Choklad- och moccamousse med kanderade rosenblad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter + 30 minuter att stelna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 2 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 tsk snabbkaffepulver
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 äggvitor
  • 200 g hackad mörk choklad
  • Rosenblad:
  • 1 äggvita
  • 1 msk vatten
  • ätbara rosenblad
  • strösocker

Gör så här

  1. Blanda äggvita och vatten och pensla på rosenbladen. Låt ligga ett par minuter och strö sedan över strösocker. Låt torka på en tallrik ca 1 dygn.
  2. Vispa äggula, socker och mortlat kaffepulver pösigt. Vispa grädden fluffig. Vispa äggvitorna fasta. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Rör ner chokladen i äggulorna. Rör ner chokladsmeten i grädden. Vänd slutligen försiktigt ner äggvitan i chokladgrädden.
  3. Fördela i portionsglas och låt stå i kyl ca 30 min. Toppa med rosenblad, hackad mörk choklad och ev hallon vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mimmi

2015-12-20

Det räcker gott och väl med 100 gram choklad. Blev i min smak stark ändå med 100 gram.

Liknande recept

Chokladswirlade maränger med bär och grädde

(4)

Nutella-kladdkaka

(46)

Gratinerade aprikoser

(0)

Sommartårta med lemon curd-grädde och mandelkaka

(16)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(4)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(4)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Äggvåfflor

(65)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 tsk snabbkaffepulver
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 äggvitor
  • 200 g hackad mörk choklad
  • Rosenblad:
  • 1 äggvita
  • 1 msk vatten
  • ätbara rosenblad
  • strösocker

Choklad- och moccamousse med kanderade rosenblad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter + 30 minuter att stelna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda äggvita och vatten och pensla på rosenbladen. Låt ligga ett par minuter och strö sedan över strösocker. Låt torka på en tallrik ca 1 dygn.
  2. Vispa äggula, socker och mortlat kaffepulver pösigt. Vispa grädden fluffig. Vispa äggvitorna fasta. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Rör ner chokladen i äggulorna. Rör ner chokladsmeten i grädden. Vänd slutligen försiktigt ner äggvitan i chokladgrädden.
  3. Fördela i portionsglas och låt stå i kyl ca 30 min. Toppa med rosenblad, hackad mörk choklad och ev hallon vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mimmi

2015-12-20

Det räcker gott och väl med 100 gram choklad. Blev i min smak stark ändå med 100 gram.

Liknande recept

Chokladswirlade maränger med bär och grädde

(4)

Nutella-kladdkaka

(46)

Gratinerade aprikoser

(0)

Sommartårta med lemon curd-grädde och mandelkaka

(16)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(4)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(4)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Äggvåfflor

(65)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies