Chokladkaka i långpanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.59 (39 betyg)

Krämig chokladkaka bakad i långpanna som toppas med mint, perfekt när många fikagäster väntas. God att servera med lättvispad grädde.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g mörk choklad, gärna mintsmak
  • 175 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl strösocker
  • 1.5 dl kakao
  • 0.5 dl mörk sirap
  • 3 ägg
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 400 g after eight (25 after eight-bitar)
  • 1 krm salt
  • Till servering
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Smält chokladen varsamt i vattenbad/mikro. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt kakao, sirap och salt.
  2. Vispa i ett ägg i taget och vänd ner mjöl och smält choklad. Lägg ett bakplåtspapper i en form med måtten 20 x 20 cm.
  3. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen 17–20 min. Låt svalna något och lägg på after eightbitarna så att de täcker kakan. Servera rumsvarm med lättvispad grädde.

Tips

Använd ev en brännare för att smälta after eightchokladen ovanifrån.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(73)
Spara recept

Cupcakespindlar till halloween

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kolagodis med mjölkchoklad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

Betyg
Betyg
(110)
Spara recept

Citrusflarn

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Kladdkaka med inbakade godisägg

Betyg
Betyg
(6)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 200 g mörk choklad, gärna mintsmak
  • 175 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl strösocker
  • 1.5 dl kakao
  • 0.5 dl mörk sirap
  • 3 ägg
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 400 g after eight (25 after eight-bitar)
  • 1 krm salt
  • Till servering
  • 2 dl vispgrädde

Chokladkaka i långpanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.59 (39 betyg)

Krämig chokladkaka bakad i långpanna som toppas med mint, perfekt när många fikagäster väntas. God att servera med lättvispad grädde.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält chokladen varsamt i vattenbad/mikro. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt kakao, sirap och salt.
  2. Vispa i ett ägg i taget och vänd ner mjöl och smält choklad. Lägg ett bakplåtspapper i en form med måtten 20 x 20 cm.
  3. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen 17–20 min. Låt svalna något och lägg på after eightbitarna så att de täcker kakan. Servera rumsvarm med lättvispad grädde.

Tips

Använd ev en brännare för att smälta after eightchokladen ovanifrån.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(73)
Spara recept

Cupcakespindlar till halloween

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kolagodis med mjölkchoklad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

Betyg
Betyg
(110)
Spara recept

Citrusflarn

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Kladdkaka med inbakade godisägg

Betyg
Betyg
(6)