Chokladmousse

Betyg (1-5):
2.9 (50 betyg)

Den här moussen har en mörk, vuxen smak, gjord på det franska sättet utan grädde. Med en ton av citrus. Mums!

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 200 g mörk choklad, ca 70 %
  • 25 g smör
  • 4 ägg
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 citron, rivet skal

Gör så här

  1. Bryt chokladen i mindre bitar. Lägg chokladbitar och smör i en skål. Koka upp vatten i en kastrull. Låt vattnet sjuda och ställ skålen på kastrullen så att choklad och smör smälter. Ta skålen från värmen. Separera äggen i gulor och vitor. Lägg gulorna i en bunke och vitorna i en annan.
  2. Vispa ihop äggulor och socker, häll sedan blandningen i den smälta chokladen. Blanda ordentligt med till exempel en slickepott. Vispa äggvitorna till ett vitt skum, enklast med elvisp. Rör ner citronskalet i den vispade äggvitan. Blanda varsamt ihop chokladblandningen och äggvitorna.
  3. Lägg moussen i en spritspåse och spritsa i portionsglas eller skålar. Det går även bra att fördela med en sked. Låt moussen stå minst 30 minuter eller gärna några timmar i kylen.

Servering

Klicka upp i ett vacker glas med rostade nötter, frukt eller bär och du har en perfekt avslutning på en god middag.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johan

2013-01-07

Detta är det klassiska recept. Där krävs det att du vispar äggvitorna till rätt konsistens. Inte för hårt och inte för löst. För att få en luftig mousse så som den ska vara. Strålande!

Erik

2012-10-31

God, speciellt med en skvätt cointreau. Dock skär den sig lätt och blir ganska ojämn

Liknande recept

Kladdkaka med marinerade jordgubbar

(48)

Chokladtiramisu

(8)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(8)

Nutellakladdkaka med marängtopp

(9)

Kladdkaka med nötkola

(13)

Blackbean muffins

(13)

Choklad- och körsbärstårta

(68)

Choklad- och marängtårta

(60)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 200 g mörk choklad, ca 70 %
  • 25 g smör
  • 4 ägg
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 citron, rivet skal

Chokladmousse

Betyg (1-5):
2.9 (50 betyg)

Den här moussen har en mörk, vuxen smak, gjord på det franska sättet utan grädde. Med en ton av citrus. Mums!

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryt chokladen i mindre bitar. Lägg chokladbitar och smör i en skål. Koka upp vatten i en kastrull. Låt vattnet sjuda och ställ skålen på kastrullen så att choklad och smör smälter. Ta skålen från värmen. Separera äggen i gulor och vitor. Lägg gulorna i en bunke och vitorna i en annan.
  2. Vispa ihop äggulor och socker, häll sedan blandningen i den smälta chokladen. Blanda ordentligt med till exempel en slickepott. Vispa äggvitorna till ett vitt skum, enklast med elvisp. Rör ner citronskalet i den vispade äggvitan. Blanda varsamt ihop chokladblandningen och äggvitorna.
  3. Lägg moussen i en spritspåse och spritsa i portionsglas eller skålar. Det går även bra att fördela med en sked. Låt moussen stå minst 30 minuter eller gärna några timmar i kylen.

Servering

Klicka upp i ett vacker glas med rostade nötter, frukt eller bär och du har en perfekt avslutning på en god middag.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johan

2013-01-07

Detta är det klassiska recept. Där krävs det att du vispar äggvitorna till rätt konsistens. Inte för hårt och inte för löst. För att få en luftig mousse så som den ska vara. Strålande!

Erik

2012-10-31

God, speciellt med en skvätt cointreau. Dock skär den sig lätt och blir ganska ojämn

Liknande recept

Kladdkaka med marinerade jordgubbar

(48)

Chokladtiramisu

(8)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(8)

Nutellakladdkaka med marängtopp

(9)

Kladdkaka med nötkola

(13)

Blackbean muffins

(13)

Choklad- och körsbärstårta

(68)

Choklad- och marängtårta

(60)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies