Chokladkaka med chokladglasyr

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Choklad ”extra allt” får du i denna saftiga chokladkaka som toppas med en oemotståndlig chokladglasyr med kondenserad mjölk.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g chokladknappar, mörka
  • 100 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 krm salt
  • 2 ägg
  • Chokladglasyr:
  • 100 g chokladknappar, mörka
  • 1 dl kondenserad mjölk

Gör så här

  1. Smöra och bröa en brödform som rymmer 1½ liter. Lägg chokladen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och häll över chokladen. Rör till en slät chokladsmet. Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning i chokladen och rör sedan ner de torra ingredienserna. Rör till en jämn smet och häll i formen. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna innan du tar ut den ur formen.

Chokladglasyr:

  1. Smält chokladen varsamt över vattenbad. Häll den kondenserade mjölken i en skål och rör varsamt ner chokladen. Bred glasyren direkt över kakan.

Servering

Pudra gärna över florsocker vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Marängtårta med choklad

Betyg
Betyg
(97)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Dalkullans smultronkorg

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kladdkaketårta

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Cupcakespindlar till halloween

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kolagodis med mjölkchoklad

Betyg
Betyg
(22)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 150 g chokladknappar, mörka
  • 100 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 krm salt
  • 2 ägg
  • Chokladglasyr:
  • 100 g chokladknappar, mörka
  • 1 dl kondenserad mjölk

Chokladkaka med chokladglasyr

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Choklad ”extra allt” får du i denna saftiga chokladkaka som toppas med en oemotståndlig chokladglasyr med kondenserad mjölk.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smöra och bröa en brödform som rymmer 1½ liter. Lägg chokladen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och häll över chokladen. Rör till en slät chokladsmet. Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning i chokladen och rör sedan ner de torra ingredienserna. Rör till en jämn smet och häll i formen. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna innan du tar ut den ur formen.

Chokladglasyr:

  1. Smält chokladen varsamt över vattenbad. Häll den kondenserade mjölken i en skål och rör varsamt ner chokladen. Bred glasyren direkt över kakan.

Servering

Pudra gärna över florsocker vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Marängtårta med choklad

Betyg
Betyg
(97)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Dalkullans smultronkorg

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kladdkaketårta

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Cupcakespindlar till halloween

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kolagodis med mjölkchoklad

Betyg
Betyg
(22)