Chokladdoppad vaniljkola med havssalt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Tillagningstid: 20 min + koktid
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 msk smör
  • 100 g mörk choklad (minst 70%)
  • flingsalt
  • 0.5 krm salt

Gör så här

  1. Blanda grädde, socker, sirap, vaniljpulver och salt i en kastrull. Koka upp och doppa ner en digital stektermometer i kastrullen. Koka kraftigt utan lock tills termometern visar 120-125° eller smeten håller för kulprovet. Det tar 30-60 min beroende på kastrull. Rör då och då. Rör i smöret.
  2. Lägg bakplåtspapper i en liten form, ca 15x15 cm. Häll kolasmeten i formen och låt stelna i kylskåp ca 20 min.
  3. Skär den stelnade kolan i 2–3 cm stora bitar. Smält chokladen varsamt i vattenbad eller i mikro. Doppa kolabitarna i choklad och lägg dem på ett bakplåtspapper.
  4. Garnera med lite flingsalt innan chokladen stelnat.

Tips

Förvara i burk med tättslutande lock. Lägg lite smörpapper emellan så att kolorna inte kladdar ihop.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Bananchips och honungstryffel

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Chokladdoppade saffranskolasnittar

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Chokladdoppad kokoskola

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kladdkaka med kokostosca

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Chokladtryffel med chili och torkad frukt

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Kärleksmums grundrecept

Betyg
Betyg
(488)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 msk smör
  • 100 g mörk choklad (minst 70%)
  • flingsalt
  • 0.5 krm salt

Chokladdoppad vaniljkola med havssalt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Tillagningstid: 20 min + koktid
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda grädde, socker, sirap, vaniljpulver och salt i en kastrull. Koka upp och doppa ner en digital stektermometer i kastrullen. Koka kraftigt utan lock tills termometern visar 120-125° eller smeten håller för kulprovet. Det tar 30-60 min beroende på kastrull. Rör då och då. Rör i smöret.
  2. Lägg bakplåtspapper i en liten form, ca 15x15 cm. Häll kolasmeten i formen och låt stelna i kylskåp ca 20 min.
  3. Skär den stelnade kolan i 2–3 cm stora bitar. Smält chokladen varsamt i vattenbad eller i mikro. Doppa kolabitarna i choklad och lägg dem på ett bakplåtspapper.
  4. Garnera med lite flingsalt innan chokladen stelnat.

Tips

Förvara i burk med tättslutande lock. Lägg lite smörpapper emellan så att kolorna inte kladdar ihop.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Bananchips och honungstryffel

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Chokladdoppade saffranskolasnittar

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Chokladdoppad kokoskola

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kladdkaka med kokostosca

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Chokladtryffel med chili och torkad frukt

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Kärleksmums grundrecept

Betyg
Betyg
(488)