-likt och till färgen lika mörkt som övrig choklad. Tänk på att använda en mörk choklad som du gillar att äta av som den är - det ska bli en pralin, så jag skulle inte välja "bakchoklad". De var lite struliga att få ihop. Hade underlättat om det stod med i receptet att låta tryffeln kallna helt innan den läggs i formarna, men gick ganska bra ändå. Tryffeln hade smält igenom överdraget på vissa och det märktes att överdraget smälte när fyllningen lades i. Så det är ett tips, att vänta till fyllningen kallnat helt. Skulle även ändra till nästa gång - att mortla kardemumman innan (det står inget om det i receptet heller, är det meningen att kärnorna ska användas hela?) Det gick förvånansvärt bra att pensla silikonformarna och få chokladen att fastna hela vägen upp. Dock väldigt mycket kladd och svårdiskat efteråt, samt mer chokladkladd när man skall ta ur hjärtana ur formen. (det skvätter choklad..). Kan tänka mig göra om dessa, och pröva använda olika kakao-% i fyllning resp överdrag.

Liknande recept

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(10)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Saffranspannkaka

(11)

Rulltårta med kardemumma, jordgubbar och rabarber

(3)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Äppelterrine med lagerbladsglass

(0)

Jordgubbsmuffins med vaniljyoghurttopping

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies