
Chokladkaka i långpanna
Betyg (1-5):
Krämig chokladkaka bakad i långpanna som toppas med mint, perfekt när många fikagäster väntas. God att servera med lättvispad grädde.
Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 200 g mörk choklad, gärna mintsmak
- 175 g smör, rumsvarmt
- 3 dl strösocker
- 1.5 dl kakao
- 0.5 dl mörk sirap
- 3 ägg
- 1.5 dl vetemjöl
- 400 g after eight (25 after eight-bitar)
- 1 krm salt
- Till servering
- 2 dl vispgrädde
Gör så här
- Smält chokladen varsamt i vattenbad/mikro. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt kakao, sirap och salt.
- Vispa i ett ägg i taget och vänd ner mjöl och smält choklad. Lägg ett bakplåtspapper i en form med måtten 20 x 20 cm.
- Häll i smeten och grädda mitt i ugnen 17–20 min. Låt svalna något och lägg på after eightbitarna så att de täcker kakan. Servera rumsvarm med lättvispad grädde.
Tips

Använd ev en brännare för att smälta after eightchokladen ovanifrån.
Liknande recept
Chokladkaka i långpanna
Betyg (1-5):
Krämig chokladkaka bakad i långpanna som toppas med mint, perfekt när många fikagäster väntas. God att servera med lättvispad grädde.
Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Smält chokladen varsamt i vattenbad/mikro. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt kakao, sirap och salt.
- Vispa i ett ägg i taget och vänd ner mjöl och smält choklad. Lägg ett bakplåtspapper i en form med måtten 20 x 20 cm.
- Häll i smeten och grädda mitt i ugnen 17–20 min. Låt svalna något och lägg på after eightbitarna så att de täcker kakan. Servera rumsvarm med lättvispad grädde.
Tips

Använd ev en brännare för att smälta after eightchokladen ovanifrån.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!