
Chokladdoppad marsipanrulle
Betyg (1-5):
Mozartkulor fast rullade! Nötter strös ut och nötkräm bres ut över kavlad marsipan. Sedan doppar man bara ena halvan lite elegant.
Tillagningstid: 30 min + tid att stelna
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 400 g marsipan
- 1 dl finhackade, rostade hasselnötter
- 1 dl hasselnötskräm
- 100 g mörk choklad, smält
Gör så här
- Kavla ut marsipanen till en rektangel, ca 20x30 cm. Strö nötterna på marsipanen och kavla igen så att de fastnar. Bred på hasselnötskrämen och rulla ihop. Plasta in och lägg i kylen ca 30 min.
- Skär rullen i ca 1 cm skivor. Doppa ena halvan av skivorna i smält choklad. Lägg på bakplåtspapper att stelna.
Liknande recept
Chokladdoppad marsipanrulle
Betyg (1-5):
Mozartkulor fast rullade! Nötter strös ut och nötkräm bres ut över kavlad marsipan. Sedan doppar man bara ena halvan lite elegant.
Tillagningstid: 30 min + tid att stelna
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Kavla ut marsipanen till en rektangel, ca 20x30 cm. Strö nötterna på marsipanen och kavla igen så att de fastnar. Bred på hasselnötskrämen och rulla ihop. Plasta in och lägg i kylen ca 30 min.
- Skär rullen i ca 1 cm skivor. Doppa ena halvan av skivorna i smält choklad. Lägg på bakplåtspapper att stelna.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!