För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Chokladkaka med zucchini

Betyg (1-5):
4.41 (17 betyg)

Så saftig och god chokladkaka med zucchini och mörk choklad. Pefekt att servera på fikakalaset eller som dessert. Recept av Karoline Jönsson

Tillagningstid: 20 min + 1 tim i ugn
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 230 g grovt riven zucchini (5 dl)
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakaopulver
  • 150 g mörk choklad, hackad
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk bikarbonat
  • 0.5 tsk salt
  • 2.5 dl havredryck
  • 1.5 dl rapsolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Krama runt den rivna zucchinin i en bunke och pressa ut överflödig vätska. Blanda ihop alla torra ingredienser.
  2. Tillsätt zucchini, havredryck och rapsolja. Rör om till en jämn smet.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer 2 liter. Grädda kakan mitt i ugnen 60–70 min.
  4. Grädda tills en provsticka kommer upp torr (98°). Får kakan för mycket färg kan du lägga ett bakplåtspapper ovanpå. Låt svalna i formen och servera i tjocka skivor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Petra

2020-09-16

Testade med glutenfri mjölmix istället och det blev hur bra som helst!! Så god och saftig kaka. Hade inte heller en två liters form utan delade upp smeten i två en-liters formar istället och körde 50 minuter i ugnen.

Checkbox Coop

2020-06-23

Hej M.R. Testa med en glutenfri mjölmix. Däremot har vi inte provlagat just den här kakan med det, så vi vet inte exakt hur resultatet blir. Mvh/ Maja, redaktör

M.R

2020-06-20

Skulle vilja byta ut mjölet mot ngt glutefritt. Har du ngt annat att rekommendera till just den här kakan som är glutenfritt?

Checkbox Coop

2020-06-18

Hej Christina! Ja, det går bra att ersätta havredrycken med mjölk /Maja, redaktör

Christina

2020-06-17

Kan man byta havredrycken mot vanlig mjölk utan att det blir ”fel”?

Liknande recept

Morotskaka

(19)

Pumpakaka med glasyr

(46)

Pumpakaka

(21)

Pumpapaj med pekannötter

(9)

Zucchinikaka med kardemumma och apelsinglasyr

(18)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 230 g grovt riven zucchini (5 dl)
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakaopulver
  • 150 g mörk choklad, hackad
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk bikarbonat
  • 0.5 tsk salt
  • 2.5 dl havredryck
  • 1.5 dl rapsolja

Chokladkaka med zucchini

Betyg (1-5):
4.41 (17 betyg)

Så saftig och god chokladkaka med zucchini och mörk choklad. Pefekt att servera på fikakalaset eller som dessert. Recept av Karoline Jönsson

Tillagningstid: 20 min + 1 tim i ugn
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Krama runt den rivna zucchinin i en bunke och pressa ut överflödig vätska. Blanda ihop alla torra ingredienser.
  2. Tillsätt zucchini, havredryck och rapsolja. Rör om till en jämn smet.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer 2 liter. Grädda kakan mitt i ugnen 60–70 min.
  4. Grädda tills en provsticka kommer upp torr (98°). Får kakan för mycket färg kan du lägga ett bakplåtspapper ovanpå. Låt svalna i formen och servera i tjocka skivor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Petra

2020-09-16

Testade med glutenfri mjölmix istället och det blev hur bra som helst!! Så god och saftig kaka. Hade inte heller en två liters form utan delade upp smeten i två en-liters formar istället och körde 50 minuter i ugnen.

Checkbox Coop

2020-06-23

Hej M.R. Testa med en glutenfri mjölmix. Däremot har vi inte provlagat just den här kakan med det, så vi vet inte exakt hur resultatet blir. Mvh/ Maja, redaktör

M.R

2020-06-20

Skulle vilja byta ut mjölet mot ngt glutefritt. Har du ngt annat att rekommendera till just den här kakan som är glutenfritt?

Checkbox Coop

2020-06-18

Hej Christina! Ja, det går bra att ersätta havredrycken med mjölk /Maja, redaktör

Christina

2020-06-17

Kan man byta havredrycken mot vanlig mjölk utan att det blir ”fel”?

Liknande recept

Morotskaka

(19)

Pumpakaka med glasyr

(46)

Pumpakaka

(21)

Pumpapaj med pekannötter

(9)

Zucchinikaka med kardemumma och apelsinglasyr

(18)