Chokladpannacotta med mörk rom

Betyg (1-5):
2.65 (60 betyg)

Smidigt att ha färdigt i kylskåpet. Urgod chokladsmak!

Tillagningstid: 20 min + 3 timmar att stelna
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 3 gelatinblad
  • 1 dl råsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g hackad mörk choklad
  • 0.5 dl mörk rom
  • 3 dl gräddfil
  • 0.5 dl råsocker
  • 0.5 dl vatten
  • 2 apelsiner

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
  2. Smält socker i grädde i en kastrull. Dra från värmen och tillsätt choklad och rom. Rör tills chokladen smält. Lyft upp gelatinbladen och tillsätt dem.
  3. Häll i gräddfil och rör tills smeten är helt slät. Häll upp i 8 små glas och ställ in i kylen att stelna ca 3 tim.
  4. Värm vatten och råsocker tills sockret smält. Låt kallna.
  5. Skär bort skalet från apelsinerna med en kniv. Skär så att allt det vita är borta. Skär ut klyftorna så att skinnsidorna är kvar och bara apelsinfiléerna lossnar. Toppa pannacottan med apelsin vid servering och droppa på lite sockerlag.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2015-11-12

Jag har precis gjort den med grekisk yoghurt. Den blir aningen syrligare än om man hade gjort den med gräddfil, tror jag. Men god ändå! Och med sockerlag till så kommer det bli kanon!

kan man ha turkisk yoghurt istället för gräddfil?

2015-08-26

kan man ha turkisk yoghurt istället för gräddfil?

Kalle

2015-01-04

Den blev jättebra. Och vilken skillnad det blev med apelsinen till. Den blir verkligen kronan på verket!

Brittmarie

2015-01-03

Kanongod och lättgjord!

Alex

2014-12-30

Spännande

Anki

2014-12-29

Har någon gjort denna än? Var den god?

Liknande recept

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

(6)

Citrusglass med chokladöverdrag

(0)

Chokladswirlade maränger med bär och grädde

(4)

Vit chokladtryffel

(35)

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

(15)

Black bean chocolate cake

(23)

Chokladkaka extra allt

(34)

Valnöts- och chokladfudge

(3)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 3 gelatinblad
  • 1 dl råsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g hackad mörk choklad
  • 0.5 dl mörk rom
  • 3 dl gräddfil
  • 0.5 dl råsocker
  • 0.5 dl vatten
  • 2 apelsiner

Chokladpannacotta med mörk rom

Betyg (1-5):
2.65 (60 betyg)

Smidigt att ha färdigt i kylskåpet. Urgod chokladsmak!

Tillagningstid: 20 min + 3 timmar att stelna
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
  2. Smält socker i grädde i en kastrull. Dra från värmen och tillsätt choklad och rom. Rör tills chokladen smält. Lyft upp gelatinbladen och tillsätt dem.
  3. Häll i gräddfil och rör tills smeten är helt slät. Häll upp i 8 små glas och ställ in i kylen att stelna ca 3 tim.
  4. Värm vatten och råsocker tills sockret smält. Låt kallna.
  5. Skär bort skalet från apelsinerna med en kniv. Skär så att allt det vita är borta. Skär ut klyftorna så att skinnsidorna är kvar och bara apelsinfiléerna lossnar. Toppa pannacottan med apelsin vid servering och droppa på lite sockerlag.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2015-11-12

Jag har precis gjort den med grekisk yoghurt. Den blir aningen syrligare än om man hade gjort den med gräddfil, tror jag. Men god ändå! Och med sockerlag till så kommer det bli kanon!

kan man ha turkisk yoghurt istället för gräddfil?

2015-08-26

kan man ha turkisk yoghurt istället för gräddfil?

Kalle

2015-01-04

Den blev jättebra. Och vilken skillnad det blev med apelsinen till. Den blir verkligen kronan på verket!

Brittmarie

2015-01-03

Kanongod och lättgjord!

Alex

2014-12-30

Spännande

Anki

2014-12-29

Har någon gjort denna än? Var den god?

Liknande recept

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

(6)

Citrusglass med chokladöverdrag

(0)

Chokladswirlade maränger med bär och grädde

(4)

Vit chokladtryffel

(35)

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

(15)

Black bean chocolate cake

(23)

Chokladkaka extra allt

(34)

Valnöts- och chokladfudge

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies