Chokladbrownie med jordnötskolatäcke

Betyg (1-5):
2.86 (7 betyg)

Som om den ljuvligt chokladiga brownien inte vore nog – den täcks dessutom av ett segt jordnötskolatäcke. Mums!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:150-200º
16 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 200 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 3 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • Topping
  • 100 g smör
  • 1.5 dl lönnsirap
  • 0.5 dl strösocker
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl salta jordnötter, grovt hackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Smält smör och socker tillsammans i en tjockbottnad kastrull under omrörning till ljusbrun färg.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll ner smör- och sockerblandningen i de torra ingredienserna och rör ihop.
  3. Tillsätt äggen och vispa med elvisp till en jämn smet. Smöra och pudra kakao i en form med avtagbar kant, ca 26 cm i diameter. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen 15 min.

Topping:

  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt lönnsirap, socker och mjöl, sjud på medelstark värme 5 minuter. Vänd ner jordnötterna.
  2. Höj ugnstemperaturen till 200°. Ta ut kakan ur ugnen och häll över toppingen. Grädda ytterligare 5 min. Låt kakan svalna före servering.

Tips

Jordnötterna går att byta ut mot till exempel pumpakärnor eller rostade hasselnötter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sonja

2018-04-24

Underbar, jag valde osaltade jordnötter

Liknande recept

Kladdkaka med nötkola

(13)

Påskens morotstårta

(28)

Barnens hemgjorda energi-bar

(3)

Choklad- och marängtårta

(60)

Krämigt kokt ägg med brynt smör och rostade hasselnötter

(0)

Säbytårta med pekannötter och björnbär

(21)

Glasnudlar med ägg

(3)

Fågelbon (citronmaränger med nötkräm)

(1)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 200 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 3 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • Topping
  • 100 g smör
  • 1.5 dl lönnsirap
  • 0.5 dl strösocker
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl salta jordnötter, grovt hackade

Chokladbrownie med jordnötskolatäcke

Betyg (1-5):
2.86 (7 betyg)

Som om den ljuvligt chokladiga brownien inte vore nog – den täcks dessutom av ett segt jordnötskolatäcke. Mums!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:150-200º
16 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Smält smör och socker tillsammans i en tjockbottnad kastrull under omrörning till ljusbrun färg.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll ner smör- och sockerblandningen i de torra ingredienserna och rör ihop.
  3. Tillsätt äggen och vispa med elvisp till en jämn smet. Smöra och pudra kakao i en form med avtagbar kant, ca 26 cm i diameter. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen 15 min.

Topping:

  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt lönnsirap, socker och mjöl, sjud på medelstark värme 5 minuter. Vänd ner jordnötterna.
  2. Höj ugnstemperaturen till 200°. Ta ut kakan ur ugnen och häll över toppingen. Grädda ytterligare 5 min. Låt kakan svalna före servering.

Tips

Jordnötterna går att byta ut mot till exempel pumpakärnor eller rostade hasselnötter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sonja

2018-04-24

Underbar, jag valde osaltade jordnötter

Liknande recept

Kladdkaka med nötkola

(13)

Påskens morotstårta

(28)

Barnens hemgjorda energi-bar

(3)

Choklad- och marängtårta

(60)

Krämigt kokt ägg med brynt smör och rostade hasselnötter

(0)

Säbytårta med pekannötter och björnbär

(21)

Glasnudlar med ägg

(3)

Fågelbon (citronmaränger med nötkräm)

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies