Choklad- och moccamousse med kanderade rosenblad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Tillagningstid: 30 minuter + 30 minuter att stelna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 tsk snabbkaffepulver
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 äggvitor
  • 200 g hackad mörk choklad
  • Rosenblad:
  • 1 äggvita
  • 1 msk vatten
  • ätbara rosenblad
  • strösocker

Gör så här

  1. Blanda äggvita och vatten och pensla på rosenbladen. Låt ligga ett par minuter och strö sedan över strösocker. Låt torka på en tallrik ca 1 dygn.
  2. Vispa äggula, socker och mortlat kaffepulver pösigt. Vispa grädden fluffig. Vispa äggvitorna fasta. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Rör ner chokladen i äggulorna. Rör ner chokladsmeten i grädden. Vänd slutligen försiktigt ner äggvitan i chokladgrädden.
  3. Fördela i portionsglas och låt stå i kyl ca 30 min. Toppa med rosenblad, hackad mörk choklad och ev hallon vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mimmi

2015-12-20

Det räcker gott och väl med 100 gram choklad. Blev i min smak stark ändå med 100 gram.

Liknande recept

Spara recept

Mandelmusslor med färska hallon

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Rabarberpaj med kardemumma

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Chokladtårta till påsk

Betyg
Betyg
(186)
Spara recept

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Nötfri schwarzwaldbakelse

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Hallontarte

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Äggtoddy med apelsin

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Marängsviss med kolasås

Betyg
Betyg
(10)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 tsk snabbkaffepulver
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 äggvitor
  • 200 g hackad mörk choklad
  • Rosenblad:
  • 1 äggvita
  • 1 msk vatten
  • ätbara rosenblad
  • strösocker

Choklad- och moccamousse med kanderade rosenblad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Tillagningstid: 30 minuter + 30 minuter att stelna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda äggvita och vatten och pensla på rosenbladen. Låt ligga ett par minuter och strö sedan över strösocker. Låt torka på en tallrik ca 1 dygn.
  2. Vispa äggula, socker och mortlat kaffepulver pösigt. Vispa grädden fluffig. Vispa äggvitorna fasta. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Rör ner chokladen i äggulorna. Rör ner chokladsmeten i grädden. Vänd slutligen försiktigt ner äggvitan i chokladgrädden.
  3. Fördela i portionsglas och låt stå i kyl ca 30 min. Toppa med rosenblad, hackad mörk choklad och ev hallon vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mimmi

2015-12-20

Det räcker gott och väl med 100 gram choklad. Blev i min smak stark ändå med 100 gram.

Liknande recept

Spara recept

Mandelmusslor med färska hallon

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Rabarberpaj med kardemumma

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Chokladtårta till påsk

Betyg
Betyg
(186)
Spara recept

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Nötfri schwarzwaldbakelse

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Hallontarte

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Äggtoddy med apelsin

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Marängsviss med kolasås

Betyg
Betyg
(10)