Choklad- och mintmousse

Betyg (1-5):
3.11 (127 betyg)

En vacker efterrätt som passar bra till kaffet.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (4)
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad i bitar
  • 6 st chokladpraliner med mintsmak
  • 50 g ljus choklad

Gör så här

  1. Koka 1/3 av grädden i en kastrull. Ta den från plattan och blanda i mörk choklad och praliner så det smälter. Låt svalna i rumstemperatur.
  2. Vispa resten av grädden. Vänd ner den i chokladen. Rör försiktigt så att det inte blandar sig helt. Skeda upp i portionsglas och låt stelna i kylen minst 1 timme.
  3. Flaga den ljusa chokladen med osthyvel eller potatisskalare och lägg på moussen vid servering.

Tips

Du kan använda all sorts choklad med mintsmak istället för just praliner.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Wilhelm

2011-12-29

Tilltugg...

Joel

2011-12-29

Mellanmål

Joel

2011-12-29

Mellanmål

anna

2011-12-16

efterrätt?

Liknande recept

Kolagodis med mjölkchoklad

(18)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Chokladmarängtårta utan att baka

(95)

Chokladmousse med apelsinsmak

(2)

Chokladtoppar

(4)

Citrusflarn

(4)

Varma fikon med mascarponecrème

(0)

Snabba browniebitar med jordnötssmör

(20)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad i bitar
  • 6 st chokladpraliner med mintsmak
  • 50 g ljus choklad

Choklad- och mintmousse

Betyg (1-5):
3.11 (127 betyg)

En vacker efterrätt som passar bra till kaffet.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka 1/3 av grädden i en kastrull. Ta den från plattan och blanda i mörk choklad och praliner så det smälter. Låt svalna i rumstemperatur.
  2. Vispa resten av grädden. Vänd ner den i chokladen. Rör försiktigt så att det inte blandar sig helt. Skeda upp i portionsglas och låt stelna i kylen minst 1 timme.
  3. Flaga den ljusa chokladen med osthyvel eller potatisskalare och lägg på moussen vid servering.

Tips

Du kan använda all sorts choklad med mintsmak istället för just praliner.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Wilhelm

2011-12-29

Tilltugg...

Joel

2011-12-29

Mellanmål

Joel

2011-12-29

Mellanmål

anna

2011-12-16

efterrätt?

Liknande recept

Kolagodis med mjölkchoklad

(18)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Chokladmarängtårta utan att baka

(95)

Chokladmousse med apelsinsmak

(2)

Chokladtoppar

(4)

Citrusflarn

(4)

Varma fikon med mascarponecrème

(0)

Snabba browniebitar med jordnötssmör

(20)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies