Chokladdoppade chokladbollar
  • Tid 20 min

Chokladdoppade chokladbollar

2.6 (10 betyg)

Det är chokladdoppningen som gör det.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 7

Ingredienser

30 st
  • 5 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl kakao
  • 0.5 dl starkt kaffe
  • 150 g smör, tärnat
  • 100 g mörk choklad
  • strössel
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg gryn, socker, kakao och kaffe i en bunke och nyp ihop med smöret. Vispa gärna ihop till en jämn kladdig smet med elvisp. Rulla 30 små chokladbollar.

  2. 2

    Smält choklad i mikron eller i ett vattenbad. Doppa bollarna 1–2 i taget och lyft över på ett bakplåtspapper med en gaffel. Strö över strössel och låt stelna.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Även gott att doppa i hackade nötter. Och festligt att sätta på en pinne som en klubba.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Frida

    Jag och min dotter älskar de här lite lyxigare chokladbollarna!

  • Noor

    Det var gott

  • Ida

    Det var got!😊 Men ska det vara kaffe i den?