För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Chokladkolapaj

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Utsökta små bakverk som inte alls är svåra att göra.

Tillagningstid: 30 min + 30 min i kylen
Ugnstemperatur:225º
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk vatten
  • Fyllning:
  • 400 g karamelliserad mjölk
  • 100 g hackad mörk choklad

Gör så här

  1. Nyp ihop smör, mjöl och socker. Tillsätt vatten och knåda till en deg. Tryck ut i 8 små formar och ställ i kylen 15 min. Nagga med en gaffel och grädda mitt i ugnen 10 min.
  2. Värm den karamelliserade mjölken försiktigt och vänd ner den hackade chokladen.
  3. Fördela chokladkolasåsen i de gräddade pajskalen och ställ kallt 30 minuter.
  4. Garnera med karamellpopcorn.

Tips

Om du inte hittar karamelliserad mjölk i hyllan så kan du koka en burk sötad kondenserad mjölk i en stor kastrull med vatten i 4 timmar. Pajen kan också göras som munsbitar i minimuffinsformar, då blir det cirka 16 stycken.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2016-03-17

Kanske en dum fråga men dessa går inte frysa in va? Och om man gör dom i muffinsform så gissar jag att de är utan formar och direkt i plåten.

Liknande recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(72)

Marängtårta med choklad

(96)

Marängtäckt chokladkaka

(30)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(15)

Cupcakespindlar till halloween

(3)

Blåbär- och kokosbräck

(14)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(4)

Citrusflarn

(4)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk vatten
  • Fyllning:
  • 400 g karamelliserad mjölk
  • 100 g hackad mörk choklad

Chokladkolapaj

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Utsökta små bakverk som inte alls är svåra att göra.

Tillagningstid: 30 min + 30 min i kylen
Ugnstemperatur:225º
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Nyp ihop smör, mjöl och socker. Tillsätt vatten och knåda till en deg. Tryck ut i 8 små formar och ställ i kylen 15 min. Nagga med en gaffel och grädda mitt i ugnen 10 min.
  2. Värm den karamelliserade mjölken försiktigt och vänd ner den hackade chokladen.
  3. Fördela chokladkolasåsen i de gräddade pajskalen och ställ kallt 30 minuter.
  4. Garnera med karamellpopcorn.

Tips

Om du inte hittar karamelliserad mjölk i hyllan så kan du koka en burk sötad kondenserad mjölk i en stor kastrull med vatten i 4 timmar. Pajen kan också göras som munsbitar i minimuffinsformar, då blir det cirka 16 stycken.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2016-03-17

Kanske en dum fråga men dessa går inte frysa in va? Och om man gör dom i muffinsform så gissar jag att de är utan formar och direkt i plåten.

Liknande recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(72)

Marängtårta med choklad

(96)

Marängtäckt chokladkaka

(30)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(15)

Cupcakespindlar till halloween

(3)

Blåbär- och kokosbräck

(14)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(4)

Citrusflarn

(4)