Chokladmousse med konjak

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.5 (2 betyg)

Lyxig och lättgjord chokladmousse smaksatt med konjak. Perfekt att bjuda på som dessert efter en trevlig middag.

Tillagningstid: 20 min + tid att stelna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl 1+ vispgrädde
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl vatten
  • 2 äggulor
  • 4 msk konjak eller liknande sprit

Gör så här

  1. Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp 1 dl grädde och häll över chokladen.
  2. Rör om tills chokladen smält. Koka upp socker och vatten tills sockret smält.
  3. Vispa äggulorna med elvisp och häll ner den varma sockerlagen i en tunn stråle under vispning.
  4. Vispa till vitt och skummigt. Vispa resten av grädden fluffig.
  5. Rör ner chokladen i äggvispet vänd sedan varsamt ner grädden.
  6. Tillsätt konjaken och häll upp i 4-6 serveringsglas. Låt stå kallt minst 2 tim. Garnera valfritt eller toppa med vispad grädde vid servering.

Tips

Koka upp frysta hallon i en kastrull och mixa dem till en slät sås med en stavmixer. Låt svalna och skeda över moussen. (sila av kärnorna om ni vill ha en slät sås)

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Mozartkulor

Betyg
Betyg
(73)
Spara recept

Nutella semifreddo

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Chokladpastej med blueberry curd

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Chokladmousse på avokado med crunch

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lakritsstrut med färska hallon

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Julbomb

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tryffeltårta med varma hjortron och vispad grädde

Betyg
Betyg
(20)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl 1+ vispgrädde
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl vatten
  • 2 äggulor
  • 4 msk konjak eller liknande sprit

Chokladmousse med konjak

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.5 (2 betyg)

Lyxig och lättgjord chokladmousse smaksatt med konjak. Perfekt att bjuda på som dessert efter en trevlig middag.

Tillagningstid: 20 min + tid att stelna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp 1 dl grädde och häll över chokladen.
  2. Rör om tills chokladen smält. Koka upp socker och vatten tills sockret smält.
  3. Vispa äggulorna med elvisp och häll ner den varma sockerlagen i en tunn stråle under vispning.
  4. Vispa till vitt och skummigt. Vispa resten av grädden fluffig.
  5. Rör ner chokladen i äggvispet vänd sedan varsamt ner grädden.
  6. Tillsätt konjaken och häll upp i 4-6 serveringsglas. Låt stå kallt minst 2 tim. Garnera valfritt eller toppa med vispad grädde vid servering.

Tips

Koka upp frysta hallon i en kastrull och mixa dem till en slät sås med en stavmixer. Låt svalna och skeda över moussen. (sila av kärnorna om ni vill ha en slät sås)

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Mozartkulor

Betyg
Betyg
(73)
Spara recept

Nutella semifreddo

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Chokladpastej med blueberry curd

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Chokladmousse på avokado med crunch

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lakritsstrut med färska hallon

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Julbomb

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tryffeltårta med varma hjortron och vispad grädde

Betyg
Betyg
(20)