Chokladdoppad vaniljkola med havssalt

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Tillagningstid: 20 min + koktid
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 msk smör
  • 100 g mörk choklad (minst 70%)
  • flingsalt

Gör så här

  1. Blanda grädde, socker, sirap, vaniljpulver och salt i en kastrull. Koka upp och doppa ner en digital stektermometer i kastrullen. Koka kraftigt utan lock tills termometern visar 120-125° eller smeten håller för kulprovet. Det tar 30-60 min beroende på kastrull. Rör då och då. Rör i smöret.
  2. Lägg bakplåtspapper i en liten form, ca 15x15 cm. Häll kolasmeten i formen och låt stelna i kylskåp ca 20 min.
  3. Skär den stelnade kolan i 2–3 cm stora bitar. Smält chokladen varsamt i vattenbad eller i mikro. Doppa kolabitarna i choklad och lägg dem på ett bakplåtspapper.
  4. Garnera med lite flingsalt innan chokladen stelnat.

Tips

Förvara i burk med tättslutande lock. Lägg lite smörpapper emellan så att kolorna inte kladdar ihop.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rickards kärleksmums

(4)

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(7)

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

(6)

Chokladpraliner med kardemumma

(0)

Chokladdoppad kokoskola

(0)

Bananchips och honungstryffel

(0)

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

(6)

Ischoklad med kokosflakes

(3)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 msk smör
  • 100 g mörk choklad (minst 70%)
  • flingsalt

Chokladdoppad vaniljkola med havssalt

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Tillagningstid: 20 min + koktid
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda grädde, socker, sirap, vaniljpulver och salt i en kastrull. Koka upp och doppa ner en digital stektermometer i kastrullen. Koka kraftigt utan lock tills termometern visar 120-125° eller smeten håller för kulprovet. Det tar 30-60 min beroende på kastrull. Rör då och då. Rör i smöret.
  2. Lägg bakplåtspapper i en liten form, ca 15x15 cm. Häll kolasmeten i formen och låt stelna i kylskåp ca 20 min.
  3. Skär den stelnade kolan i 2–3 cm stora bitar. Smält chokladen varsamt i vattenbad eller i mikro. Doppa kolabitarna i choklad och lägg dem på ett bakplåtspapper.
  4. Garnera med lite flingsalt innan chokladen stelnat.

Tips

Förvara i burk med tättslutande lock. Lägg lite smörpapper emellan så att kolorna inte kladdar ihop.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rickards kärleksmums

(4)

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(7)

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

(6)

Chokladpraliner med kardemumma

(0)

Chokladdoppad kokoskola

(0)

Bananchips och honungstryffel

(0)

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

(6)

Ischoklad med kokosflakes

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies