För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Chokladkaka med chokladglasyr

Betyg (1-5):
4.5 (4 betyg)

Choklad ”extra allt” får du i denna saftiga chokladkaka som toppas med en oemotståndlig chokladglasyr med kondenserad mjölk.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g chokladknappar, mörka
  • 100 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 krm salt
  • 2 ägg
  • Chokladglasyr:
  • 100 g chokladknappar, mörka
  • 1 dl kondenserad mjölk

Gör så här

  1. Smöra och bröa en brödform som rymmer 1½ liter. Lägg chokladen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och häll över chokladen. Rör till en slät chokladsmet. Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning i chokladen och rör sedan ner de torra ingredienserna. Rör till en jämn smet och häll i formen. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna innan du tar ut den ur formen.

Chokladglasyr:

  1. Smält chokladen varsamt över vattenbad. Häll den kondenserade mjölken i en skål och rör varsamt ner chokladen. Bred glasyren direkt över kakan.

Servering

Pudra gärna över florsocker vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Semifreddo med nougat

(2)

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

(12)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(15)

Dalkullans smultronkorg

(14)

Vit chokladtryffel

(39)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(4)

Sommardröm

(2)

Marängtäckt chokladkaka

(29)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 150 g chokladknappar, mörka
  • 100 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 krm salt
  • 2 ägg
  • Chokladglasyr:
  • 100 g chokladknappar, mörka
  • 1 dl kondenserad mjölk

Chokladkaka med chokladglasyr

Betyg (1-5):
4.5 (4 betyg)

Choklad ”extra allt” får du i denna saftiga chokladkaka som toppas med en oemotståndlig chokladglasyr med kondenserad mjölk.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smöra och bröa en brödform som rymmer 1½ liter. Lägg chokladen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och häll över chokladen. Rör till en slät chokladsmet. Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning i chokladen och rör sedan ner de torra ingredienserna. Rör till en jämn smet och häll i formen. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna innan du tar ut den ur formen.

Chokladglasyr:

  1. Smält chokladen varsamt över vattenbad. Häll den kondenserade mjölken i en skål och rör varsamt ner chokladen. Bred glasyren direkt över kakan.

Servering

Pudra gärna över florsocker vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Semifreddo med nougat

(2)

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

(12)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(15)

Dalkullans smultronkorg

(14)

Vit chokladtryffel

(39)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(4)

Sommardröm

(2)

Marängtäckt chokladkaka

(29)