Chokladkolapaj

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Utsökta små bakverk som inte alls är svåra att göra.

Tillagningstid: 30 min + 30 min i kylen
Ugnstemperatur:225º
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk vatten
  • Fyllning:
  • 400 g karamelliserad mjölk
  • 100 g hackad mörk choklad

Gör så här

  1. Nyp ihop smör, mjöl och socker. Tillsätt vatten och knåda till en deg. Tryck ut i 8 små formar och ställ i kylen 15 min. Nagga med en gaffel och grädda mitt i ugnen 10 min.
  2. Värm den karamelliserade mjölken försiktigt och vänd ner den hackade chokladen.
  3. Fördela chokladkolasåsen i de gräddade pajskalen och ställ kallt 30 minuter.
  4. Garnera med karamellpopcorn.

Tips

Om du inte hittar karamelliserad mjölk i hyllan så kan du koka en burk sötad kondenserad mjölk i en stor kastrull med vatten i 4 timmar. Pajen kan också göras som munsbitar i minimuffinsformar, då blir det cirka 16 stycken.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2016-03-17

Kanske en dum fråga men dessa går inte frysa in va? Och om man gör dom i muffinsform så gissar jag att de är utan formar och direkt i plåten.

Liknande recept

Vit chokladtryffel

(36)

Chokladtoppar

(3)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(8)

Sommardröm

(1)

Chokladmarängtårta utan att baka

(95)

Citrusflarn

(4)

Blåbär- och kokosbräck

(14)

Marängtäckt chokladkaka

(25)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk vatten
  • Fyllning:
  • 400 g karamelliserad mjölk
  • 100 g hackad mörk choklad

Chokladkolapaj

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Utsökta små bakverk som inte alls är svåra att göra.

Tillagningstid: 30 min + 30 min i kylen
Ugnstemperatur:225º
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Nyp ihop smör, mjöl och socker. Tillsätt vatten och knåda till en deg. Tryck ut i 8 små formar och ställ i kylen 15 min. Nagga med en gaffel och grädda mitt i ugnen 10 min.
  2. Värm den karamelliserade mjölken försiktigt och vänd ner den hackade chokladen.
  3. Fördela chokladkolasåsen i de gräddade pajskalen och ställ kallt 30 minuter.
  4. Garnera med karamellpopcorn.

Tips

Om du inte hittar karamelliserad mjölk i hyllan så kan du koka en burk sötad kondenserad mjölk i en stor kastrull med vatten i 4 timmar. Pajen kan också göras som munsbitar i minimuffinsformar, då blir det cirka 16 stycken.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2016-03-17

Kanske en dum fråga men dessa går inte frysa in va? Och om man gör dom i muffinsform så gissar jag att de är utan formar och direkt i plåten.

Liknande recept

Vit chokladtryffel

(36)

Chokladtoppar

(3)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(8)

Sommardröm

(1)

Chokladmarängtårta utan att baka

(95)

Citrusflarn

(4)

Blåbär- och kokosbräck

(14)

Marängtäckt chokladkaka

(25)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies