Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
2 (2 betyg)

Dessa urgoda chokladbräck påminner om rocky road men med hårda kolakarameller, pinjenötter, mandel och torkad frukt. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 20 min + 1 tim i kylen
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 400 g mörk choklad (70 %)
  • 12 hårda kolakarameller, t ex Werthers original
  • 1 dl pinjenötter, rostade
  • 1 dl mandelspån
  • 90 g torkade tranbär eller gula russin
  • 70 g torkade blåbär

Gör så här

  1. Klä en liten form med bakplåtspapper. Smält chokladen över ett vattenbad. Krossa karamellerna i en mortel. Blanda karamellerna med chokladen.
  2. Fördela hälften av pinjenötterna, mandeln, tranbären och blåbären i formen och häll på chokladen. Täck chokladen med resterande nötter och torkade bär, tryck ner dem lite så att de fastnar.
  3. Ställ i kylen att stelna, ca 1 tim. Skär chokladen i bitar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffranscheesecake

(27)

Fruktkaka extra allt - Lotta Lundgren

(4)

Kanelsnittar - Lotta Lundgren

(3)

Ostmoln - Lotta Lundgren

(7)

Lotta Lundgren - Polkaknäck, ingefärsknäck och chokladknäck

(4)

Citronkola med ingefära - Lotta Lundgren

(2)

Lotta Lundgren - Saffransknutar med mandelmassa

(20)

Lotta Lundgren - Mandelmusslor på rostad mandel

(6)

Lotta Lundgren - Julköttbullar

(15)

Lotta Lundgren - Ishavssill med örter och citron

(4)

Lotta Lundgren - Inkokta päron

(6)

Lotta Lundgren - Hemgjord surkål

(8)

Lotta Lundgren - Fiskpaté med saffran och romsås

(4)

Lotta Lundgren - Gubbröra med sardeller och kapris på kavring

(13)

Lotta Lundgren - Grönkålssallad med valnötter och tranbär

(13)

Lotta Lundgren - Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

(107)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 400 g mörk choklad (70 %)
  • 12 hårda kolakarameller, t ex Werthers original
  • 1 dl pinjenötter, rostade
  • 1 dl mandelspån
  • 90 g torkade tranbär eller gula russin
  • 70 g torkade blåbär

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
2 (2 betyg)

Dessa urgoda chokladbräck påminner om rocky road men med hårda kolakarameller, pinjenötter, mandel och torkad frukt. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 20 min + 1 tim i kylen
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Klä en liten form med bakplåtspapper. Smält chokladen över ett vattenbad. Krossa karamellerna i en mortel. Blanda karamellerna med chokladen.
  2. Fördela hälften av pinjenötterna, mandeln, tranbären och blåbären i formen och häll på chokladen. Täck chokladen med resterande nötter och torkade bär, tryck ner dem lite så att de fastnar.
  3. Ställ i kylen att stelna, ca 1 tim. Skär chokladen i bitar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffranscheesecake

(27)

Fruktkaka extra allt - Lotta Lundgren

(4)

Kanelsnittar - Lotta Lundgren

(3)

Ostmoln - Lotta Lundgren

(7)

Lotta Lundgren - Polkaknäck, ingefärsknäck och chokladknäck

(4)

Citronkola med ingefära - Lotta Lundgren

(2)

Lotta Lundgren - Saffransknutar med mandelmassa

(20)

Lotta Lundgren - Mandelmusslor på rostad mandel

(6)

Lotta Lundgren - Julköttbullar

(15)

Lotta Lundgren - Ishavssill med örter och citron

(4)

Lotta Lundgren - Inkokta päron

(6)

Lotta Lundgren - Hemgjord surkål

(8)

Lotta Lundgren - Fiskpaté med saffran och romsås

(4)

Lotta Lundgren - Gubbröra med sardeller och kapris på kavring

(13)

Lotta Lundgren - Grönkålssallad med valnötter och tranbär

(13)

Lotta Lundgren - Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

(107)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies