Chokladkaka med chokladglasyr

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Choklad ”extra allt” får du i denna saftiga chokladkaka som toppas med en oemotståndlig chokladglasyr med kondenserad mjölk.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 150 g chokladknappar, mörka
  • 100 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 krm salt
  • 2 ägg
  • Chokladglasyr:
  • 100 g chokladknappar, mörka
  • 1 dl kondenserad mjölk

Gör så här

  1. Smöra och bröa en brödform som rymmer 1½ liter. Lägg chokladen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och häll över chokladen. Rör till en slät chokladsmet. Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning i chokladen och rör sedan ner de torra ingredienserna. Rör till en jämn smet och häll i formen. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna innan du tar ut den ur formen.

Chokladglasyr:

  1. Smält chokladen varsamt över vattenbad. Häll den kondenserade mjölken i en skål och rör varsamt ner chokladen. Bred glasyren direkt över kakan.

Servering

Pudra gärna över florsocker vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chokladmousse med apelsinsås - Coop

(2)

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm - Coop

(15)

Kokosbollar med vit choklad och lime - Coop

(2)

Vita chokladpraliner med saffransfyllning - Coop

(5)

Snabba browniebitar med jordnötssmör - Coop

(14)

Kanelchokladtårta med tryffeltäcke - Coop

(14)

Kladdkaka med dadlar - Coop

(41)

Bananchips och honungstryffel - Coop

(0)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 150 g chokladknappar, mörka
  • 100 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 krm salt
  • 2 ägg
  • Chokladglasyr:
  • 100 g chokladknappar, mörka
  • 1 dl kondenserad mjölk

Chokladkaka med chokladglasyr

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Choklad ”extra allt” får du i denna saftiga chokladkaka som toppas med en oemotståndlig chokladglasyr med kondenserad mjölk.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smöra och bröa en brödform som rymmer 1½ liter. Lägg chokladen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och häll över chokladen. Rör till en slät chokladsmet. Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning i chokladen och rör sedan ner de torra ingredienserna. Rör till en jämn smet och häll i formen. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna innan du tar ut den ur formen.

Chokladglasyr:

  1. Smält chokladen varsamt över vattenbad. Häll den kondenserade mjölken i en skål och rör varsamt ner chokladen. Bred glasyren direkt över kakan.

Servering

Pudra gärna över florsocker vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chokladmousse med apelsinsås - Coop

(2)

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm - Coop

(15)

Kokosbollar med vit choklad och lime - Coop

(2)

Vita chokladpraliner med saffransfyllning - Coop

(5)

Snabba browniebitar med jordnötssmör - Coop

(14)

Kanelchokladtårta med tryffeltäcke - Coop

(14)

Kladdkaka med dadlar - Coop

(41)

Bananchips och honungstryffel - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies